Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

MAALISKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, seurojen viestinnästä vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, Tähtiseuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliitto.

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

Kuukauden vinkki

Kaipaatko vaihtelua ja vinkkejä kotitreeneihin? Treenaakotona.com tarjoaa Suomen Taitoluisteluliiton passiasiakkaille jäsenetuna koko vuoden treenit hintaan 79€/12kk (norm. 149€/12kk). Lue lisää täältä.

Vallitsevat koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolosuhteet

Suomen Taitoluisteluliitto noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n ja Olympiakomitean linjauksia ja ohjeita vallitsevassa koronavirustilanteessa. Suosittelemme seuraamaan tilanteen kehittymistä ja ohjeistuksia mm. THL:n, Olympiakomitean ja liiton nettisivuilta.

Tavoitteena ja toiveenamme on, että jäitä saadaan käyttöön heti tilanteen salliessa. Toivomme vastauksia tähän kyselyyn, jotta osaamme luoda seurojen tarpeiden ja toiveiden mukaisen kirjeen jääolosuhteista vastaaville tahoille välitettäväksi.

Luistelijalle

Kesäleirit
Taitoluisteluliitto tarjoaa korkeatasoiset kesäharjoittelumahdollisuudet yksinluistelijoille turvallisessa ympäristössä Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä. Kesällä 2020 Vierumäellä järjestetään kaksi laadukasta leiriä. Lue lisää täältä.

Sporttiturva
Sporttiturva on voimassa kaiken ikäisille seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa:
- ottelu/kilpailu/turnaus
- harjoitus, joka on lajille ominaista tai valmennusohjelman mukaista
- kilpailumatkalla ja koulutus-, liikunta- sekä valmennusleirillä koko ajan sekä näihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla niin kotimaassa kuin ulkomailla enintään 3kk pituisilla matkoilla.

Seuralle

Olympiakomitean Seuratoiminnan uutiskirje
Olympiakomitea lähettää kuukausittain Seurakirjeen, josta löytyy kaikki ajankohtainen ja tarpeellinen tieto seuratyötä tekeville. Nyt viimeistään kannattaa liittyä postituslistalle täältä.

Kysymyksiä ja vastauksia
Olemme koonneet yhteen seurojen avuksi usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen tässä poikkeustilanteessa. Pyrimme päivittämään ja lisäämään tietoja tarpeen mukaan. Tästä Usein kysyttyä -artikkeliin.

Vinkkejä ja koulutusta seuratoimintaan
Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on saanut ihmiset vetäytymään koteihinsa, ja seuratoimintakin on siirtynyt monilta osin nettiin. Vaikka koronavirus aiheuttaa nyt seuroissa aivan uudenlaista pohdintaa, muodostetaan samaan aikaan uusia hallituksia ja luodaan seuran toimintasuunnitelmia ja talousarvioita. Tämän työn tueksi Olympiakomitea tarjoaa maksuttomia verkkokoulutuksia (n. 15min/koulutus), joihin suosittelemme osallistumaan. Lisätietoa koulutuksista täältä.

Seuran vuosi-ilmoitus ja yhteystiedot
Monen seuran kausi päättyy pian ja yhteyshenkilöt hallitus- ja työntekijämuutosten myötä vaihtuvat. Taitoluisteluliitto pyytää seuroja täyttämään uudet yhteystiedot, vuosi-ilmoituksen kuluneelta kaudelta sekä luistelijatiedot verkkopalvelun kautta. Tämän työn voitte aloittaa vaikka heti niiltä osin, kuin se on mahdollista. Verkkopalveluun pääset kirjautumaan täältä. Mikäli kirjautumisessa on ongelmia, ole yhteydessä Mira Korpiseen mira.korpinen@stll.fi.

Mukaan Tähtiseuraksi 2020 -projektiin
Aloitamme tukiohjelman Tähtiseuraksi haluaville seuroille. Tukiohjelman tarkoitus on kulkea seuran mukana Tähtiseurapolulla, auttaa ja tukea seuran laatutyön etenemisessä. Tukiohjelman päätteeksi seura auditoidaan Tähtiseuraksi.
Tukiohjelmaan sisältyy kuusi verkkotapaamista eri teemoilla. Lue lisää tukiohjelmasta verkkosivuiltamme.
Mukaan projektiin voi hakea täältä 12.4. mennessä. Mukaan mahtuu kymmenen ensiksi ilmoittautunutta seuraa.

Kilpailutoiminta

Kilpailuanomukset ja sääntömuutokset
Liiton kilpailukalenteriin kilpailujen 2020-2021 ja vuoden 2022 SM-kilpailuiden anomukset tulee tehdä 1.4.2020 mennessä. Kutsu- ja aluekilpailut avataan anottavaksi toukokuussa. Katso täältä lisätietoja ja linkki hakulomakkeeseen. Kilpailukalenteri pyritään julkaisemaan huhtikuun lopussa.

Kotimaan sääntömuutoksia on tulossa hyvin vähän ja ehdotukset lähetetään seuroille huhti-toukokuussa.

Testisuoritusten siirto Hoikaan
Yksinluistelijoiden testisuoritusten siirto Hoikaan pyritään saamaan valmiiksi maaliskuun loppuun mennessä. Mikäli suorituksia puuttuu tai huomaatte virheitä, voi oikaisupyynnön lähettää täältä. Lisätietoja liiton nettisivuilla.

Koulutukset

Tasokoulutukset
Haku perustason (entinen I-taso) valmentajakoulutukseen on käynnissä. Koulutus alkaa 14.4. aloituswebinaarilla ja hakuaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti. Uutena tarjoamme mahdollisuuden kaksoiskoulutukseen. Voit suorittaa samaan aikaan kahden lajin valmentajakoulutuksen tai täydentää aiempaa koulutustasi toisella lajilla. Hae koulutukseen täältä.
Huom. Tasokoulutus järjestetään koronavirustilanteesta huolimatta. Tarvittaessa ensimmäinen lähijakso pidetään verkkokoulutuksena, sillä se ei sisällä jääharjoittelua.

Vuorovaikutuskoulutukset
Taitoluisteluliiton vuorovaikutuskoulutukset siirtyvät syksylle. Tiedotamme uusista koulutuspäivistä ja koulutuspaikoista myöhemmin.

Markkinointi ja viestintä

SkateFit
Kuntoluistelutuote SkateFit markkinointimateriaaleineen ja tuntikuvauksineen on valmis seurojen käyttöön. Laitetaan yhdessä aikuiset liikkumaan, ja tehdään tuotteesta ja lajistamme koko kansan suosikki! SkateFit -tuote sopii hyvin myös nuorille harrasteluistelijoille. Materiaalit liiton nettisivuilta.

#seurapaitapäivä
#seurapaitapäivä kutsuu kaikki mukaan tiistaina 31.3.! Urheiluseuratoiminnan suurin vahvuus on yhteisöllisyyden voima, ja nyt sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Osoita seurasydämesi omalle rakkaalle urheiluseurallesi: pue päälle oma seurapaita ja jaa kuvasi sosiaalisen median kanavissa tunnisteilla #seurasydän ja #seurapaitapäivä. Nyt, kun emme voi olla fyysisesti toistemme seurassa, haluamme korostaa yhteisöllisyyden merkitystä ja luida uusia keinoja sen osoittamiseen somessa kuvien ja tekstien kautta. Lue lisää osoitteessa www.seurasydan.fi

© 2023 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi