Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

MARRASKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliiton toimisto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

KUUKAUDEN VINKKI

Pohdituttaako sinua kilpailu- tai testiasiat?
Tutustu Taitoluisteluliiton materiaalipankkiin nettisivuillamme http://en.luistelu.datalatu.fi/materiaalipankki/

SUOMEN TAITOLUISTELULIITON SYYSLIITTOKOKOUS 23.11.2019

Suomen Taitoluisteluliiton syysliittokokouksessa oli mukana ennätysmäärä seurojen edustajia. Kokouksessa hyväksyttiin liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valittiin hallitus vuodelle 2020.

Hallitukseen valittiin uudelleen Laura Lepistö ja Mika Saarelainen sekä uusina jäseninä Jouko Pitkänen ja Jukka Puustinen. Hallitustyöskentelyä jatkavat seuraavan kalenterivuoden ajan Sini Aarnio-Kurki, Marko Laaksonen, Marie Lundmark ja Janne Korhonen. Liiton puheenjohtajana jatkaa Laura Raitio. Lisätietoja kokouksesta http://en.luistelu.datalatu.fi/2019/11/23/uusia-jasenia-liiton-hallitukseen-lajikulttuurin-tukemiseen-panostuksia/

SEURATOIMIJOILLE

SEURATUKI 2020

Kaipaisiko seuratoimintanne lisää tekijöitä? Onko teillä hyvä idea, johon tarvitsisitte lisätukea taloudellisesti?

Toimi nyt! Seuratoiminnan kehittämistuen hakuaika on 12.11. - 17.12.2019.

Lisätietoa ja hakuohjeet Taitoluisteluliiton sivuilta http://en.luistelu.datalatu.fi/seurat/edut/seuratuki/ .
Voit myös kysyä lisätietoja seuratoiminnan kehittäjä Sanna Vuoriselta, sanna.vuorinen@stll.fi, 050-5962880.

PASSIKAUSI MUUTTUU KAUDESTA 2020-2021 ALKAEN

Taitoluisteluliitto on päättänyt siirtää passikauden tukemaan seurojen luonnollista toimintakautta. Harjoitusryhmien muutokset ja mahdolliset seurasiirrot tehdään yleensä kilpailukauden päätyttyä keväällä, joten uusi passikausi mukailee paremmin tätä rytmiä.

Passikausi on jatkossa 1.5.–30.4., mutta ylimenoajan vuoksi kaudelle 2019–2020 hankitut passit ovat voimassa 30.6.2020 saakka. Lisätietoa: http://en.luistelu.datalatu.fi/2019/11/29/passikausi-muuttuu-kaudesta-2020-2021-alkaen/

SKATEFIT -KUNTOLUISTELUTUOTTEEN VIDEO ON VALMISTUNUT

SkateFit-kuntoluistelutuote on suunnattu lähinnä aikuisluistelijoille ja kuntoilijoille monipuolistamaan seurojen tuntitarjontaa terveysliikunnan puolella. Seurojen käyttöön on työstetty markkinointimateriaaleja kuten A3-juliste, verkkobannerit ja juuri valmistunut video. Saatavana on myös muutama tuntimalli, joita täydennetään alkuvuodesta.

Materiaalit löytyvät täältä .

Toivomme, että tuotteesta tulee ajan mittaan vetovoimainen, uudet kohderyhmät tavoittava tuote.

KILPAILUT JA TAPAHTUMAT

YKSINLUISTELUN SM-KILPAILUT

Yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailut käydään 14.–15.12. Trio Areenalla Tikkurilassa. Kilpailun järjestää HSK.

Sosiaalisessa mediassa käytetään tunnistetta #taitoluistelusm2020. Lipunmyynti tapahtumaan on auki.

VIDEOKUVAAMINEN LIITON MYÖNTÄMISSÄ KILPAILUISSA

Suomen Taitoluisteluliitto on tehnyt kaudelle 2019–2020 sopimukset taitoluistelukilpailujen videokuvaamisesta Nelonen Median (Ruutu+) ja YLE:n kanssa. Niissä kilpailuissa, jotka lähetetään edellä mainittujen tv-kanavien välityksellä, on rajoitettu muuta videokuvaamista: muu ulkopuolinen taho ei saa jakaa kilpailutapahtumaa tai -suorituksia reaaliaikaisesti julkisessa kanavassa.

Muuta kuvaamisessa huomioitavaa:

Muodostelmaluistelukilpailuissa saa joukkueen nimeämä edustaja videokuvata oman joukkueensa suorituksen. Järjestäjä osoittaa videokuvaajalle paikan, jossa kuvauksen voi suorittaa niin, että se ei häiritse muita katsojia. Kuvaajalla tulee olla näkyvissä järjestävän seuran myöntämä kuvauslupa (akkreditointikortti).

Yksinluistelun ja jäätanssin kilpailuissa valmentajan nimeämä videokuvaaja voi kuvata oman seuran luistelijoiden suoritukset. Järjestäjä osoittaa videokuvaajalle paikan, jossa kuvauksen voi suorittaa niin, että se ei häiritse muita katsojia. Kuvaajalla tulee olla näkyvissä järjestävän seuran myöntämä kuvauslupa (akkreditointikortti).

Valokuvaus on sallittua katsomosta omalta paikalta niin, ettei se häiritse muuta yleisöä. Lisäksi kilpailun järjestäjä osoittaa kuvauspaikat jään reunalta akkreditoituneille valokuvaajille.
Liiton televisioitavat/suoratoistettavat kilpailut löytyvät osoitteesta www.skatingfinland.fi/live.

KILPAILUSARJAN VAIHTAMINEN YKSINLUISTELUSSA

Luistelija voi vaihtaa kilpailusarjaa kerran kauden aikana.

Jos luistelija on jo kilpaillut valinta/lohkokilpailuissa, on sarjan vaihdosta ilmoitettava Taitoluisteluliittoon kirjallisesti viimeistään 3 viikkoa ennen valinta/lohkokilpailua. Mikäli luistelija ei ole ollut Liiton kilpailusarjan valinta/lohkokilpailussa, hän voi vaihtaa aiemmin ilmoitetusta kilpailusarjasta toiseen, kunhan kilpailusarjaan vaadittava elementtitesti on suoritettu viimeistään 2 viikkoa ennen kyseisen kilpailun alkua. Muissa kuin Liiton alaisissa valinta/lohkokilpailuissa luistelija saa kilpailla haluamassaan sarjassa kilpailukutsun vaatimusten mukaan.

ALUE- JA KUTSUKILPAILUJEN TUOMARISTOT

Liiton kalenterin valinta/lohko ja loppukilpailuihin nimeää tuomaristot Arvioijat -työryhmä. Kaikkiin muihin kilpailuihin järjestäjä laatii tuomaristot itse.

Arvioijat voivat lupautua tulemaan kilpailuun, kun Liiton tapahtuman tuomaristot on julkaistu. Kun järjestävä seura kysyy omaan kilpailuun arvioijia, on ensin mietittävä kuinka monta tuomaria ja teknistä tarvitaan. Tämän jälkeen lähetetään halutuille arvioijille kutsu tulla kilpailuun arvioijaksi ja vastaukset pyydetään muutaman päivän sisällä. Kutsua ei siis lähetetä kaikille ja valita heistä nopeimpia.
Seuroja kannustetaan myös käyttämään eri arvioijia eri kilpailuissa. Näin mahdollisimman moni arvioija saa tarvitsemaansa kokemusta ja vaadittavia aktiviteetteja.

JULKAISTUT TUOMARISTOT

iDecide käytettävyysjärjestelmästä löytyvät julkaistut tuomaristot. Kirjauduttuasi järjestelmään sisälle (1 tunnus/seura) valitse Asettelut ja jälleen Asettelut.

Kevään kilpailujen tuomaristojen laadinta on käynnissä ja julkaistaan sitä mukaa, kun ne on saatu valmiiksi ja tarkistettu. Loppukilpailujen tuomaristojen laadinta viipyy, koska kilpailuiden kilpailijat eivät vielä ole selvillä eikä siten myöskään arvioijien seuraesteellisyyksiä voida tietää.

KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISEEN OHJEITA

Liiton nettisivuilta löytyy runsaasti ohjeita kilpailujen järjestämiseksi ja lisäksi käytössä on myös pilvikansio, jossa on runsaasti ohjeita ja eri arviointijärjestelmien laskentapohjia.

VALMENTAJILLE JA OHJAAJILLE

VALMENTAJIEN KOULUTUKSET

Taitoluistelun ohjaajakoulutusten osalta koulutuskalenteri vuodelle 2020 on päivitetty ja löytyy täältä.

Vuonna 2020 järjestetään myös 1 tason valmentajakoulutus, arvioijakoulutusta ja täydennyskoulutuksia.

LIITTO JOULULOMAILEE

Suomen Taitoluisteluliiton toimisto on kiinni 23.12.2019 – 3.1.2020 välisen ajan. Huomioithan tämän ja olet yhteyksissä liiton henkilökuntaan hyvissä ajoin ennen joulunpyhiä. Liiton henkilökunnan yhteystiedot ja vastuut löydät verkkosivuiltamme.

Terveisin Suomen Taitoluisteluliitto

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi