Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

HELMIKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, seurojen viestinnästä vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, Tähtiseuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliitto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

Kuukauden vinkki
Ilmianna seurasi toimintamalli, seuran työntekijä, vapaaehtoinen tai luistelija, jonka tarina ansaitsee tulla kerrotuksi.
Kaipaamme jatkuvasti uusia aiheita taitoluistelun ajankohtaismediaan www.skatingfinland.fi. Juttuvinkin voit jättää tänne.
PS. Jakamalla artikkeleita seurasi kanavissa, leviää taitoluistelun monipuolinen uutisointi yhä laajempien joukkojen keskuuteen.

Seuratoimijoille

Vastuullinen urheilutoiminta
Suomen Taitoluisteluliitto toivoo kaiken taitoluistelun seura- ja urheilutoiminnan ilmentävän iloa, kannustusta, tavoitteellisuutta ja turvallisuutta. Taitoluistelun lajikulttuuri muodostuu kaikkien meidän käyttäytymisen pohjalta, ja meistä jokainen yksin ja kaikki yhdessä kannamme vastuuta reilusta urheilusta. Hyödynnä Taitoluisteluliiton vastuullisuusmateriaalia seurasi toiminnassa.

Seuratapaaminen 1.3.2020
Seuratapaaminen järjestetää Muodostelmaluistelun SM-kilpailuiden yhteydessä Metro Areenalla sunnuntaina 1.3.2020 klo 13.00-14.30. Tapaamiseen voi ilmoitautua tästä. Mukana liiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo, puheenjohtaja Laura Raitio sekä seuratoiminnan kehittäjät Sanna Vuorinen ja Mira Korpinen.

Pelisäännöt muodostelmaluistelujoukkueiden siirtoajoista keväälle 2020
Taitoluisteluliitto on päivittänyt pelisäännöt muodostelmaluistelun joukkueenvaihdoksista keväälle 2020. Suositus on pääosin samankaltainen kuin aiempina vuosina, mutta pieniä lisäyksiä on tehty. Pelisäännöt löytyvät liiton nettisivujen materiaalipankista. Taitoluisteluliitto toivoo joukkueenvaihdoksissa avoimuutta, rehellisyyttä sekä hyvää yhteistyötä.

Pojat mukaan harrastamaan
Suomen Taitoluisteluliiton strategisena tavoitteena on kasvattaa poikaluistelijoiden määrää lajin parissa. Hiljattain valmistui kansainvälistäkin huomiota saanut Dudes on Skates -mainosvideo poikaluistelusta. Jaa video seuran oman kanavissa, löydät sen täältä.
Tekstiä poikaluistelusta viestimiseen löydät täältä
Lisää materiaalia poikaluistelun markkinointiin löytyy Taitoluisteluliiton nettisivuilta.
Lisätietoa materiaaleihin liittyen mila.kajas@stll.fi

Testisuoritusten siirto Hoikaan
Testisuoritusten siirto Hoikaan on lähes valmis. Testirekisteristä löytyy jo osa suorituksista ja ne täydennetään helmikuun aikana. Liitto vahvistaa erikseen, kun kaikki tiedossa olevat suoritukset on viety. Testituloksia pääsee näkemään luistelija ja hänen seuransa. Ohjeita seuroille testirekisterin käytöstä.
Uusia perustestejä voi suorittaa 2.3. lähtien. Edellytyksenä on, että uusien perustestien liikkeitä ja ratoja on harjoiteltu ennen testitilaisuuteen osallistumista. Lähtökohtana on, että perustesti menee läpi.
Arvioijina saavat toimia 2019-2020 perustestiarvioijat, jotka ovat osallistuneet (tekniset) 27.11. tai 29.11.2019 täydennyskoulutukseen sekä 25.8.2019 tuomaritapaamiseen osallistuneet tuomarit, jotka saavat toimia liiton alaisten kilpailujen arvioijina. Lista henkilöistä löytyy liiton nettisivuilta. Heidän on kuitenkin pitänyt lisäksi perehtyä julkaistuihin materiaaleihin (videot ja ohjeet).
Arvioijien varsinainen koulutus järjestetään lauantaina 18.4.2020, jonka jälkeen julkaistaan päivitetty lista perustestiarvioijista liiton nettisivuilla.

Luistelijalle

Excellence Camp -leirit muodostelmaluistelijoille
SM-noviisi ja SM-junioritason muodostelmaluistelijoille ja valmentajille tarkoitettua Excellence Camp -leiritystoimintaa jatketaan keväällä 2020. Leirit järjestetään Vierumäellä 4.-5.5. (SM-noviisit) ja 6.-7.5. (SM-juniorit). Kouluttajina toimivat jäällä huippuvalmentaja Pasquale Camerlengo (ITA) ja tanssi- ja oheisharjoituksissa Maikki Uotila-Kraaz (FIN). Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä.

Nuorten projektiryhmän valinta 2020
Nuorten Projektiryhmä on Suomen Taitoluisteluliiton nuorimpien luistelijoiden valmennusryhmä, joka on tarkoitettu 9-13 -vuotiaille lahjakkaille ja motivoituneille luistelijoille. Projektiryhmään haetaan uusia luistelijoita vuosittain. Valintaleiri pidetään Vierumäellä 7.-9.4.2020 ja valintaleirille tulee ilmoittautua viimeistään 9.3. Lisätiedot projektiryhmään hakemisesta ja ilmoittautuminen tästä.

Yksilötaitotestit urheiluoppilaitoksiin hakeville muodostelmaluistelijoille
Urheiluoppilaitoksiin hakeville muodostelmaluistelijoille järjestetään pakolliset, valtakunnalliset yksilötaitotestit torstaina 26.3. klo 9-16 Oulunkylän jäähallissa Helsingissä. Ilmoittaudu yksilötaitotestiin viimeistään 6.3. Lisätiedot urheiluoppilaitoshakuun liittyen tästä.

Kilpailut ja koulutus

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut
Olethan merkinnyt kalenteriisi muodostelmaluistelun SM-kilpailut, jotka käydään Espoon Metro Areenalla 29.1.-1.3.2020? Kilpailun järjestää Espoon Jäätaiturit. Lisätiedot kilpailusivuilta. Nähdään katsomossa!

Kotimaan kilpailut 2020-2021
Kotimaan kilpailut kaudelle 2020-2021 ja SM-kilpailut 2022 on anottava liitolta 31.3.2020 mennessä. Kilpailukalenteri ja hakulomake julkaistaan maaliskuun alussa.

Koulutus

Vuorovaikutuskoulutusta ympäri Suomen
Suomen Taitoluisteluliitto järjestää seitsemän vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaidot -koulutusta kuudella paikkakunnalla. Teemoina koulutuksessa valmennussuhteen olemus, turvallisen harjoitusilmapiirin luominen ja motivaatio, tunnetaidot ja niiden merkitys valmennuksessa, käytännön toimintavinkit haasteellisiin vuorovaikutustilanteisiin sekä palautteen antamisen, pyytämisen, vastaanottamisen ja sen käsittelyn taito. Kouluttajina toimivat ihmissuhdetyön ja vuorovaikutuksen ammattilaiset Nina Mansikka ja Tuija Eloranta.

Helsinki la 14.3. klo 14-18
Oulu 21.3. klo 14-18
Helsinki ke 25.3. klo 17-21
Kuopio la 8.4. klo 17-21
Turku la 8.4. klo 17-21
Kouvola ke 15.4. klo 17-21
Tampere ke 22.4. klo 16.30-20.30

Koulutuksien ilmoittautuminen on auki ja ilmoittautuminen päättyy kaksi viikkoa ennen koulutusta. Toivomme seuroilta aktiivista osallistumista koulutuspäiviin. Vuorovaikutuskoulutus on suunnattu kaikille seurojen valmentajille ja ohjaajille, työntekijöille, seuratoimijoille ja arvioijille. Hinta 40€/hlö. Tarkemmat koulutuspaikat tapahtumakalenterista. Ilmoittaudu mukaan!

Häirintävapaa urheilu -koulutuskiertue
Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry, Väestöliitto ja Suomen Olympiakomitea järjestävät yhteistyössä liikunnan aluejärjestöjen kanssa valtakunnallisen Häirintävapaa urheilu -koulutuskiertueen urheiluseuroille. Koulutus on sununattu seurojen hallinnon työntekijöille, hallituksen jäsenille sekä valmentajille. Katso koulutuspäivät täältä.

Olympic Development Project 2020
Taitoluisteluliitto järjestää 18.-23.5.2020 Vierumäellä kansainvälisen taitoluisteluseminaarin Olympic Development Project. Kyseessä on nelivuotinen yksinluistelun ja jäätanssin seminaariprojekti, joka käynnistettiin vuonna 2018. Seminaarissa on tilaa muutamalle omakustanteisesti osallistuvalle valmentajalle. Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä.

© 2023 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi