Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

HUHTIKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, seurojen viestinnästä vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, Tähtiseuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliitto.

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje Sähkäri, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

Kuukauden vinkki
Vinkkaa avoimesta jäähallista! Keräämme listaa avoimista jäähalleista seurojen avuksi. Vinkkaa tästä, jos sinulla on tieto loppukeväällä/kesällä auki olevasta jäähallista. Päivitämme listaa nettisivuille viikottain.

SEURALLE

Seuraava Teams-verkkotapaaminen
Seuraava kaikille seuratoimijoille ja valmentajille järjestettävä yhteinen Teams -verkkotapaaminen järjestetään tiistaina 28.4. klo 16.15-17.15. Tapaamiseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Liity verkkotapaamiseen tästä linkistä.

Vuosi-ilmoitus
Monen seuran kausi päättyy pian ja yhteyshenkilöt hallitus- ja työntekijämuutosten myötä vaihtuvat. Taitoluisteluliitto pyytää teitä vuosittain täyttämään uudet yhteystiedot, vuosi-ilmoituksen kuluneelta kaudelta sekä luistelijatiedot verkkopalvelun kautta. Tämän työn voi jo aloittaa niiltä osin kuin se on mahdollista.

Lisätietoja verkkopalveluun kirjautumisesta.
Mikäli kirjautumisessa on ongelmia, ole yhteydessä Sanna Vuoriseen (sanna.vuorinen@stll.fi, 050-596 2880).

Passit kaudelle 2020-2021 ovat tulleet myyntiin
Passien hinnat ja passilajit pysyvät muuttumattomina viime kaudesta.
Toimihenkilöpassin kohderyhmää on laajennettu niin, että passi tulee ensi kaudesta alkaen hankkia myös kaikille niille henkilöille, jotka ilmoitetaan seuran ja/tai liiton toimesta luistelijan/joukkueen mukana kilpailuihin (esim. psyykkari, fyssari, joukkueenjohtaja, huoltaja, valokuvaaja).

Mukana passin piirissä ovat edelleen mm. seuran työsuhteessa olevat ohjaajat ja valmentajat. Suosittelemme myös, että seurat edellyttävät toimihenkilöpassin lunastamista kaikille niille henkilöille, jotka eivät ole seuroihin suorassa työsuhteessa (palvelu ostetaan esim. yrityksen kautta), mutta tekevät työtä seurassa lasten ja nuorten kanssa.

Kaudelle 2019-2020 hankitut passit ovat voimassa 30.6.2020 saakka.
Lisätietoja passeista täältä.

Maksuton webinaari: Urheiluseuran talouden hoito kriisitilanteessa
Rantalaisen webinaarissa esitellään kattava tietopaketti siitä, miten asioita kannattaa hoitaa lomautusten jälkeen noudattaen hyvää henkilöstöhallintoa. Lisäksi webinaarissa käydään läpi urheiluseuraa työnantajana, talousohjesääntöä sekä millainen on digitaalinen urheiluseura Olympiakomitean näkökulmasta.
Webinaari järjestetään to 7.5. klo 9.00-11.30. Lisätietoja webinaarista täältä.

LUISTELIJALLE

Taitoluistelun valtakunnallinen yläkoululeiritys jatkuu syksyllä Vierumäellä
Suosittu yksinluistelijoiden yläkoululeiritys jatkuu Vierumäen urheiluopistolla kaudella 2020-2021. Haku leiritykseen on auki 16.8.2020 saakka. Lisätietoja ja ilmoittautuminen.

KILPAILUT

Kotimaan kilpailukalenteri 2020-2021 järjestäjillä julkaistaan viipymättä, kun liittohallitus on sen hyväksynyt. Kutsu- ja aluekilpailujen anominen avataan toukokuun puolivälin tienoilla, ja anomukset on lähetettävä syksyn kilpailujen osalta 14.6.2020 mennessä.

YKSINLUISTELUN TESTIT

Yksinluistelun perus- ja elementtitestit
Perustestejä ei ole päästy kevään aikana harjoittelemaan ja suorittamaan, jonka vuoksi työryhmä on päättänyt, että perustestien ei tarvitse olla suoritettuna kilpaillakseen kaudella 2020-2021. Uusia perustestejä voi ja kannattaa kuitenkin harjoitella ja suorittaa, kun jäälle jälleen pääsee.

Elementtitestit on oltava suoritettuina ja voimassa kilpaillakseen kaudella 2020-2021. Vaatimukset ovat samat kuin kaudella 2019-2020. Elementtejä on voinut suorittaa kauden 2019-2020 kilpailuissa ja testeissä, jonka lisäksi testejä voidaan järjestää uuden kauden käynnistyttyä.

Testisuoritukset Hoikassa
Testisuoritukset on siirretty Hoikaan, mutta tiedoissa on havaittu puutteita. Korjauspyynnöt lähetetään erillisellä lomakkeella. Ohjeet ja linkki lomakkeeseen nettisivuilta.

KOULUTUKSET

SUEK järjestää webinaareja ja verkkokoulutuksia
COVID-19 pandemian vuoksi Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry järjestää toistaiseksi koulutuksensa verkkokoulutuksina.

Häirintävapaa urheilu -webinaarit on suunnattu urheiluseurojen hallitusten jäsenille, hallinnon työntekijöille ja valmentajille. Koulutuksen tavoitteena on lisätä urheiluseurojen valmiutta ennaltaehkäistä ja puuttua häirintään ja muuhun epäeettiseen käytökseen. Webinaarit järjestetään seuraavasti:
Häirintävapaa urheilu ke 6.5. klo 17.00-19.00
Häirintävapaa urheilu to 14.5. klo 17.00-19.00


SUEK järjestää toukokuussa myös antidopingkoulutukset urheilijoille ja valmentajille seuraavasti:
Antidopingkoulutus urheilijoille ma 11.5. klo 17.00-18.30
Antidopingkoulutus valmentajille ti 12.5. klo 17.00-18.30

SUEK: Dopingvalvontaa mukautetaan koronavirustilanteen vaatimalla ...

MUUTA AJANKOHTAISTA

OKM Seuratoiminnan kehittämistuen päätökset on julkaistu
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille yhteensä 3,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Tuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Kehittämistuki on ministeriön vuosittain jakama avustus, eikä se ole sidoksissa koronavirustilanteeseen. Tästä OKM tiedotteeseen.

Seuratukea myönnettiin yhteensä 258 hankkeelle, joista avustusta saaneita taitoluisteluseuroja on yhdeksän. Taitoluistelulle myönnettyjen avustusten yhteissumma on 93 500€. Lisätietoja liiton nettisivuilla.

Unelmien liikuntapäivä kodeissa ja somessa 10.5.2020
Perinteinen Unelmien liikuntapäivä saa koronavirustilanteen vuoksi tänä vuonna uuden muodon: se toteutuu kodeissa ja somessa. Vaikka toimintaa ei voida järjestää perinteiseen tapaan, tarjoaa päivä silti seuroille mahdollisuuden aktivoida jäseniään ja tutustuttaa uusia ihmisiä lajin pariin.

Oman seuran toimintaa voi tuoda tutuksi esimerkiksi lajikokeiluvinkkien, avoimien live-treenien tai lajikohtaisten haasteiden muodossa. Tänä vuonna Unelmien liikuntapäivänä liikutaan itsekseen, mutta "kaveri mukaan" -teema kannustaa haastamaan myös ystävät, lapset, vanhemmat, isovanhemmat ja työkaverit liikkumaan.

Tunnisteella #unelmienliikuntapäivä seurat voivat kertoa toiminnastaan ja harrastusmahdollisuuksista. Jaa kuvasi ja videosi somessa, ja kannusta kaikki tutut liikkumaan! Lisätietoja www.unelmienliikuntapaiva.fi

© 2023 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi