Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

TAMMIKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, Tähtiseuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliiton toimisto.

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

KUUKAUDEN VINKKI

Etuja Suomen Taitoluisteluliiton passiasiakkaille.
Treenaakotona.com tarjoaa Suomen Taitoluisteluliiton passiasiakkaille jäsenetuna koko vuoden treenit hintaan 70€/12kk (norm 149€/12kk)!
Sokos ja Radisson Blue hotelleista Suomen Taitoluisteluliiton passin hankkineille hotellivaraukset edullisemmin koodilla TAITOL. Alennus% vaihtelee hotellista ja ajankohdasta riippuen, ja huoneita voi varata max. 3kpl/varaus.

SEURATOIMINTA

Taitoluisteluliitto vahvasti suosittelee, että jokainen seura lisää kotisivuilleen suoran linkin SUEK:n ILMOita urheilurikkomuksista sivuille. Myös Et ole yksin -palvelu on hyvä saattaa seuran urheilijoiden ja toimijoiden tietoon.

Uusi työaikalaki
1.1.2020 astui voimaan uusi työaikalaki, jonka muutokset koskevat myös yhdistysten työsuhteita. Keskeisimpiä muutoksia urheiluyhdistysten osalta ovat joustotyöaika, työaikapankki, enimmäistyöajan seuranta, työajan määrän muuttuminen ja lepoaikojen säännökset. Yhdistysten työnantajina tulee tutustua ja sopeuttaa toimintaansa muutosten edellyttämällä tavalla. Lue lisää Etelätuulessa julkaistusta Teppo Laineen artikkelista.

Lisävahvuutta seuratoiminnan kehittämiseen
Liiton vahvuus seuratoiminnan kentällä kasvaa, kun Mira Korpinen on aloittanut seuratoiminnan kehittäjänä. Miran pääasiallisena vastuualueena on seuratoiminnan yleinen kehittäminen ja tähtiseuratoiminta. Lisäksi Mira vastaa seurayhteistyöstä Helsingin, Uudenmaan, Hämeen ja Lounais-Suomen alueilla. Sanna Vuorinen jatkaa niin ikään seuratoiminnan kehittäjänä, päävastuualueenaan liiton koulutustoiminnan kehittäminen. Sanna jatkaa osaltaan seurayhteistyötä Idän, Kaakon ja Pohjoisen alueiden kanssa. Mira ja Sanna odottavat innolla pääsevänsä tapaamaan seuroja henkilökohtaisesti alueille.
Tutustu Taitoluisteluliiton henkilöstöön tarkemmin nettisivuilta ja ota meihin rohkeasti yhteyttä.

Vuoden 2020 matkakorvaukset
Päivärahat ja ateriakorvaus nousivat vuoden alusta. Liiton matkakorvaukset ja arvioijien matkalaskulomake on päivitetty. Päivitetyt ohjeet seuroille kustannusten jakamiseksi julkaistaan pian.

KOULUTUS

Taitoluisteluohjaajan koulutukset
Ohjaajakoulutuksia järjestetään vuonna 2020 yhdeksän eri puolilla Suomea ja kevään ensimmäiset koulutukset ovat jo käynnissä. Tulevat koulutukset löytyvät koulutuskalenterista. Lisätietoa taitoluisteluohjaajakoulutuksesta täältä.

Uutta perustason valmentajakoulutuksessa: jäätanssi ja kaksoiskoulutus
Perustason (I-tason) valmentajakoulutusta järjestetään vuonna 2020 muodostelma- ja yksinluisteluvalmennuksen lisäksi ensimmäistä kertaa myös jäätanssista kiinnostuneille ja jäätanssivalmentajaksi aikoville. Koulutettava voi myös halutessaan yhdistää kahden lajin opetussisällöt käytäväksi samassa koulutuksessa, eli käydä kaksoiskoulutuksen. Kaksoiskoulutusta tarjotaan myös täydennysvalmennuksena valmentajille, jotka ovat aiemmin suorittaneet muodostelma- ja yksinluistelun I-tason valmentajakoulutuksen ja haluavat täydentää sitä toisen lajin sisällöillä. Tutustu koulutukseen tarkemmin tästä ja hae rohkeasti mukaan! Hakuaika koulutukseen 9.1.–5.4.2020.

Vuorovaikutuskoulutusta seuroille maalis-huhtikuussa
Keväällä seuroille järjestetään seitsemän vuorovaikutuskoulutusta kuudella paikkakunnalla. Kouluttamaan saapuvat kokeneet ihmissuhdetyön ja vuorovaikutuksen ammattilaiset Nina Mansikka ja Tuija Eloranta. Koulutukset järjestetään Helsingissä (2kpl), Oulussa, Turussa, Kuopiossa, Kouvolassa ja Tampereella. Tiedotamme koulutusten tarkemmista ajankohdista helmikuun aikana.

Täydennyskoulutuksia suunnitteilla
Suunnitteilla on tälle vuodelle lisäkoulutuksia askeltekniikkaan ja piruetteihin, sekä testikoulutusta tuomareille (ja valmentajille) tälle keväälle. Seuraa ajantasaisia tietoja koulutuskalenteristamme.

Keskeneräiset ohjaaja- ja valmennuskoulutukset
Oletko osallistunut Taitoluisteluliiton järjestämään ohjaaja- tai valmennuskoulutukseen, mutta koulutus on jäänyt syystä tai toisesta kesken? Keskeneräiset koulutukset on mahdollista suorittaa loppuun vuoden 2020 aikana. Lue lisää tästä.

LEIRIT

Uusi MiniChallenge-leiri toukokuulle
Taitoluisteluliiton järjestämät MiniChallenge-leirit ovat olleet suosittuja kuluvalla kaudella. Toukokuulle on saatu uusi leiri, jolle pääsee jo ilmoittautumaan. Uusi leiri järjestetään 13.–15.5.2020. Lisätiedot ja ohjeet ilmoittautumiseen tästä.

URHEILUOPPILAITOSHAKU

Urheiluoppilaitoshaku ja yksilötaitotestit muodostelmaluistelijoille
Yhteishaku urheilulukioihin ja -oppilaitoksiin on pian käsillä. Lajiliitto pisteyttää eri lajien hakijoita hieman eri perustein. Urheiluoppilaitoksiin hakeville muodostelmaluistelijoille järjestetään pakolliset valtakunnalliset yksilötaitotestit torstaina 26.3. klo 9-16 Oulunkylän jäähallissa Helsingissä. Tutustu tarkemmin pisteytysperusteisiin ja ohjeistuksiin tästä.

POIKALUISTELU NOSTEESSA

Suomen Taitoluisteluliiton strategisena tavoitteena on kasvattaa poikaluistelijoiden määrää lajin parissa. Liitto on jakanut kaudelle 2019–2020 projektirahaa kolmelle seuralle, jotka innovatiivisesti toimillaan edistävät poikaharrastajien määrän kasvua.
Hiljattain valmistui myös upea Dudes on Skates -mainosvideo poikaluistelusta: "Ihan kuin Mission Impossible leffa" tuumasi eräs videon tähdistä tyytyväisenä valmista kohtausta katsoessaan.
Katso tästä artikkeli poikaluisteluvideon kulisseista sekä itse valmis video tästä.
Tekstiä poikaluistelusta viestimiseen esimerkiksi täältä
Lisää materiaalia poikaluistelun markkinointiin löytyy täältä. Lisätietoa materiaaleihin liittyen mila.kajas@stll.fi

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi