Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

LOKAKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliiton toimisto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

KUUKAUDEN VINKKI

Miten meidän urheiluseuramme menestyy muuttuvassa maailmassa? Käynnistä seurasi tulevaisuustyöskentely Olympiakomitean työstämän materiaalin avulla.

SEURATOIMIJOILLE

MUISTUTUS: LUISTELIJAPASSIT

Kilpailukausi on käynnistynyt ja näin ollen nyt viimeistään jokaisella luistelijalla ja toimihenkilöllä tulee olla tarkoituksenmukainen ja voimassaoleva passi. Seurojen tehtävänä on varmistaa, että kilpailuihin lähetettävien luistelijoiden tai toimihenkilöiden passitilanne on ajan tasalla. Liitto auditoi tilannetta pistokokein kilpailuilmoittautumisten yhteydessä.

SEURATUKI 2020

Seuratoiminnan kehittämiseen on haettavissa vuosittain tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) on taloudellinen tuki, joka on tarkoitettu urheilu- ja liikuntaseurojen toiminnan kehittämiseen. Seuratukea voi hyödyntää esimerkiksi lasten ja nuorten matalan kynnyksen toiminnan kehittämiseen, vapaaehtoistoiminnan tukemiseen, innovatiivisten juttujen kokeiluun tai toiminnan laadun ja yhteisöllisyyden vahvistamiseen.

Seuratoiminnan kehittämistuen 2020 hakuohjeet julkaistaan pian ministeriön verkkosivuilla. Hakuaika vuoden 2020 tukihankkeille on 12.11.-10.12.2019.

Viime vuonna tukea sai 10 taitoluisteluseuraa yhteensä 113 500€.

Lisätietoa ja hakuohjeet Taitoluisteluliiton sivuilta http://en.luistelu.datalatu.fi/seurat/edut/seuratuki/
Linkin takaa löytyy mm. aluejärjestöjen tarjoamia tukiklinikoita aiheen tiimoilta.

SEURASEMINAARI JA SYYSLIITTOKOKOUS lauantaina 23.11. klo 8.30-16

Lisätietoja ja ilmoittautumisen löydät täältä. Seuraseminaarissa käsitellään lajikulttuurikyselyä ja sen merkitystä seuratyöhön.

Muistathan, että liitto maksaa osallistumismaksun kahdelta henkilöltä/jäsenseura.

LUMO-SPONSOROINTIHAKU

Lumo-sponsorointiohjelmaan voi hakea 14.10. –3.11.2019. Ohjelma tukee urheilevien nuorten harrastuksia ja matkaa kohti menestystä.
Sponsorointiyhteistyön avulla on tavoitteena tukea nuoria urheilijoita, joilla on lahjoja ja asennetta nousta maailman huipulle.

Vuoden 2020 Lumo-sponsorointihakuun voi osallistua täyttämällä lomakkeet:

Yksilöurheilu: https://www.lyyti.fi/reg/Lumosponsorointihakemus_2020_4593/fi
Joukkueurheilu: https://www.lyyti.fi/reg/Lumo-sponsorointihakemus-joukkue

Lue lisää ohjelmasta täältä.

ICE SKATING TOUR 2019-2020

Suomen Luisteluliiton isännöimä Ice Skating Tour järjestetään tänäkin vuonna yhteistyössä Suomen Taitoluisteluliiton, kaupunkien ja kuntien kanssa.

Kiertue vierailee tänä talvena yli 70 paikkakunnalla. Mukaan kaivataan lisää innokkaita taitoluisteluseuroja osallistumaan kiertueen iltatilaisuuksiin, joissa seurat ohjaavat Luistele mun kaa! -jääseikkailua perheille. Seikkailuun saa ohjeistuksen Taitoluisteluliitosta. Tapahtumassa on mahdollista markkinoida lajia ja oman seuran tarjontaa, kannattaa siis osallistua!

Vastaattehan seuranne mahdollisuudesta osallistua kiertueeseen mahdollisimman pikaisesti.

Tourin paikkakunnat ja kiertueinfo: https://www.luisteluliitto.fi/ice-skating-tour/

TULE TAPAAMAAN MEITÄ GOEXPO WINTER .MESSUILLE

Olemme mukana esittelemässä liittoa ja lajia GoExpo Winterissä 15.–17. marraskuuta Messukeskuksessa Helsingissä. Suomen suurimmilla talviurheilumessuilla voi tutustua uutuustuotteisiin ja eri lajeihin, seurata näytöksiä ja testata itse. Tule mukaan viettämään hauska talvipäivä kavereiden tai perheen kanssa ja moikkaamaan meitä osastollemme 3d30. Mukana osastomme menossa mm. Laura Lepistö ja tuore jäätanssiparimme Jussiville Partanen ja Arina Klinovitskaya.

Jäsenetuna saat aikuisten kertalipusta 5 euron alennuksen, kun ostat liput Messukeskuksen verkkokaupasta viimeistään torstaina 14.11. Syötä verkkokaupan kassalla alennuskoodi-kenttään JÄSEN2019 ja aktivoi koodi.

TAITOLUISTELU MUKAAN HUIPPU-URHEILUN TÄHTISEURAPOLULLE

Taitoluisteluliitto on yhdessä seitsemän muun lajiliiton kanssa lähtenyt työstämään huippu-urheilun tähtiseurapolkua. Työstäminen on aloitettu peruskriteereiden määrittelyllä.

Taitoluistelun huippu-urheilun Tähtiseurat ovat kasvattaja- ja/tai huippu-urheiluseuroja, joilla on kansainvälisesti ja kansallisesti menestyneitä urheilijoita, laadukasta seuravalmennusta ja halukkuutta kehittää seuratoimintaa tiiviissä yhteistyössä taitoluisteluliiton sekä urheiluakatemioiden kanssa. Huippu-urheilun Tähtiseurassa luistelijan polku on ammattimaisesti johdettu niin, että luistelijaa tuetaan ja kannustetaan tavoitteissaan luistelijan polulla aina lapsuudesta huippuvaiheeseen saakka. Luistelijan polulla huippu-urheilu näkyy jo aikaisessa vaiheessa mm. projektiryhmä- ja nuorten maajoukkuetoiminnan muodossa. Laadukas tähtiseuratoiminta on suunnitelmallista ja pitkäjänteistä, jossa toiminnan perusarvoja ovat ilo ja turvallisuus.

Taitoluisteluliitto tulee kutsumaan vielä syksyn aikana mukaan polulle valitsemiaan taitoluisteluseuroja, jotka täyttävät vaaditut kriteerit. Tuotoksena polun työstämisestä meille valmistuu paitsi historian ensimmäisiä huippu-urheilun tähtiseuroja niin myös uusia lasten ja nuorten tähtimerkin saajia.

ONKO SEURALLASI TARINA JAETTAVANA?

Suomen Taitoluisteluliiton virallisen kotisivun www.stll.fi rinnalla toimii taitoluistelun ajankohtaismedia www.skatingfinland.fi. Sivulla tuodaan esille muun muassa lajiin liittyviä ilmiöitä, esitellään henkilöitä ja tarjoillaan asiaa ravinnosta ja harjoittelusta. Mikäli seurallanne on tarina, hyvä käytäntö tai henkilö, jonka haluatte esitellä muillekin, laittakaapa vinkkiä tulemaan osoitteeseen katariina.kivimaki@stll.fi. Kirjoitusvirheitä ei kannata pelätä, annamme apua oikolukuun ja kirjoittamiseen.

KILPAILUJA JA TAPAHTUMIA

LAJIN SM-KILPAILUT

Olethan merkannut kalenteriisi kauden kotimaiset kohokohdat: SM-kilpailut!

Yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailut käydään 14.–15.12. Trio Areenalla Tikkurilassa. Kilpailun järjestää HSK. Sosiaalisessa mediassa käytetään tunnistetta #taitoluistelusm2020. Lipunmyynti tapahtumaan on auki.

Muodostelmaluistelun Suomen mestaruuksista kilpaillaan puolestaan 29.2.–1.3.2020 Espoo Metro Areenalla. Kilpailujärjestelyistä vastaa EsJt. Kisan tunniste on #mlsm2020. Lipunmyynti tapahtumaan avataan 15.11.2019.

KOE KOTIMAISET HUIPPUHETKET LIVENÄ KOTISOHVALTA

Taitoluistelu on parasta jäähallin katsomosta käsin, mutta jos sinulla ei ole mahdollisuutta tulla seuramaan kisoja paikan päälle, on tähän ongelmaan nyt helppo ratkaisu.

Suomen Taitoluisteluliitto tarjoaa suoratoistona kymmenkunta kotimaista kilpailutapahtumaa.
Kilpailut näet ostamalla Season Pass -paketin hintaan 34,99 €. Livelähetykset ovat katsottavissa maailmanlaajuisesti www.skatingfinland.fi/live sivustolla.

Uutuutena taitoluistelukisat näkyvät myös Ruutu+ -kanavalla kk-hintaan 9,95 €/kk.

KILPAILUIDEN YKSITYISTÄ KUVAAMISTA KOSKEVAT SÄÄNNÖT

Ne kilpailut, joissa on liiton järjestämä streamaus, yksityistä kuvaamista koskevat seuraavat säännöt:

Muodostelmaluistelukilpailuissa ainoastaan joukkueen nimeämä edustaja saa kuvata oman joukkueensa suorituksen. Järjestäjän tulee osoittaa kuvaajalle paikka, jossa kuvauksen voi suorittaa niin, että se ei häiritse muita katsojia. Kuvaajalla tulee olla näkyvissä järjestävän seuran myöntämä kuvauslupa (akkreditointikortti).

Yksinluistelun ja jäätanssin kilpailuissa valmentajan nimeämä kuvaaja voi kuvata oman seuran luistelijoiden suoritukset. Järjestäjän tulee osoittaa kuvaajille paikka, jossa kuvauksen voi suorittaa niin, että se ei häiritse muita katsojia.

Mikäli kilpailutapahtumassa on Taitoluisteluliiton järjestämä TV- tai Stream-tuotanto, ei muu ulkopuolinen taho saa kuvata kilpailusuorituksia eikä jakaa kilpailutapahtumaa tai -suorituksia verkossa.

Ostaessaan luistelupassin (aiemmin kilpailulisenssi), luistelija on myöntänyt Suomen Taitoluisteluliitolle luvan valokuvaukseen tai videointiin.

Listan liiton kullakin kaudella kuvaamista kilpailuista löydät osoitteesta www.skatingfinland.fi/live. Listatut kilpailutapahtumat ovat katsottavissa skatingfinland.fi/live-sivun lisäksi myös Ruutu+ -palvelussa.

KILPAILUKALENTERI

Alue- ja kutsukilpailuiden kalenteri kaudelle 2019-2020 on päivitetty. LINKKI Kalenterissa on merkittynä myös Liiton kilpailusarjojen ja Interclub-kilpailut. Korjaukset on merkitty kalenteriin alleviivauksin ja huutomerkillä. Tämä on ensimmäinen kaikki kotimaan kilpailut kattava kalenteri. Alue- ja kutsukilpailuiden hakeminen uusitaan kaudelle 2020-2021 paremmin kohdennetuin kysymyksin.

Tarkennusta liittyen sarjojen loppukilpailuihin:

SM-noviisi- ja debytanttipojilla on kaikkiaan neljä valintakilpailua
- 19.-20.10. Espoo
- 9.-10.11. Joensuu
- joko 30.11.-1.12. tai 7.-8.12.
- 25.-26.1.2019 Tampereella

SM-noviisi- ja debytanttitytöillä on kaikkiaan kolme valintakilpailua
SM-noviisien ja Debytanttien 1. ja 2. lohkokilpailun 60 parhaat pisteet saavuttanutta etenevät 3. kilpailuun.
Luistelijat, joilla on korkeimmat rankingpisteet näiden kolmen kilpailun perusteella etenevät SM/kulta/hopeafinaaliin. Rankinglistaus tai -pisteet eivät siis nollaudu 2. kisan jälkeen.

Yksinluistelun noviisit kilpailevat Liiton kalenterin seniori- ja juniorisarjojen lohkokilpailuissa
Kilpailuissa noviisit voivat suorittaa myös elementtitestejä (pl Season Best (SB) -kilpailut). Myös noviisit jaetaan lohkoihin. Lohkokilpailuissa kilpaillakseen heillä ei tarvitse olla sarjan perus- ja elementtitestit suoritettuina ja he voivat alueen päätöksen mukaan kartuttaa kilpailuissa heidän kauden korkeimpia pisteitään (SB). Luistelija voi osallistua kolmeen kilpailuun ja niistä parhaiten sijoittuneet luistelijat etenevät valtakunnalliseen kulta/hopeafinaaliin. Voidakseen olla valtakunnan finaalin rankingissa mukana, luistelijalla on oltava sarjaan edellytetyt perus- ja elementtitestit suoritettuina.

A-silmuille järjestetään valtakunnallinen finaali


Lisätietoja kilpailuasioista löydät täältä.

VALMENTAJILLE JA OHJAAJILLE

VALMENTAJIEN KOULUTUKSET

Taitoluistelun koulutuskalenteri vuodelle 2020 päivitetään marraskuun alussa.

Seuraavat järjestettävät täydennyskoulutukset ovat maksuttomia ja liittyvät perustestien muutokseen. Ne järjestetään marraskuussa Helsingissä ja Jyväskylässä. Erityisesti Jyväskylän koulutukseen kaivataan lisää osallistujia!

Tulevat koulutukset löydät koulutuskalenterista.

MUODOSTELMALUISTELUN SEURATUOMARIKOULUTUS VANTAALLA 23.-24.11.2019

Haluaisitko ryhtyä tuomariksi muodostelmaluistelussa tai haluatko perehtyä muodostelmaluistelun pistearviointiin? Muodostelmaluistelutuomarin polku alkaa kaksipäiväisestä seuratuomarikoulutuksesta, joka järjestetään Vantaalla marraskuussa. Koulutuksessa perehdytään muodostelmaluistelun pistearviointiin ja harjoitellaan arviointia. Seuraava koulutus järjestetään vuonna 2021.
Lisätiedot: http://en.luistelu.datalatu.fi/liitto/koulutukset/arvioijakoulutus/muodostelmaluistelun-seuratuomarikoulutus/

Ilmoittautuminen viimeistään sunnuntaina 10.11.2019: https://www.lyyti.fi/reg/ML_Seuratuomarikoulutus_2019

YKSINLUISTELUN PERUSTESTIT

Uudet perustestit tulevat voimaan kilpailukauden 2020-2021 alusta lähtien ja niitä voi alkaa suorittaa 1.1.2020 lähtien.

Aiempien perustestien 1-4 tilalle tulee perustestit 1-5. Testitasojen liikkeet ovat osin samoja, osin uusia ja niitä on joillain tasoilla aiempaa vähemmän.

Testimateriaalit julkaistaan pian perustestitasoittain videoiden kera. Samalla julkaistaan myös vastaavuudet siirryttäessä vanhasta testijärjestelmästä uuteen sekä se, mitä on suoritettava, jos perustestin suorittaminen on kesken.

Materiaalit julkaistaan Liiton sivujen materiaalipankissa,

NAISET VAIKUTTAJINA LIIKUNNAN PELIKENTILLÄ

Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -johtamiskoulutus vahvistaa osaamistasi ja tarjoaa välineitä toimia liikunnan ja urheilun johtotehtävissä. Koulutuksen tavoitteena on parantaa naisten etenemis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, luoda verkostoja sekä löytää konkreettisia keinoja, joilla tasa-arvoa voidaan edistää seuratasolta alkaen. Koulutus tarjoaa uusia näkökulmia moderniin ja innostavaan, tulevaisuuden seurajohtamiseen.

Haku Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -koulutuskokonaisuuteen on käynnissä 24.11.2019 saakka.

Mukaan toivotaan eri-ikäisiä ja eritaustaisia naisia, joilla on kokemusta liikunnan ja urheilun parissa työskentelystä (esimerkiksi toimimisesta urheiluseurassa) sekä ennen kaikkea halua edetä ja kehittyä sekä edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta omassa toiminnassaan.

Lähde mukaan uudistamaan suomalaista urheiluyhteisöä yhdessä!

Lisätietoa täältä.

Raikkaita syyspäiviä!

Terveisin

Suomen Taitoluisteluliiton toimisto

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi