Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

TOUKOKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, liittohallitus, aluepäälliköt, Taitoluisteluliiton toimisto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

KYSELY TAITOLUISTELUN LAJIKULTTUURISTA NYT KÄYNNISSÄ

Suomen Taitoluisteluliitto toteuttaa Taloustutkimuksen kanssa kyselytutkimuksen, jossa selvitetään lajin kulttuuria – muun muassa harjoittelun ilmapiiriä ja kunkin omaa kokemusta siitä, koulutustarpeita ja taitoluistelun vahvuusalueita. Lisäksi pohditaan kykyämme ratkaista ongelmatilanteita ja reagointiamme niihin, muun muassa mahdollisten häirintä- tai kiusaamistapausten kohdalla.

Kysely avattiin luistelijoille (kaikille 12-vuotta täyttäneille lisenssiurheilijoille, joilla on ollut voimassa oleva kilpailijalisenssi kaudella 2018-2019) ja heidän vanhemmilleen 17.5.2019 ja se tullaan lähettämään vielä toukokuun aikana myös seuratoimijoille, valmentajille ja arvioijille.

Tulosten avulla liitto pyrkii entistä paremmin kohdistamaan resurssejaan, puuttumaan ongelmakohtiin, auttamaan seuroja työssään ja vahvistamaan onnistumisia.

Lisätiedot: http://en.luistelu.datalatu.fi/2019/03/22/kysely-taitoluistelun-lajikulttuurista/

LUISTELIJATIETOJEN PÄIVITYS JA VUOSI-ILMOITUS

Luistelijoiden ja joukkueiden tiedot sekä seuran muuttuneet yhteystiedot kaudelle 2019-2020 tulee päivittää liiton verkkosivujen kautta kirjautumalla viimeistään 15.8.2019. Huomaa, että sivustolla on jo olemassa olevat tiedot, jotka seurat ovat täyttäneet kaudella 2018-2019. Muista tarkistaa myös kaikki alalehdet läpi.

FINLANDIA TROPHY ESPOO

Finlandia Trophy Espoo luistellaan tänä vuonna 11.-13.10.2019 Espoo Metro Areenalla. All Event -liput tulevat myyntiin tiistaina 28.5. osoitteessa Lippu.fi. Merkitsethän tapahtuman kalenteriisi. Parhaat paikat myydään heti, joten toimi nopeasti.

KOULUTUKSIA

Syksyn koulutuskalenteri on julkaistu Taitoluisteluliiton nettisivuilla. Uudistunut Taitoluisteluohjaajan koulutus jatkuu ja kaikkia moduuleja järjestetään syksyn aikana eri puolella Suomea. Moduulit ovat toisiinsa kytkeytyvä opetussarja minkä vuoksi ne on tarkoitus suorittaa järjestyksessä. Moduulit 3 (pyöriminen) ja 4 (hyppääminen) toimivat loistavasti täydennyskoulutuksena mm. muodostelmaluisteluvalmentajille. Katso lisätietoa tulevista koulutuksista koulutuskalenterista.

Alueellisia koulutuksia löydät täältä: Liikunnan aluejärjestöjen yhteinen koulutus- ja tapahtumakalenteri

Koulutusasioissa voit olla yhteydessä Seuratoiminnan kehittäjä Sanna Vuoriseen.

KILPAILUKALENTERI

Kauden 2019-2020 kilpailukalenteri on julkaistu ja löydät sen täältä.

Alkavalla kaudella kutsukilpailut anotaan Taitoluisteluliitolta. Syys- ja lokakuun kilpailuiden osalta anomus tulee tehdä 12.6. mennessä ja muiden kauden kilpailuiden osalta 15.8. mennessä. Tarkoituksena on, että alueen seurat keskustelevat ennen kilpailuiden anomista keskenään. Jokainen seura lähettää vain yhden anomuksen sisältäen kaikki lajit.

Seurat lisäävät liiton heille myöntämät kilpailut ja lisäksi omat tapahtumansa, kuten kilpailut, näytökset ja testit liiton verkkosivujen Tapahtumakalenteriin omilla tunnuksillaan.

Kilpailuasioissa voit olla yhteydessä Kilpailupäällikkö Anne Fagerströmiin.

LISENSSIT MUUTTUVAT PASSEIKSI

Taitoluistelun lisenssit muuttuvat passeiksi ja niiden kohderyhmä laajenee käsittämään luistelijoiden lisäksi myös valmentajat, ohjaajat, arvioijat ja liiton kouluttajat.

Seuran tulee varmistaa, että jokaisella seurassa luistelevalla on voimassa oleva ja oikean tasoinen luistelupassi. Luistelupassin ostamalla urheilija tai toimihenkilö sitoutuu noudattamaan Suomen Taitoluisteluliiton kilpailu- ja kurinpitosääntöjä sekä eettistä ohjeistusta. HUOM! Mikäli henkilöllä on kilpailu- tai harrasteluistelupassi, ei hänen tarvitse hankkia enää erikseen toimihenkilöpassia.

Viime vuosina on tullut ilmi, että eritoten kilpailevien luistelijoiden vakuutukset ovat olleet puutteellisia tai niitä ei ole ollut laisinkaan. Tämän vuoksi seuran/joukkueen vastuuhenkilön on varmistettava vakuutusten voimassaolo ja/tai kelpoisuus.

Passeja voi alkaa hankkimaan tiistaista 4.6.2019 alkaen, lisätietoja löytyy täältä.

SPORTTITETTI – Suomen Liikuttavin TET

Oletteko jo kuulleet Sporttitetistä? Sporttitetti on kaikille liikuntaorganisaatioille avoin, nuorten osallisuutta edistävä TET-malli. Tutustu malliin animaatiomme siivittämänä.

Sporttitetistä seurat ovat saaneet käytännön apujen lisäksi esim.:

* nuorten ideoita ja näkemyksiä toiminnan kehittämiseen ja viestintään (erityisesti some!)
* ymmärrystä nuoren lajiharrastajien arjesta ja tarpeista
* yhä sitoutuneempia aktiiveja tuleviksi ohjaajiksi
* tilaisuuden levittää lajitietoutta esim. kouluissa (nuorten pitämät lajiesittelyt, demotreenit jne.)

Malli on joustavasti räätälöitävissä erilaisten organisaatioiden tarpeisiin, myös vapaaehtoisvoimin toimiviin seuroihin. TET-paikoille tarjotaan kattava materiaalipaketti, tukea ja mahdollisuus ilmaiseen osallisuuskoulutukseen.

Liity mukaan helposti ja nopeasti Sporttitetti.fi-sivun lomakkeella!

Sporttitetti on Nuorten Akatemian koordinoima ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke. Taitoluisteluliitto on mukana Sporttitetin kumppanina.

TÄHTISEURAT – SEUROJEN LAATUOHJELMA

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta eli seuratoimintaa.

Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan. Entistä laajempi tuki mahdollistaa paitsi liikunnan säilymisen osana ihmisen eri elämänvaiheita, myös alustan kehittyä huippu-urheilijaksi.

Seuratoiminnan eri osa-alueiden tarkastelu yhtenä kokonaisuutena tukee ja helpottaa seuran työtä. Helpottaa yhteistyötä ja verkostoitumista seurojen välillä sekä lajiliittojen että aluejärjestöjen kanssa?

Tähtiseurana saat tuntuvan alennuksen Taitoluisteluliiton ohjaajakoulutuksista.

Lisätietoja tähtiseuratoiminnasta antaa Sanna Vuorinen.

TAITOLUISTELULIITTO LIIKUTTAA KANSAA YHDESSÄ SEUROJEN KANSSA

Syksystä on tulossa mielenkiintoinen jo tutuksi tulleiden tapahtumien merkeissä.

Go Expo Winter -messut järjestetään tänä vuonna entistä myöhemmin, 15.-17.11. Helsingin messukeskuksessa. Taitoluisteluliitto on mukana messuilla yhdessä teidän kanssanne. Saatte vielä toukokuun aikana postia seurallenne ilmoittautumismahdollisuudesta mukaan messujen järjestäjäksi. Mitä pikemmin saadaan tiimi kasaan, sitä paremmin voidaan suunnitella sisältöä myös yhteisesti.

Koko Suomi Luistelee tulevallakin kaudella. Kiertueaikataulu vahvistuu elokuussa, jonka jälkeen olemme yhteydessä seuroihin yhteistyön merkeissä. Taitoluisteluliitto on myös mukana jälleen Ice Skating Tourilla yhdessä Suomen Luisteluliiton kanssa.

TULOREKISTERI

Tulorekisteri on puhuttanut seuraväkeä koko kevään. Moni on pysähtynyt ensimmäistä kertaa pohtimaan esimerkiksi rahallisesti pienten kilpailupalkintojen verollisuutta ja omia palkintokäytäntöjään ylipäänsä.

Voit lukea lisää Olympiakomitean sivuilta https://www.olympiakomitea.fi/2019/05/07/tulorekisteri-puhuttaa/

LUISTELUKOULUJEN MARKKINOINTIMATERIAALIA

Syksyn luistelukoulujen markkinointi alkaa olla ajankohtaista. Seurojen käyttöön on tuotettu sähköisiä materiaaleja; A3-kokoisia julisteita sekä nettibannereita. Bannereita voi käyttää seurojen verkkosivuilla ja some-kanavissa. Julisteita voi itse printata ja laittaa jäähallien ilmoitustauluille.

Materiaalit löytyvät Taitoluisteluliiton verkkosivulta http://en.luistelu.datalatu.fi/materiaalipankki/materiaalit-seuroille/luistelukoulut/

SKATINGFINLAND.FI KORVAA TAITOLUISTELU-LEHDEN

Vuodesta 1973 lähtien toimitettu Taitoluistelu-lehti on ilmestynyt lukijoillensa viimeisen kerran. Tilalle on noussut Suomen Taitoluisteluliiton verkkomedia SkatingFinland.fi. Printtilehden kasvavat kustannukset ja toisaalta verkkomedian mahdollisuus reagoida nopeasti ajankohtaisiin tapahtumiin ja aiheisiin puhuivat muutoksen puolesta. Taitoluistelutietouden levittäminen lajin harrastajia ja sisäpiiriä edemmäksi, oli niin ikään tärkeä strateginen valinta verkkomediaan siirtymisessä.

Skatingfinland.fi -sivulta löytyy oma osio suomalaisille taitoluisteluseuroille https://www.skatingfinland.fi/kategoria/seurassa/

Toivomme rohkeaa yhteydenottoa toimitukseen juttuideoiden merkeissä mila.kajas@stll.fi tai katariina.kivimaki@stll.fi

TAITOLUISTELULIITON TOIMISTO KIINNI HEINÄKUUN

Taitoluisteluliiton toimistolla aletaan valmistautua kesän viettoon. Toimisto on kiinni heinäkuun, joten olethan yhteydessä mm. uusiin passeihin liittyvissä asioissa mielellään jo ennen juhannusta.

Terveisin

Suomen Taitoluisteluliiton toimisto

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi