Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

ELOKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, yksinluistelun vastuuvalmentajat, muodostelmaluistelun vastuuvalmentajat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliiton toimisto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

KILPAILUJA JA TAPAHTUMIA

Finlandia Trophy Espoo

Taitoluistelun huippunimet palaavat vuosittain Suomeen käynnistämään jäätävän kovan kilpailukauden kansainvälisessä Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailussa. Järjestyksessään 24. Finlandia Trophy kilpaillaan Metro Areenalla 11.–13.10.2019. Kyseessä on yksi Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) Challenger-sarjan kilpailuista. Mukana ovat kaikki taitoluistelun lajit: yksinluistelu, pariluistelu, jäätanssi sekä muodostelmaluistelu. Ensimmäistä kertaa mukana on myös kutsukilpailuna soveltavan luistelu kansainvälinen kilpailu. Tapahtumaan on myynnissä sekä päivälippuja että All Event -lippuja. Varmistathan että seurasi luistelijat ja vanhemmat saavat tiedon kilpailusta ja tulette isolla joukolla tapahtumaa seuraamaan!

Liput myynnissä osoitteessa www.lippu.fi/finlandiatrophy . Lisäinfo tapahtumasta www.finlandiatrophy.com. Huom! Liiton luistelija- tai toimihenkilöpassilla mahdollisuus ostaa liput puoleen hintaan 31.8.2019 saakka.

Fanipäivä Finlandia Trophy Espoo -kilpailun yhteydessä
Suomen Taitoluisteluliitto järjestää tuttuun tapaan Fanipäivän Finlandia Trophy Espoo -kilpailun yhteydessä. Fanipäivä on suunnattu 6–16-vuotiaille luistelijoille. Fanipäivän aikana seurataan kilpailuja, tavataan urheilijoita, saadaan uusia kavereita ja nautitaan tunnelmasta. Lisäinfoa ja ilmoittautumiset https://www.finlandiatrophy.com/fi/info/fanipaiva/

Liiton suoratoistopalvelu tuo kisat sinne missä olet
Taitoluistelu on parasta jäähallin katsomosta käsin, mutta jos sinulla ei ole mahdollisuutta tulla seuramaan kisoja paikan päälle, on tähän ongelmaan helppo ratkaisu. Suomen Taitoluisteluliitto jatkaa merkittävien kotimaisten kilpailujen striimausta omalla kanavallaan osoitteessa www.skatingfinland.fi/live. Finlandia Trophy Espoo -kilpailun, lajien SM-kilpailujen ja muodostelmaluistelun SM-valintakilpailujen lisäksi valikoimaa laajennetaan tällä kaudella muilla yksinluistelun, jäätanssin ja muodostelmaluistelun kotimaisilla kilpailuilla. Lähetykset ovat ostettavissa ja seurattavissa maailmanlaajuisesti. Koko kauden kisat näet edullisimmin hankkimalla Season Pass -paketin. Lista striimattavista kilpailuista ja katselupakettien hinnat julkaistaan syyskuun alussa Taitoluisteluliiton some-kanavilla ja verkkosivuilla www.skatingfinland.fi/live ja www.stll.fi

KILPAILIJOILLE / LUISTELIJOILLE

Leirejä
Taitoluisteluliitto järjestää kaudella 2019–2020 yksinluistelijoille useita leirejä Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä. 11. –13.11.2019 järjestetään MiniChallenge- ja Challenge-leirit sekä poikaluistelijoille tarkoitettu poikaleiri. MiniChallenge-leiri järjestetään lisäksi 11. –13.2.2020.
Ilmoittautuminen kaikille leireille alkaa viikon 34 aikana. Lisätiedot ja ilmoittautumislinkit löytyvät seuraavilta, leirikohtaisilta nettisivuilta.
MiniChallenge-leiri
Challenge-leiri
Poikaleiri

Etuja passinhaltijoille
Taitoluisteluliitto on neuvotellut jäseneduista liiton passinhaltijoille. Tällä hetkellä mukana on jo Treenaakotona.com -palvelu, jonka ansiosta voit treenata personal trainerien opastuksella missä ja milloin itse haluat. Lisäksi neuvottelut muutaman muun toimijan kanssa ovat loppusuoralla. Lisätietoa eduista löydät täältä.

#etoleyksin
Urheiluharrastuksen täytyy olla turvallista. Kaikilla on oikeus nauttia harrastuksesta ilman pelkoa.

Oletko sinä kohdannut epäasiallista käytöstä tai häirintää urheilussa? Et Ole Yksin –palveluun yhteyttä voivat ottaa urheilijat, vanhemmat, valmentajat sekä urheiluseurojen ja lajiliittojen seuratyöntekijät ja vapaaehtoistoimijat.

Älä jää kokemuksesi kanssa yksin.
#etoleyksin
www.etoleyksin.fi

SEURATOIMIJOILLE

Apua seuratoimintaan
Olympiakomitea on luonut seuroille apumateriaalia hyvään seura-arkeen. Materiaalipankista löydät muun muassa Seura palkkaa ammattilaisen -oppaan, seuran mallisäännöt, urheiluseuran viestintäoppaan sekä taloushallinnon koulutusta ja oppaita.

Poikaluistelun projektiraha haettavissa 31.8. mennessä
Suomen Taitoluisteluliiton syksyllä 2018 perustaman poikaluistelun kehittämiseen tähtäävän projektiryhmän toiminnan tuloksena liitto lanseeraa seuroille kaudella 2019–20 poikaluistelutoiminnan projektirahan, jonka arvo on enintään 2000 €/seura. Tuki jaetaan seuroille, jotka toimenpiteillään innovatiivisesti edistävät poikaluistelijoiden määrän kasvua. Lisäksi liitto palkitsee eniten poikaluistelijoiden suhteellista määrää kasvattaneen seuran.
Tukea tulee hakea viimeistään 31.8. Tuen hakuohjeet täällä.

Seurojen vuosi-ilmoitus deadline 15.8.2019
Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseurat täyttävät vuosittain vuosi-ilmoituksen edellisen kauden (toimintakausi syksy-kevät) toiminnasta. Vuosi-ilmoituksen deadline oli 15.8. Mikäli asia on vielä hoitamatta, käy pikaisesti tekemässä se. Kirjaudu palveluun täältä.

Seuratapaamiset ja -seminaarit
Seuratapaamiset ja -seminaarit ovat oiva tapa tavata lajin parissa toimivia seurojen yhteyshenkilöitä. Syksyllä tapaamme
• Finlandia Trophy Espoon yhteydessä la 12.10., Metro Areena Espoo
• Seuraseminaarissa ja syysliittokokouksessa la 23.11., Scandic Aviacongress Center, Vantaa

Lisätiedot ja ilmoittautumislinkit toimitetaan liiton jäsenseurojen puheenjohtajille sekä käytännön toiminnasta vastaaville yhteyshenkilöille syyskuussa.

Sykkiikö sinulla #seurasydän?
Nyt tarvitaan yhteisöllisyyttä enemmän kuin koskaan. Ja mikäpä olisi parempi yhteisöllisyyden esikuva kuin suomalainen urheiluseura?
Herätetään seurat sekä yhteiskunta näkemään seuratoiminnan yhteisöllisyyden tärkeys niin yksilölle kuin laajemmin koko yhteiskunnalle. Silloin seuraihmiset voivat kokea vilpitöntä ylpeyttä toiminnastaan ja muistaa seuratoiminnan olevan arvokasta, merkityksellistä työtä. Seurasydäntä seuraamalla myös uudet ihmiset voivat löytää tiensä seuratoimintaan.

Lisätietoa kampanjasta Suomen Olympiakomitean sivuilta.
Kampanjaan liittyviä materiaaleja lisää täällä.

Kampanjan yhteydessä seurat käyttävät omien sometunnisteidensa lisäksi tunnisteita #SeuraSydän ja #SkatingFinland. Huom. Seurasydän someaktiivisuudesta palkitaan.

Palkintoja ansioituneille seuroille

Fiksu seura -palkinto
Olympiakomitea haluaa kannustaa seuroja toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Fiksu-seura palkinnolla palkitaan seura, joka on ottanut käyttöön ympäristön kannalta fiksuja toimintatapoja. Toimintatavat voivat liittyä liikenteeseen, tapahtumiin, ravintoon, välineisiin, viestintään jne.
Paras toimintatapa palkitaan 2000 euron palkinnolla.
Hakuaika päättyy 30.9.2019. Palkintoa voivat hakea kaikki urheiluseurat.
Palkintoa voit hakea täältä.

Tähtiseura-palkinto
Olympiakomitea ja Gasum etsivät esimerkillisellä tavalla Lasten ja nuorten liikuntaa ja urheilua edistäviä Tähtiseuroja. Voittajaseura palkitaan 5000 euron Vuoden Tähtiseura -palkinnolla ja lisäksi 14 muuta seuraa palkitaan 1000 euron alueellisilla kannustuspalkinnoilla. Palkitsemisilla halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille arvokasta työtä, jota suomalaisissa urheiluseuroissa tehdään.
Palkintoa voivat hakea Tähtiseurat ja Tähtimerkkiä tavoittelevat seurat.
Lisätietoja ja haut 30.9. mennessä täältä.

Luistelukoulumateriaalit
Syksyn luistelukoulut alkavat pian. Vielä voit tehostaa markkinointiasi ja ottaa käyttöön seurojen käyttöön tuotetut sähköiset materiaalit; A3-kokoisia julisteita sekä nettibannereita. Bannereita voi käyttää seurojen verkkosivuilla ja some-kanavissa. Julisteita voi itse printata ja laittaa jäähallien ilmoitustauluille.
Materiaalit löytyvät Taitoluisteluliiton verkkosivulta.

Kilpailuasiaa
Julkaistut tuomaristot näkyvät arvioijien iDecide-käytettävyysjärjestelmässä, jonne kullakin seuralla ja aluepäälliköllä on arvioijien lisäksi tunnukset. iDecidessa on myös kalenteri, jossa näkyvät perustetut liiton kalenterin kilpailut arvioiduilla aloitusajoilla.

Arvioijat Suomen Taitoluisteluliiton kalenterin valinta- ja lohkokilpailuihin laaditaan kilpailujärjestyksessä syyskuun alussa.

Kutsu- ja aluecup/mestaruuskilpailukalenteri laaditan marraskuu 2019 – huhtikuu 2020 laaditaan elokuun aikana ja vahvistetaan syyskuun alussa.

Lopulliset lohkojaot laaditaan elokuun aikana ja julkaistaan mahdollisimman pian, viimeistään syyskuun alussa. (Tarvittaessa tehdään keväällä laadittuihin lohkoihin muutoksia.)

Yksinluistelun noviiseille ja A-silmuille on laadittu säännöt, joilla he voivat edetä finaaliin. Säännöt julkaistaan liiton nettisivujen materiaalipankin kilpailusäännöt-osiossa.

VALMENTAJILLE JA OHJAAJILLE

Koulutuksia
Suomen Taitoluisteluliitto järjestää koulutusta taitoluistelun parissa toimiville ohjaajille ja valmentajille, seuratoimijoille sekä kilpailuissa toimiville arvioijille sekä toimitsijoille. Lisätietoja liiton internet-sivuilta.

Muodostelmaluistelun seuratuomarikoulutus järjestetään 23.–24.11.2019. Ilmoittautuminen koulutukseen alkaa 10.9. Lisätietoja
Lajikohtaisissa valmentajapäivissä ja tuomaritapaamisissa käydään kilpailusääntömuutokset läpi ja tarvittaessa kesä-heinäkuussa julkaistuja sääntöjä tarkistetaan.

Lisätietoa tulevista koulutuksista näet koulutuskalenterista.

Koulutusta järjestetään alueorganisaatioiden toimesta myös seurojen kotipaikkakunnilla. Alueellisia koulutuksia löydät täältä Liikunnan aluejärjestöjen yhteinen koulutus- ja tapahtumakalenteri.

Koulutuspolku ohjaajasta valmentajaksi
Suomen Taitoluisteluliiton koulutuspolku on uudistunut keväällä 2019. Koulutuspolkua tullaan syksyn aikana visualisoimaan helpommin ymmärrettäväksi.

Ennen 1-tason valmentajakoulutukseen ilmoittautumista ohjaajan tulee olla suorittanut Taitoluisteluohjaajan koulutuksen (TOK) moduulit 1-4 järjestyksessä ja VOK1-moduulikoulutuksista Taitoharjoittelu sekä Oppiminen ja taidon opettaminen harjoitustilanteessa. Lisäksi oman luistelutaidon todentamiseksi tulee suorittaa perustestit 1 ja 2 sekä elementtitesti 1 soveltuvin osin, mikäli näitä ei ole jo suorittanut luistelu-uransa aikana.

Lisätietoa koulutuksista ja korvaavuuksista täältä.

Täydennyskoulutusta
Hyppytekniikka (jäällä) ja Liikehallinnan arviointi ja kontrolli sekä ennaltaehkäisevä harjoittelu nuoren urheilijan valmentautumisen tukena (teoria ja käytännön harjoittelu) valmentajien täydennyskoulutus järjestetään torstaina 10.10. klo 8.30-15 Finlandia Trophyn yhteydessä Metro Areenalla Espoossa.

Kouluttajina toimivat Virpi Horttana, Espoon Jäätaiturit ja Jukka Veijo, Osteofys

Lisätiedot päivitetään ja ilmoittautuminen avataan liiton internet-sivuilla viikolla 26.

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi