Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

Marraskuun Sähkäri

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteen päin.

Suomen Taitoluisteluliiton hallitus 1.1.2019 alkaen

Suomen Taitoluisteluliiton syysliittokokouksessa äänestettiin uusia jäseniä hallitustyöskentelyyn. Liiton puheenjohtajana jatkaa seuraavan kahden vuoden ajan Laura Raitio. Puheenjohtajuuskausi on Raitiolle kolmas.

Hallitukseen äänestettiin uudelleen Marie Lundmark ja Janne Korhonen sekä uusina jäseninä Sini Aarnio-Kurki ja Marko Laaksonen. Hallitustyöskentelyä jatkavat seuraavan kalenterivuoden ajan Kirsi Greis, Laura Lepistö, Mika Saarelainen ja Irja Simola.

Liiton kesäleirien ajankohdat

Suomen Taitoluisteluliiton vuoden 2019 kesäleirit järjestetään Vierumäellä 24.–29.6. ja 2.–6.7. Ilmoittautuminen leireille alkaa jo ennen joulua osoitteessa www.stll.fi. Varmista paikka suositulle ja laadukkaalle leirille hyvissä ajoin. Lisätietoa leirien sisällöistä, valmentajista yms. päivitetään liiton sivuille myöhemmin.

Päivitetty liiton logo

Suomen Taitoluisteluliitto päivitti logonsa viime kesänä. Päivitä uusi logo seurasi verkkosivuille. Uuden logon löydät täältä http://en.luistelu.datalatu.fi/materiaalipankki/materiaalit-seuroille/stlln-logo/.

Lisätietoja logon ja muiden markkinointimateriaalien käytöstä Milalta mila.kajas@stll.fi.

Kilpailuohjeistuksia päivitetty

Päivitetyt arviointijärjestelmien kuvaukset, tuloslaskentaohjeet ja -lomakkeet löytyvät osoitteesta https://stlloc.datalatu.fi/index.php/s/hwt05uu0iIZufJ9.

Yksinluistelun kilpailujärjestäjien ohjeisto on päivitetty liiton verkkosivujen materiaalipankkiin ja löytyy osoitteesta http://en.luistelu.datalatu.fi/materiaalipankki/kilpailuasiat/kilpailujen-hakeminen-ja-jarjestamisohjeet/. Muodostelmaluistelun vastaava ohjeisto on valmisteilla.

Tulokkaiden elementtitapahtumien ohjeet löytyvät liiton materiaalipankista osoitteesta http://en.luistelu.datalatu.fi/materiaalipankki/kilpailuasiat/kilpailusaannot/.

Kevään kilpailujen tuomaristojen laadinta on työn alla. Taitoluisteluliiton kilpailupäällikkö Anne onkin ollut jo tammikuun kisojen järjestäjiin yhteydessä. Liitto on yhteydessä myös muihin kisoja järjestäviin seuroihin.

Seuratuki 2019

Seuratoiminnan kehittämiseen on haettavissa vuosittain tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset.

Lisätietoa ja hakuohjeet Taitoluisteluliiton sivuilta http://en.luistelu.datalatu.fi/seurat/tuki-ja-varainhankinta/seuratuki/.

Hakuaika vuoden 2019 tukihankkeille päättyy 14.12.2018 klo 16.15. Lisätietoa Eevalta eeva.sunnari@stll.fi.

Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset

Taitoluistelun ohjaajakoulutus uusiutuu. Vuoden 2019 alusta nykyinen Luistelun ohjauksen perusteet -koulutus ja Luistelukouluohjaajan koulutus muuntuvat yhdeksi kokonaisuudeksi. Koulutuskokonaisuus koostuu neljästä yksittäisestä moduulista (verkkojakso + lähijakso). Kaksi ensimmäistä moduulia keskittyvät luistelun ohjaukseen ja leikinomaisuuteen ja kaksi jälkimmäistä lajitekniikan opettamiseen.

Taitoluisteluliitto järjestää ensi vuonna I- ja II-tason valmentajakoulutusta.

Vuoden 2019 koulutusten ajantasaiset tiedot päivitetään loppuvuoden aikana osoitteeseen http://en.luistelu.datalatu.fi/liitto/koulutukset/. Lisätietoa Eevalta eeva.sunnari@stll.fi.

Toimintaohjeistus häirinnän varalle

Taitoluisteluliiton syysliittokokouksen yhteydessä pidetyssä seuraseminaarissa oli esillä laajasti julkisuudessakin käsitelty aihe; häirintä urheilussa. Aiheesta oli puhumassa tutkija Johanna Hentunen, joka on tehnyt selvitystä aiheesta jalkapallon ja jääkiekon maajoukkueille. Suomen Taitoluisteluliitto toteuttaa keväällä kyselyn, jonka yhtenä kohtana on selvittää koulutuksen tarve. Tämän lisäksi liitossa on työn alla häirintään liittyvä toimintaohjeistus. Liiton lisenssijärjestelmä tullaan ulottamaan ensi vuonna myös valmentajiin ja arvioijiin.

Ice Skating Tour kiertää jälleen

Suomen Luisteluliiton isännöimä Ice Skating Tour järjestetään tänäkin vuonna yhteistyössä Suomen Taitoluisteluliiton, kaupunkien ja kuntien kanssa.

Kiertue vierailee tänä talvena lähes 70 paikkakunnalla. Peräti 22 taitoluisteluseuraa osallistuu tuttuun tapaan kiertueen iltatilaisuuksiin, joissa seurat ohjaavat Luistele mun kaa! -jääseikkailua perheille.

Tourin paikkakunnat ja kiertueinfo https://www.luisteluliitto.fi/ice-skating-tour/.

Mikäli seurasi on mukana kiertueella ja sinulla on kysyttävää, niin ole yhteydessä Taijaan p. 041 310 214 / taija.alfthan@gmail.com.

Onko seurallasi tarina jaettavana?

Suomen Taitoluisteluliitto kehittää virallisen www.stll.fi rinnalla toimivaa www.skatingfinland.fi verkkosivua. Sivulla tuodaan esille muun muassa lajiin liittyviä ilmiöitä, esitellään henkilöitä ja tarjoillaan asiaa ravinnosta ja harjoittelusta. Mikäli seurallanne on tarina, hyvä käytäntö tai henkilö, jonka haluatte esitellä muillekin, laittakaapa vinkkiä tulemaan sivustoa päivittävälle Katariinalle osoitteeseen katariina.kivimaki@stll.fi. Kirjoitusvirheitäkään ei kannata pelätä, annamme apua oikolukuun ja kirjoittamiseen.

Mallisäännöt seuroille

Taitoluisteluliitto on valmistellut uudet seurojen mallisäännöt. Sääntöjen käyttö nopeuttaa uuden yhdistyksen sääntöjen tai jo perustetun yhdistyksen sääntömuutoksen rekisteröintiä. Mallisääntöihin on kirjattu myös seuran kurinpitoon liittyvää asiaa. Sääntöpohjaan voit tutustua osoitteessa http://en.luistelu.datalatu.fi/materiaalipankki/materiaalit-seuroille/.

Lähde katsomaan EM-kisoja Minskiin

Taitoluistelun EM-kilpailut järjestetään Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä 22.–28.1.2019. Mikäli taitoluistelukärpänen on puraissut seurasi jäseniä, miksi ette lähtisi porukalla katsomaan kisoja paikan päälle? Urheilumatkoihin erikoistunut Björk & Boström järjestää räätälöityjä pakettimatkoja Minskiin. Tiedustelut http://www.bjork-bostrom.fi/taitoluistelun-em-2019/.

Katso kisoja suoratoistona

Taitoluisteluliitto tarjoaa kaudella 2018-19 viisi taitoluistelutapahtumaa suoratoistona, laadukkaana monikameratuotantona. Jäljellä ovat vielä muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailu, yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailut sekä muodostelmaluistelun SM-kilpailut. Luistelu on parasta paikan päällä, mutta jos et pääse kisahuumaan mukaan, niin kirjaudu osoitteeseen www.skatingfinland.fi/live ja katso kisat kotisohvalta.

Liiton toimisto jouluna

Suomen Taitoluisteluliiton toimisto on kiinni 21.12.2018 – 2.1.2019 välisen ajan. Mikäli sinulla on asioita hoidettavana, niin olethan liiton väkeen yhteyden hyvissä ajoin ennen joulunpyhiä. Liiton henkilökunnan yhteystiedot ja vastuut löydät verkkosivuiltamme http://en.luistelu.datalatu.fi/liitto/henkilokunta/.

Terveisin Suomen Taitoluisteluliitto

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi