Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

SYYSKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, YL ja ML vastuuvalmentajat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliiton toimisto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin. Suositellaan avaamaan selaimessa.

SEURATOIMIJOILLE

EHDOKKAITA LIITTOHALLITUKSEEN

Seuroja pyydetään asettamaan ehdokkaita hallitukseen oheisella lomakkeella.

Hallituksen jäsen pääsee linjaamaan Taitoluisteluliiton strategiaa sekä vaikuttamaan siihen, millainen on suomalaisen taitoluistelun tulevaisuus. Tällä kertaa arvostaisimme erityisesti ehdokkaita, joilla on talousosaamisen sekä myynnin ja markkinoinnin taustaa. Erovuoroisena olevista Kirsi Greis ja Irja Simola ovat ilmoittaneet, että eivät jatka enää tulevalle kaudelle.

** Save the date** - Syksyn tärkeimmät tapaamiset lähestyvät. Varaa päivät kalenteristasi.

SEURATAPAAMINEN SUNNUNTAINA 13.10. klo 11-13

Tapaaminen järjestetään Finlandia Trophy Espoon yhteydessä Metro Areenalla. Voit ilmoittautua täällä.

PÄÄTOIMISTEN SEURATYÖNTEKIJÖIDEN PÄIVÄ TIISTAINA 12.11. klo 9.30-17.00

Olympiakomitean järjestämä Seurojen päätoimisille työntekijöille tarkoitettu päivä järjestetään Scandic Aviacongressissa Vantaalla. Päivän ohjelman voit nähdä täältä.

Suomen Taitoluisteluliitto haluaa tukea tekijöitään ja maksaa jäsenseurojensa päätoimisten työntekijöiden osallistumisen tilaisuuteen. Ilmoittautuminen 24.10. mennessä.

SEURASEMINAARI JA SYYSLIITTOKOKOUS LAUANTAINA 23.11. klo 8.30-16

Lisätietoja ja ilmoittautumisen löydät täältä. Muistathan että liitto maksaa osallistumismaksun kahdelta henkilöltä/seura.

LAJIKULTTUURITUTKIMUS

Suomen Taitoluisteluliitto teetti viime keväänä Taloustutkimuksella laajan lajikulttuuritutkimuksen, joka tarkastelee lajia useasta eri näkökulmasta. Kyselyyn vastasivat yli 12-vuotiaat urheilijat, heidän vanhempansa, valmentajat, arvioijat ja seuratoimijat. Taitoluisteluliitto julkaisi tutkimuksen tulokset torstaina 19.9.2019. Liitto tulee jatkossa hyödyntämään tutkimuksessa esiin tulleita parannusehdotuksia ja epäkohtia lajikulttuurin kehittämisessä. Lajikulttuuritutkimukseen pääset tutustumaan täällä. On tärkeää, että käytte tutkimustulokset läpi hallitusten, työntekijöiden sekä mahdollisesti myös vanhempien kanssa.

SEUROILLE APUA MARKKINOINTIIN JA YRITYSYHTEISTYÖN SUUNNITTELUUN

Suomen Taitoluisteluliitto teetti vuonna 2018 lajin imagoon liittyvän Sponsor Navigator -tutkimuksen. Tutkimus esiteltiin seurojen edustajille saman vuoden kevätkokouksessa. Tutkimuksesta löytyy paljon tietoa esimerkiksi siitä, minkälaiset kohderyhmät lajiamme seuraavat. Seurat voivat hyödyntää Sponsor Navigatorin tuloksia markkinointitoimenpiteitä ja yritysyhteistyötä suunniteltaessa. Tutkimus on hyödynnettävissä ja luettavissa täällä.
Lisätietoja viestintä- ja markkinointipäälliköltä mila.kajas@stll.fi.

VALMENTAJAPÄIVÄT JA ARVIOIJIEN TAPAAMISET OLIVAT MENESTYS

Olemme iloisia, kuinka moni valmentajia ja arvioija oli paikalla elo-syyskuun viikonloppuina järjestetyissä Valmentajapäivissä ja Arvioijien tapaamisissa. Mukana oli lähes 300 osallistujaa ajankohtaisten asioiden äärellä.

KUTSUKILPAILUIDEN HAKEMINEN

Kiitämme seuroja aktiivisesta kutsukilpailuiden hakemisesta. Kilpailukalenterin julkaisemisen jälkeen tietoomme on tullut pieniä epäkohtia, joita tarkennetaan vielä. Päivitetty kalenteri löytyy tarkennusten jälkeen liiton nettisivuilta. Ilmoitamme tästä erillisellä viestillä.

ICE SKATING TOUR 2019-2020

Koko Suomi luistelee jälleen Ice Skating Tourin merkeissä. Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseuroilla on upea mahdollisuus olla mukana tapahtumissa näkyvässä roolissa ja markkinoida samalla toimintaansa paikallisille toimijoille.

Yhteistyössä Suomen Luisteluliiton kanssa järjestettävä Ice Skating Tour kiertää yli 60 paikkakunnalla. Kiertuepaikkakunnat alkavat olla kasassa ja tapahtumien ajankohdat täsmentyvät lähiviikkoina. Viimevuotiseen tapaan haemme jokaiselle paikkakunnalle taitoluisteluseuraohjaajia ohjaamaan Luistele Mun kaa! -jääseikkailua.

Ilmoittautuminen mukaan kiertueelle on jo käynnissä. Tehdään jälleen upea suomalaisen luistelun edistysaskel – yhdessä! Mikäli ilmoitatte kiinnostuksenne osallistua kiertueelle, lähestymme seuraanne lähiaikoina puhelimitse tarkempien tietojen kera.

KILPAILUJA JA TAPAHTUMIA

FINLANDIA TROPHY ESPOO

Taitoluistelun huippunimet palaavat vuosittain Suomeen käynnistämään jäätävän kovan kilpailukauden kansainvälisessä Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailussa. Järjestyksessään 24. Trophy kilpaillaan Metro Areenalla 11.–13.10.2019. Mukana ovat kaikki taitoluistelun lajit: yksinluistelu, pariluistelu, jäätanssi sekä muodostelmaluistelu. Ensimmäistä kertaa lajin historiassa on mukana myös Special Olympics -sarja. Varmistathan parhaan katselunautinnon varaamalla lippusi nyt. Liput myynnissä osoitteessa www.lippu.fi/finlandiatrophy. Lisäinfo www.finlandiatrophy.com.

KOE KOTIMAISET HUIPPUHETKET LIVENÄ KOTISOHVALTA

Taitoluistelu on parasta jäähallin katsomosta käsin, mutta jos sinulla ei ole mahdollisuutta tulla seuramaan kisoja paikan päälle, on tähän ongelmaan nyt helppo ratkaisu! Suomen Taitoluisteluliitto tarjoaa suoratoistona kymmenkunta kilpailutapahtumaa.
Koko kauden kisat näet ostamalla Season Pass -paketin hintaan 34,99 €. Livelähetykset ovat katsottavissa maailmanlaajuisesti www.skatingfinland.fi/live sivustolla. Uutuutena taitoluistelukisat näkyvät myös Ruutu+ -kanavalla kk-hintaan 9,95 €/kk.

Helsinki Trophy 6.-8.9.2019
Finlandia Trophy Espoo 11.-13.10.2019
Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailu 2.-3.11.2019
Muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen 1. kilpailu 23.-24.11.2019
Muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailu 7.-8.12.2019
Yksinluistelun, jäätanssin ja pariluistelun SM-kilpailut 2020 14.-15.12.2019
Muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen 2. kilpailu 8.-9.2.2020
Muodostelmaluistelun SM-kilpailut 2020 29.2.-1.3.2020
Muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen 3. kilpailu 7.-8.3.2020
Yksinluistelun SM-noviisien, debytanttien ja jäätanssinoviisien finaali 14.-15.3.2020

KILPAILIJOILLE / LUISTELIJOILLE

YKSINLUISTELIJOILLE LAAJA LEIRITARJONTA MARRASKUUSSA

Suomen Urheiluopistolla on marraskuussa tiedossa vilkkaat leiripäivät, kun yksinluistelijat ympäri maan kokoontuvat harjoittelemaan keskenään suosituille MiniChallenge-, Challenge- ja Poikaleireille.

Poikaleiri on tarkoitettu eri-ikäisille poikaluistelijoille, jotka haluavat treenata lajitaitoja yhdessä muiden poikien kanssa samalla kasvattaen hyvää yhteishenkeä. MiniChallenge-leirillä tehdään kaksoisakselin ja kolmoishyppyjen harjoittelua edistäviä harjoitteita, kun taas Challenge-leirillä viedään hyppyjen harjoittelu pidemmälle ja hiotaan kyseisten hyppyjen tekniikkaa.

Varaa paikkasi ajoissa! Lisätiedot leireistä ja ilmoittautuminen täältä.

VALMENTAJILLE JA OHJAAJILLE

KOULUTTAJAREKRYTOINTI

Suomen Taitoluisteluliitto järjestää vuosittain useita koulutuksia ohjaajille ja valmentajille. Luisteluohjaajien moduulikoulutuksia järjestetään monipuolisesti ympäri Suomea, ja eri lajien (JT/ML/YL) tasokoulutukset on keskitetty Suomen Urheiluopistolle Vierumäelle. Kaikki koulutukset sisältävät sekä verkko-opiskelua että käytännön harjoittelua jäällä ja oheisharjoitustiloissa.
Avaamme kouluttajarekrytoinnin osana koulutuspolun uudistusprosessia. Koulutuspolun ohessa kehitämme myös kouluttajaverkostoamme. Rekrytoinnin tarkoituksena on kartoittaa nykyisten kouluttajien intoa jatkaa tehtävässään ja rekrytoida samalla uusia kouluttajia laajentuneeseen koulutusten kirjoon.

Jos sinulla on
• palava halu kehittää suomalaista taitoluistelua jakamalla tietotaitoasi
• useamman vuoden kokemus taitoluisteluvalmennuksesta
• omakohtainen kokemus STLL:n ohjaaja- ja valmentajakoulutuksista
• erinomaiset vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot

olet luultavasti etsimämme henkilö.

Hae Suomen Taitoluisteluliiton kouluttajaksi 15.10.2019 mennessä osoitteessa:
https://www.lyyti.in/kouluttajarekrytointi_2019

Valitut henkilöt koulutetaan kouluttajan tehtävään. Kouluttajan työstä maksetaan koulutuskohtainen kouluttajakorvaus.

Lisätietoja ja tiedustelut: Koulutus- ja seuratoiminnankehittäjä Sanna Vuorinen

TÄYDENNYSKOULUTUKSET

Finlandia Trophy Espoon yhteydessä järjestettävä täydennyskoulutus torstaina 10.10. on täynnä.


Lisää täydennyskoulutuksia on suunnitteilla mm. uusiin perustesteihin ja vuorovaikutustaitoihin liittyen. Seuraa aktiivisesti koulutuskalenteriamme.

MUODOSTELMALUISTELUN SEURATUOMARIKOULUTUS VANTAALLA 23.-24.11.2019

Haluaisitko ryhtyä tuomariksi muodostelmaluistelussa tai haluatko perehtyä muodostelmaluistelun pistearviointiin? Muodostelmaluistelutuomarin polku alkaa kaksipäiväisestä seuratuomarikoulutuksesta, joka järjestetään Vantaalla marraskuussa. Koulutuksessa perehdytään muodostelmaluistelun pistearviointiin ja harjoitellaan arviointia.
Lisätietoja löydät täältä.

Ilmoittautuminen viimeistään sunnuntaina 10.11.2019.

SKATEFIT -KUNTOLUISTELUTUOTE AIKUISILLE

Uskomme, että aikuis- ja kuntoluistelulle on tilausta! Suomen Taitoluisteluliitto lanseeraa SkateFit-kuntoluistelutuotteen uusien kohderyhmien tavoittamiseksi. SkateFit-konsepti sisältöineen on suunnattu lähinnä aikuisluistelijoille ja kuntoilijoille, monipuolistamaan seurojen tuntitarjontaa terveysliikunnan puolella. Seurojen käyttöön on työstetty markkinointimateriaaleja kuten A3-juliste, verkkobannerit ja video. Materiaaleista osa verkkobannereista ja juliste olivat valmiit uutiskirjeen postitushetkellä. Lisäksi saatavana on koekäyttöön muutama tuntimalli.

Materiaalit löytyvät täältä.

Toivomme, että tuotteesta tulee ajan mittaan vetovoimainen, uudet kohderyhmät tavoittava tuote.
Lisätiedot markkinointimateriaaleihin liittyen mila.kajas@stll.fi ja sisältöön liittyen sanna.vuorinen@stll.fi.

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi