Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

JOULUKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, Tähtiseuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliiton toimisto


Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

KUUKAUDEN VINKKI

Varmista, että vuoden vaihteessa mahdollisesti vaihtuvat johtokuntien ja hallitusten jäsenet ovat tietoisia urheiluseuran hallinnon periaatteista. Helppo tapa toteuttaa tämä on katsoa vaikkapa ensimmäisen kokouksen aluksi maksuton, n. 15 minuuttia kestävä Hyvä Hallinto-verkkokoulutus.

SEUROJEN TAPAHTUMAT LIITON KALENTERIIN

Muistattehan että seurojen omat tapahtumat tulee merkitä myös liiton nettisivuilla olevaan kalenteriin, josta ne ovat kaikkien halukkaiden löydettävissä. Kalenteriin on lisätty suodatusvaihtoehtoja, joten sieltä pystyy hakemaan halutessaan erikseen koulutukset, testit, näytökset ja paljon muuta.

TESTIJÄRJESTELMÄSUORITUSTEN SIIRTO HOIKAAN

Perus- ja elementtitestisuoritukset siirretään alkuvuodesta Hoika-järjestelmään. Seurojen yhteyshenkilöille, yksinluistelun vastuuvalmentajille ja -ilmoittautumisista vastaaville sekä -arvioijille on lähetetty viesti muutoksesta.

Seurat täyttävät keskeneräiset perustestit ja lisäksi vain uusien passinhaltijoiden elementtisuoritukset lomakkeelle ja palauttavat viimeistään 19.1.2020 annetun linkin kautta.

Uusia perustestejä voi suorittaa aikaisintaan 2.3.2020 lähtien. Saate ja ohjeet löytyvät Taitoluisteluliiton verkkosivujen materiaalipankista kohdasta perus- ja elementtitestit. Sivulle on lisätty myös linkki uusien perustestien videoihin.

TÄHTISEURAKSI VUONNA 2020

Nyt on teidän tilaisuutenne näyttää kuinka monta laadukkaasti ja kehityshaluisesti toimivaa taitoluisteluseuraa meillä Suomessa onkaan!

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Tähtimerkin saaneet seurat muodostavat Tähtikuvion, joka loistaa kirkkaampana kuin tähdet yksinään.

Tähtikuviossa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan yhä suuremman taustatuen avulla. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan. Entistä laajempi tuki mahdollistaa paitsi liikunnan säilymisen osana ihmisen eri elämänvaiheita, myös alustan kehittyä huippu-urheilijaksi.

Miten mukaan tähtiseuraohjelmaan?

Soita Sannalle tai lue ohjeet Olympiakomitean tähtiseurasivustolta.

EDUT TÄHTISEUROILLE

Taitoluisteluliiton Tähtiseurat saavat alennusta ohjaaja- ja valmentajakoulutuksista.

Uutuutena, seurakehittämisen, verkostoitumisen sekä vertaistuen apuvälineenä, toimii Tähtiseuratiimi. Tähtiseuratiimi on Taitoluisteluliiton Tähtiseurojen oma verkosto, joka kokoontuu kauden aikana kahdeksan (8) kertaa. Tapaamiset ovat seuroille maksuttomia ja tapahtuvat pääasiassa joustavasti verkossa. Ensimmäinen kerta opetellaan ja keskustellaan ajankohtaisista, mieltä askarruttavista aiheista. Seuraaviin kertoihin tullaan valmiiden, etukäteen ilmoitettujen, teemojen kautta.

Tähtiseuratiimin kokoontumisten ajankohdat keväälle 2020 löydät Taitoluisteluliiton verkkosivuilta. Ensimmäinen tapaaminen on jo tiistaina 14.1.2020 kello 16.00-17.30. Ilmoittautumislinkit kokoontumisiin lähetetään Tähtiseuran ilmoittaman yhteyshenkilön sähköpostiin. Muistathan siis pitää seuranne tiedot ajantasalla.

LUISTELUKOULUJEN MARKKINOINTIMATERIAALIT

Luistelukoulut alkavat jälleen vuodenvaihteen jälkeen. Tehosta markkinointiasi ja ota käyttöön seuroille tuotetut sähköiset materiaalit; A3-kokoisia julisteita sekä nettibannereita, joita voi käyttää seurojen verkkosivuilla ja some-kanavissa. Julisteita voi itse printata ja laittaa jäähallien ilmoitustauluille.

Materiaalit löytyvät Taitoluisteluliiton verkkosivulta.


TAITOLUISTELULIITON JÄRJESTÄMÄT KESÄLEIRIT TULEVAT TAAS


Taitoluisteluliitto tarjoaa korkeatasoiset kesäharjoittelumahdollisuudet yksinluistelijoille Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä. Kesällä 2020 Vierumäellä järjestetään kaksi laadukasta leiriä.

Leirien ajankohdat ovat 22.-27.6.2020 ja 29.6.-4.7.2020.

Lisätietoja löytyy Taitoluisteluliiton verkkosivuilta.

PUHTAASTI PARAS -VERKKOKOULUTUS

Suomen Urheilun Eettisen Keskuksen (SUEK) ”puhtaasti paras” -verkkokoulutuksen tekeminen kuuluu jokaisen kilpaurheilun parissa toimivan urheilijat, valmentajan ja toimihenkilön tehtäviin.

Puhtaasti paras -verkkokoulutuksessa urheilijat ja heidän tukihenkilönsä oppivat sekä varmistavat ajantasaisen tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu antidopingsäännöstöihin.

Verkkokoulutus suositellaan tehtäväksi vähintään kahden vuoden välein. Kertausosion avulla voi kerrata antidopingasioita säännöllisesti tällä välin.

Lisätietoja löytyy SUEK:in nettisivuilta.

KILPAILUJA JA TAPAHTUMIA


Ensimmäistä kertaa järjestettävä yksinluistelun SM-noviisien ja debytanttien 3. valintakilpailu järjestetään Tampereella 24.-26.1.2020. Pistejärjestys löytyy nettisivuilta kohdasta loppukilpailupaikat http://en.luistelu.datalatu.fi/materiaalipankki/kilpailuasiat/loppukilpailupaikat/.

Kilpailupaikan ovat saavuttaneet 60 sarjan luistelijaa ja heidät on jaettu kahteen ryhmään "parittomiin"/"parillisiin". Kohdasta Lohkojaot http://en.luistelu.datalatu.fi/materiaalipankki/kilpailuasiat/lohkojaot/ löytyvät ryhmäjaot ja arvioidut kilpailusarjan aloitusajat.

VALMENTAJIEN KOULUTUKSET

Taitoluistelun koulutuskalenteri vuodelle 2020 on päivitetty ja löytyy täältä.

Huomaa, että alkuvuoden Taitoluisteluohjaajan koulutusten ilmoittautuminen päättyy pian. Toimi siis nopeasti ja ilmoittaudu mukaan!

Taitoluisteluohjaajan koulutus suositellaan käymään ajan kanssa niin, että koulutusten välissä ehditään kokeilla oppeja käytännössä. Näin opitut asiat siirtyvät paremmin käytäntöön. Älä siis kiirehdi moduulilta toiselle - taitoluistelu on elämän mittainen oppikoulu.

Vuonna 2020 järjestetään perustason (1 taso) valmennuskoulutus Vierumäellä. Ilmoittautuminen koulutukseen avataan pian.

ELÄMISENTAITOJA LIONS QUEST – LIIKUNTASEURAKOULUTUS

Suositusta ja kehutusta Lions Guest -koulutuksesta saat työvälineitä muun muassa valmennusryhmän ilmapiirin parantamiseen, itseluottamuksen ja sisäisen motivaation tukemiseen sekä vuorovaikutustaitojen harjoittamiseen. Koulutus on maksuton vielä maaliskuun loppuun 2020 ajan.
Tulevan kevään LQ -koulutuskalenteri löytyy täältä.

Kauden 2020 – 2021 koulutusajankohdat julkaistaan maaliskuussa, jolloin myös niihin ilmoittautuminen alkaa.


MENTORIKOULUTUS

Mentorikoulutus antaa runsaasti eväitä auttaa toista valmentajaa oppimaan, oivaltamaan ja kehittymään valmennuksessaan. Koulutuksessa myös mentori oppii, uudistuu ja kehittyy uusien vuorovaikutustaitojen ja näkökulmien kautta.

Mikäli haluat kehittää valmennustapojasi ja auttaa muita valmentajia, on Suomen Valmentajien Mentorikoulutukset suunnattu juuri sinulle.
Koulutuksen kokonaiskesto on 20 tuntia ja koulutuspäivien välissä on välitehtäviä.

Tulevana keväänä koulutuksia järjestetään seuraavasti:
Kuopiossa (lähijaksot 7.-8.2. ja 13.-14.3.2020)
Tampereella (lähijaksot 17.-18.4. ja 14.-15.8.2020) sekä
Helsingissä/Vierumäellä (lähijaksot 9.2., 8.3. ja 4.4.2020)

Suomen Taitoluisteluliitto tukee mentorikoulutusta, jolloin koulutuksen hinnaksi jää vain 80€ (sisältäen koulutuksen kokonaisuudessaan ja lounaan lähijaksoilla).

Suosittelemme mentorikoulutusta vähintään perustason (1 taso) valmennuskoulutuksen käyneille valmentajille.

Ilmoittaudu mentorikoulutukseen 22.1.2020 mennessä täältä.

LIITTO JOULULOMAILEE


Suomen Taitoluisteluliiton toimisto on kiinni 23.12.2019 – 3.1.2020 välisen ajan. Liiton henkilökunnan yhteystiedot ja vastuut löydät verkkosivuiltamme.

Suomen Taitoluisteluliitto toivottaa teille oikein upeaa vuotta 2020!

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi