Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

KESÄKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliiton toimisto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

LUISTELIJATIETOJEN PÄIVITYS
Luistelijoiden ja joukkueiden tiedot sekä seuran muuttuneet yhteystiedot kaudelle 2019–2020 on päivitettävä liiton verkkosivujen kautta kirjautumalla viimeistään 15.8.2019. Huomaa, että sivustolla on jo olemassa viime kauden tiedot. Muista tarkistaa kaikki alalehdet.

VUOSI-ILMOITUS
Seuran vuosi-ilmoitus kauden 2018–2019 osalta on myös täytettävä 15.8. mennessä liiton verkkosivujen kautta. Huomaa, että tiedot täytetään nyt nimenomaan kausittain (esimerkiksi kausi 2018-2019), ei kalenterivuosittain.

TAITOLUISTELUN LAJIKULTTUURITUTKIMUS
Taitoluistelun Taloustutkimuksen kanssa yhdessä tekemä lajikulttuurikysely valmistuu elokuun lopulla. Kyselyn laajuudesta johtuen kysely tehtiin kohderyhmittäin. Kyselyt on nyt lähetetty luistelijoille, vanhemmille valmentajille sekä arvioijille. Seuratyöntekijöiden kysely lähetetään heti elokuun alussa, tämän jälkeen kaikki tulokset analysoidaan sekä kohderyhmittäin että yhdessä. Tulokset tullaan käymään läpi seurojen kanssa heti kun se on mahdollista.

KUNTOLUISTELUTUOTE AIKUISILLE
Suomen Taitoluisteluliitto lanseeraa SkateFit-kuntoluistelutuotteen tulevan syksyn aikana. SkateFit-konsepti sisältöineen on suunnattu lähinnä aikuisluistelijoille ja kuntoilijoille, monipuolistamaan seurojen tuntitarjontaa terveysliikunnan puolella.
Tuotetta avaavat markkinointimateriaalit kuten mainosvideo ja -kuvat ovat parhaillaan työstössä ja ne tullaan jakamaan seurojen käyttöön. Uskomme, että tuotteesta tulee ajan mittaan vetovoimainen, uudet kohderyhmät tavoittava tuote. Lisätietoa syksyn aikana.

LUISTELUKOULUMATERIAALIT
Syksyn luistelukoulujen markkinointi on jo ajankohtaista. Seurojen käyttöön on tuotettu sähköisiä materiaaleja; A3-kokoisia julisteita sekä nettibannereita. Bannereita voi käyttää seurojen verkkosivuilla ja some-kanavissa. Julisteita voi itse printata ja laittaa jäähallien ilmoitustauluille.
Materiaalit löytyvät Taitoluisteluliiton verkkosivulta.

KOULUTUKSIA
Alkusyksy on hyvää aikaa hakea uusia ideoita ja oppeja Taitoluisteluliiton laadukkaista koulutuksista. Uuden Taitoluisteluohjaajan koulutuksen moduulit 3 ja 4 toimivat loistavasti täydennyskoulutuksena muun muassa muodostelmaluisteluvalmentajille. Useamman koulutuksen ilmoittautumisaika päättyy jo 30.6., joten ole nopea ja ilmoittaudu mukaan. Valmentajapäivien, uusien teknisten koulutuksien, teknisten tapaamisten ja tuomaritapaamisten ilmoittautumislomake avataan kesäkuun loppuun mennessä. Lisätietoa tulevista koulutuksista näet koulutuskalenterista.

Alueellisia koulutuksia löydät täältä: Liikunnan aluejärjestöjen yhteinen koulutus- ja tapahtumakalenteri

Tiesitkö, että voit aloittaa ohjaajaopinnot, vaikka kotisohvalta käsin? Ensimmäisen moduulin verkkojakso sisältää Tervetuloa Ohjaajaksi-koulutuksen verkossa. Se soveltuu hyvin aloitteleville ohjaajille ja on kestoltaan noin 35 minuuttia pitkä. Aloita opinnot siis vaikka heti täältä.

NAISET VAIKUTTAJINA LIIKUNNAN PELIKENTILLÄ
Oletko liikunnan ja urheilun parissa toimiva nainen ja haluat kehittyä tehtävässäsi?
Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -johtamiskoulutus vahvistaa osaamistasi ja tarjoaa välineitä toimia liikunnan ja urheilun johtotehtävissä.Koulutuksen tavoitteena on parantaa naisten etenemis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, luoda verkostoja sekä löytää konkreettisia keinoja, joilla tasa-arvoa voidaan edistääseuratasolta alkaen. Koulutustarjoaa uusia näkökulmiamoderniinja innostavaan,tulevaisuuden seurajohtamiseen.

Haku koulutukseen on parhaillaan käynnissä.

Lähde mukaan uudistamaan suomalaista urheiluyhteisöä yhdessä!
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja aikataulusta

SYKKIIKÖ SINULLA #SEURASYDÄN?
Urheiluseura on yhteiso?, jossa ihmiset viihtyvät, kasvavat, kehittyvät ja urheilevat – yhdessä. Seurasydän on Suomen Olympiakomitean, lajiliittojen, aluejärjestöjen ja urheiluseurojen viestintäkampanja, joka liputtaa urheiluseuratoiminnan puolesta. Kampanjan tarkoitus on kasvattaa seurojen jäsenten ylpeyttä seuraansa kohtaan, korostaa yhteisöllisyyden merkitystä ja toisaalta innostaa uusia ihmisiä mukaan. Kampanja käynnistyy syyskuun alussa Seurahaasteella ja jatkuu erilaisilla toimenpiteillä vuoden eteenpäin. Kampanjaan liittyen Vuoden Urheiluseura valitaan Urheilugaalassa tammikuussa.

Lisätietoa kampanjasta Suomen Olympiakomitean sivuilta, materiaaleja täältä.
Kampanjan yhteydessä seurat käyttävät omien sometunnisteidensa lisäksi tunnisteita #SeuraSydän ja #SkatingFinland. Huom. Seurasydän someaktiivisuudesta palkitaan.

LIPPUETU FINLANDIA TROPHY ESPOO -TAPAHTUMAAN
Kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo -kilpailu käydään Espoo Metro Areenalla 11.–13.10.2019.
Suomen Taitoluisteluliitto tarjoaa kaikille Luistelu- tai toimihenkilöpassin (entinen lisenssi) 11.8.2019 mennessä hankkineille 50% lippuedun Finlandia Trophy Espoo -tapahtumaan.

Etulippujen myynti alkaa tiistaina 13.8.2019 klo 12.00 ja päättyy 31.8.2019. Ohjeet edun saamiseksi.
Kansainväliset tapahtumat ovat upea mahdollisuus nauttia huippuluistelusta paikan päällä. Samalla se on myös tärkeä koulutuksellinen tapahtuma seurojen luistelijoille ja valmentajille.

FANIPÄIVÄ FINLANDIA TROPHY ESPOO -KILPAILUN YHTEYDESSÄ
Suomen Taitoluisteluliitto järjestää tuttuun tapaan Fanipäivän Finlandia Trophy Espoo -kilpailun yhteydessä. Fanipäivä on suunnattu 6-16-vuotiaille luistelijoille. Fanipäivän aikana seurataan kilpailuja, tavataan urheilijoita, saadaan uusia kavereita ja nautitaan tunnelmasta. Lisätiedot ja ilmoittautumiset elokuussa. Lisäinfo päivitetään kisasivuille.

SÄÄNTÖMUUTOKSET
Tulevan kauden sääntömuutokset ovat lähes valmiit. Valmistuttuaan löydät ne helposti täältä.

POIKALUISTELUN KEHITTÄMISEEN PROJEKTIRAHAA SEUROILLE
Suomen Taitoluisteluliitto perusti syksyllä 2018 poikaluistelun kehittämiseen tähtäävän projektiryhmän. Ryhmä koostuu muun muassa luistelevien poikien vanhemmista, eturivin mies- ja naisvalmentajista ja luistelevista pojista. Toiminnan tuloksena liitto lanseeraa seuroille kaudella 2019–20 poikaluistelutoiminnan projektirahan, jonka arvo on enintään 2000 €/seura. Tuki jaetaan seuralle, joka toimenpiteillään innovatiivisesti edistää poikaluistelijoiden määrän kasvua. Lisäksi liitto palkitsee eniten poikaluistelijoiden suhteellista määrää kasvattaneen seuran. Tuen hakuohjeet täällä.

KUTSUKILPAILUJEN HAKEMINEN
Kaudelle 2019–2020 haetaan liiton kilpailuiden lisäksi myös kutsukilpailut keskitetysti liiton kautta. Päätös syys-lokakuussa järjestettävistä kilpailuista tehdään kesäkuun aikana. Marras-huhtikuun kilpailut on haettava 15.8. mennessä.

KILPAILUJEN TUOMARISTOT
Arvioijien nimeämiset liiton kilpailukalenterin valinta- ja lohkokilpailuihin tehdään syyskauden kilpailujen osalta mahdollisimman valmiiksi syyskuun alussa kilpailujärjestyksessä. Nimeämiseen mennessä liitossa laaditaan yhdessä järjestäjän kanssa sarjojen kilpailujärjestys ja laaditaan alustavat aikataulut.

HENGITYSTERVEYSTUTKIMUS
Tampereen yliopisto ja Suomen Taitoluisteluliitto toteuttavat touko-kesäkuun aikana kyselytutkimuksen suomalaisten taitoluistelijoiden hengitysterveydestä. Tutkimukseen on kutsuttu kaikki 978 urheilijaa, jotka ovat lisenssitiedoissaan ilmoittaneet olevansa SM-tason urheilijoita. Näille urheilijoille on lähetetty 20.5. kutsukirje kotiin.
Hengitysterveystutkimuksen ensimmäinen kierros on tehty. Ensimmäisen kierroksen vastausprosentti oli 8,7 %, joka on hieman vähemmän kuin uimarit tai hiihtäjät, joilla ensimmäisen kierroksen prosentti oli 11-12 %. Vastaajista 89 % oli muodostelmaluistelijoita ja loput taitoluistelijoita. Kaikki vastaajat olivat naisia. Tarkistamattomien tulosten perusteella esimerkiksi astmaa oli urheilijoilla 12 %, joka on hieman enemmän kuin väestöllä (9-11 %). Astmaan liittyviä oireita oli kuitenkin selvästi enemmän kuin väestöön verrattuna. Kipeänä on viimeisen vuoden aikana kilpaillut 51 % ja harjoitellut 85 %.
Jo näiden tulosten perusteella olisi hyvä pystyä nostamaan vastausprosenttia, että vastauksista saadaan varmasti edustavia ja luistelijoiden arjesta saadaan luotettavaa tietoa. Luistelijoille on lähetetty nyt muistutus. Seurat voisivat vielä omalta osaltaan muistuttaa urheilijoitaan vastaamisen tärkeydestä.

TOIMISTO LOMAILEE
Taitoluisteluliiton toimisto on suljettu 1.-28.7.2019. Työntekijöiden lomat ovat kuitenkin jo osittain alkaneet, joten olethan yhteydessä mm. luistelupasseihin liittyvissä kysymyksissä mahdollisimman pian.

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi