Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

TOUKOKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, seurojen viestinnästä vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, Tähtiseuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliitto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

KUUKAUDEN VINKKI

Vinkkaa muille seuroille avoimesta jäähallista, ja katso muiden ilmoittamat avoimet jäähallit täältä!

SEURALLE

Kevätkokouksen päivämäärä vahvistunut
Suomen Taitoluisteluliiton sääntömääräinen kevätliittokokous järjestetään torstaina 25.6.2020 klo 18 alkaen. Kokous järjestetään etäkokouksena niin, että kokouksen vetäjät ja materiaalin esittäjät ovat paikalla Espoon Metro Arenan videoneuvottelutilassa ja seurojen osallistuminen tapahtuu ennakko-osallistavalla kokoustavalla etäkokouslinkin kautta.

Kokouskutsu ja kokousohjeet lähetetään erikseen seurojen puheenjohtajille ja operatiivisesta toiminnasta vastaaville henkilöille keskiviikkona 27.5.2020.

Uudet aluetiimit Teamsissa

Jokaisille alueelle on luotu omat Teams-tiimit, joihin on lisätty kunkin seuran käytännön toiminnasta vastaavat sekä puheenjohtajat. Viestimme tiimeissä ajankohtaisista asioista aluepäälliköiden ja seuratoiminnan kehittäjien toimesta, ja kannustamme avoimeen keskusteluun myös seurojen kesken. Mikäli teidän seuranne ei ole saanut kutsua alueen tiimiin, olettehan yhteydessä mira.korpinen@stll.fi.

Taitoluisteluliiton tukipaketti seuroille

Suomen Taitoluisteluliitto tukee taloudellisesti jäsenseurojaan koronapandemian takia noin 150 000 euron tukipaketilla. Tukipaketti koostuu seuroille myönnettävistä rahallisista tuista sekä epäsuorista tuista maksuttomien ja alennettujen koulutusten muodossa.

Seuratuen myöntäminen edellyttää liiton vuosi-ilmoituksen 2019-2020 täyttämistä. Seuratukea voi hakea 31.5.2020 saakka. Lisätietoja Mira Korpiselta mira.korpinen@stll.fi.

Seuratuen hakulomake

Ajankohtaiset ohjeet harjoitteluun

Olympiakomitea on päivittänyt 19.5. ohjeistustaan seuratoiminnasta ja harjoittelusta. Myös liiton tiedotetta ja suosituksia harjoitustoimintaan päivitetään ajankohtaisesti.
Liiton ohjeet harjoitteluun
Olympiakomitean ajankohtaiset ohjeet seuratoimintaan

LUISTELIJALLE

MiniChallenge ja Challenge-leirit Vierumäellä 15.-17.6.2020

Suomen Taitoluisteluliitto järjestää Vierumäellä MiniChallenge- ja Challenge-leirit 15.-17.6.2020, joihin voi ilmoittautua luistelijoita seuraavista sarjoista (Huom. Sarjat ovat osittain eri kuin MiniChallenge- ja Challenge-leireillä yleensä):

MiniChallenge-leiri: A-silmut, debytantit ja noviisit, jotka ovat suorittaneet sarjoihin vaaditut testit
Challenge-leiri: SM-noviisit, SM-juniorit ja juniorit, jotka ovat suorittaneet sarjoihin vaaditut testit

Molempien leirien valmentajina toimivat Nuorten Olympiavalmentaja Nuriya Pirogova ja Nita Viiri.
Ilmoittautumisaikaa leireille on jatkettu! Varmista paikkasi viimeistään 31.5. tästä linkistä.

Kesäleirit 22.-27.6. ja 29.6.-4.7. Vierumäellä

Kesäleirit ovat aiempien vuosien tapaan suosittuja ja toteutuvat suunnitellusti. Molemmat leirit ovat täynnä, mutta varasijalle on vielä mahdollista ilmoittautua tapahtumakalenterissa olevista ilmoittautumislinkeistä.

KILPAILUT

Koronaviruksen takia on valmisteltu kotimaan kilpailujen peruutusaikataulu syksyn kilpailuille ja se julkaistaan kesäkuun aikana liiton nettisivuilla. Lohkojaot laaditaan elo-syyskuussa seurojen antamien luistelijatietojen perusteella.

Kutsu-/aluekilpailut kaudella 2020

Seurojen puheenjohtajille ja käytännön toiminnasta vastaaville henkilöille sekä aluepäälliköille on lähetetty ohje ja linkki hakea kahden tai useamman seuran kutsukilpailut, aluecup ja mestaruuskilpailut. Syys-joulukuun kilpailut on haettava viimeistään 14.6. ja kevään 2021 kilpailut viimeistään 16.8.2020. Syksyn kilpailujen järjestäjät julkaistaan kesäkuun loppuun mennessä ja kevään 2021 kilpailut syyskuun loppuun mennessä.

KOULUTUKSET

Maksuton Terve Luistelija -täydennyskoulutus valmentajille

Valmentajille järjestetään maksuton verkkokoulutus Terve Luistelija-teemalla ma 1.6. kello 12-15. Koulutukseen on vielä paikkoja jäljellä. Kouluttajana toimii liikuntalääketieteen erikoislääkäri Jari Parkkari.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot täältä.

Uusien perustestien koulutus, yksinluistelun valmentajapäivä, uusien teknisten koulutus ja yksinluistelun tuomaritapaamisen uusi ajankohta on 22.-23.8.2020.

Valtakunnallisten päättäjäisten siirryttyä päällekkäin alkuperäisen ajankohdan (29.-30.8.) kanssa, nämä tapahtumat siirretään viikkoa aiemmaksi. Ilmoittautumiset avataan kesäkuun loppuun mennessä ja tapahtumat löytyvät liiton tapahtumakalenterista.

 • la 22.8. klo 9-13 Uusien perustestien koulutus
 • la 22.8. klo 14-18 YL valmentajapäivä
 • su 23.8. klo 9-18 YL uusien teknisten koulutus
 • su 23.8. klo 9.30-17 YL tuomaritapaaminen

Muodostelmaluistelun osalta vastaava viikonloppu on ennallaan ilmoitettuna ajankohtana 19.-20.9. Yksinluistelun seuratuomarikoulutuksen ajankohta on niin ikään ennallaan 26.-27.9.2020.

Muodostelmaluistelun lajituomarikoulutus, johon osallistujat kutsutaan, on tarkoitus järjestää kauden aikana myöhemmin vahvistettavana ajankohtana. Teknisiksi aikovien kokeet, joihin osallistujat kutsutaan, järjestetään alkukaudesta kun peruuntuneet harjoittelut on tehty.

Maksuttomat vuorovaikutuskoulutukset syksyllä 2020

Taitoluisteluliitto järjestää vuorovaikutusteemaisen koulutuskiertueen, joka vastaa lajikulttuurikyselyssä havaittuihin vuorovaikutuksen ja kohtaamisen haasteisiin. Alun perin keväälle suunniteltu koulutuskiertue on siirretty syksylle, ja uudet koulutusajankohdat ovat:

 • Helsinki pe 14.8. klo 10-14
 • Tampere ke 19.8. klo 16.30-20.30
 • Turku ke 26.8. klo 17-21
 • Kuopio la 5.9. klo 14-18
 • Helsinki ke 9.9. klo 17-21
 • Oulu la 12.9. klo 14-18
 • Kouvola ke 16.9. klo 17-21

Osana liiton tukipakettia seuroille vuorovaikutuskoulutus tarjotaan maksuttomana seurojen työntekijöille, luottamushenkilöille, arvioille ja liiton kouluttajille. Lisätiedot syksyn koulutuksista ja ilmoittautumislinkki löytyvät nyt liiton koulutuskalenterista.

Taitoluisteluohjaajan koulutukset syksyllä 2020

Liitto kouluttaa taas ahkerasti syksyllä uusia ohjaajia. Ohjaajan koulutuspolku alkaa Taitoluisteluohjaajan koulutuksesta, joka koostuu neljästä moduulista. Moduulit käydään järjestyksessä ja jokainen moduli sisältää verkko- ja lähiopintoja. Elokuun lopulla Kisakalliossa järjestetään Taitoluisteluohjaajan koulutuksen moduulit #1 ja #2, ja Mikkelissä moduuli #1. Myöhemmin syksyllä, loka-marraskuun vaihteessa, Kuortaneella järjestetään moduulit #3 ja #4.

Ilmoittautuminen syksyn koulutuksiin on jo avoinna! Tarkemmat koulutusajankohdat ja ilmoittautumislinkit löytyvät koulutuskalenterista.

Keskeneräisten ohjaaja- ja valmentajakoulutusten loppuun suorittaminen

Jäikö sinulla aiemmin aloitettu liiton ohjaaja- tai valmentajakoulutus kesken, ja sinulla olisi nyt halua ja aikaa suorittaa koulutus loppuun? Hienoa, me tarjoamme siihen mahdollisuuden!
Aiemmin keskeneräiseksi jääneet koulutussuoritukset on mahdollista suorittaa loppuun vuoden 2020 aikana, jonka jälkeen keskeneräiset koulutukset vanhenevat ja ne tulee käydä alusta. Pääset alkuun koulutussuorituksen loppuun suorittamisessa täyttämällä tiedot keskeneräisestä koulutuksesta tälle lomakkeelle. Keskeneräisten koulutusten tietoja voi ilmoittaa tällä lomakkeella 31.7.2020 asti.

MUUTA

Kilpailusääntöihin liittyviä asioita

Sääntömuutosehdotukset (ja tarkennukset) seurojen ja arvioijien kuultavaksi julkaistaan aivan näinä päivinä.

Kilpailuvaatimukset lajeittain kaudella 2020-2021 julkaistaan kesäkuussa, kun seurojen kuulemisen tulokset ovat selvillä. Ohjelmien elementtivaatimukset ovat samat kuin kaudella 2019-2020, paitsi YL SM-junioreiden ja junioreiden lyhytohjelman soolohyppy ja piruettien vuosittaiset vaihtumiset.

Yksinluistelun testisuoritukset ajan tasalle ja elementtitestien kooste

Luistelijoiden suorituksista on tullut lukuisia oikaisupyyntöjä ja tiedot korjataan. Oikaisujen tekeminen vie aikaa, ja kun oikaisut on tehty, kuitataan lähettäjille tehdyt muutokset. Kiitämme kärsivällisyydestä.

Kooste elementtitestien vaatimuksista ja päivitetyt arviointiohjeet 2020-2021 lähtien julkaistaan toukokuun loppuun mennessä, ja ne tulevat voimaan 1.6.2020 lähtien. Elementtivaatimukset ovat ennallaan, mutta ISU:n tekemät arviointimuutokset on tehty ja ohjetta on selkiytetty.

Uudet kriteerit Taitoluisteluliiton jäsenyyttä hakeville

Liiton tavoitteena on edistää taitoluistelua Suomessa yhdessä jäsenseurojensa kanssa ja luoda edellytykset taitoluistelun monipuoliselle harrastus- ja kilpailutoiminnalle, tukea elämänmittaista liikuntaharrastusta sekä mahdollistaa taitoluistelijan kansainvälinen menestys. Jäsenseuraksi aikoville seuroille on luotu uudet kriteerit, jotka löytyvät liiton nettisivuilta.

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi