Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

Kesäkuun Sähkäri

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, seurojen viestinnästä vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, Tähtiseuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliitto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

Kuukauden vinkki

Et ole yksin -verkkokurssilta osaamista ja työkaluja epäasiallista käytöstä vastaan
Et ole yksin -verkkokoulutus tarjoaa valmentajille ja muille urheiluseuroissa toimiville välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen, häirintään ja väkivaltaan. Verkkokurssi on kaikille avoin ja ilmainen. Suosittelemme, että seurat ohjeistavat kaikkia valmentajiaan ja seuratoimijoitaan suorittamaan kurssin. Lue lisää täältä.

Et ole yksin on palvelu epäasiallista käyttäytymistä, häirintää tai väkivaltaa urheilussa kohdanneille.

Seuralle

Luistelijan vaihtaessa seuraa
Kun luistelija vaihtaa seuraa, on Hoikassa ehdottomasti tehtävä seurasiirto vanhasta seurasta uuteen seuraan. Luistelijaa ei voida esimerkiksi nimetä suorittamaan testiä, mikäli häntä ei ole siirretty uuteen seuraan. Tarkemmat ohjeet liiton nettisivuilta.

Luistelija- ja joukkuetiedot ilmoitettava 16.8. mennessä
Seurojen on annettava luistelija- ja joukkuetiedot kaudelle 2020-2021 viimeistään sunnuntaina 16.8.2020. Tiedot annetaan kirjautumalla liiton nettisivujen seuraosioon. Tietojen purku aloitetaan välittömästi maanantaina 17.8. Käy huolellisesti jokainen alalehti läpi, tarkista ja päivitä tiedot ja muista lopuksi tallentaa ne. Tietojen pohjalta laaditaan muodostelmaluistelun lohkojaot SM-noviisien ja ns. kansallisten sarjojen osalta sekä tarkistetaan ja vahvistetaan yksinluistelun kesäkuussa julkaistut lohkojaot.

Oman Elämänsä Urheilija -projektin oppaat valmentajille nyt saatavilla
Syömishäiriötietämyksen kasvattamiseksi, häiriintyneen syömisen ja syömishäiriöiden ennaltaehkäisemiseksi sekä niiden hoitomallin kehittämiseksi urheiluyhteisössä Syömishäiriökeskus on käynnistänyt Oman Elämänsä Urheilija -projektin, joka toteutetaan laajassa yhteistyössä eri urheiluorganisaatioiden kanssa. Projektissa syntyneet valmentajien oppaat ovat nyt hyödynnettävissä.

Syomishäiriökeskus.

Liiton aluetiimit Teamsissa
Jokaiselle alueelle on luotu omat Teams-tiimit, joihin on lisätty kunkin seuran käytännön toiminnasta vastaavat sekä puheenjohtajat. Viestimme ja keskustelemme tiimeissä ajankohtaisista asioista. Mikäli seuranne ei ole saanut kutsua alueen tiimiin, olettehan yhteydessä mira.korpinen@stll.fi.

Koulutukset ja tapahtumat

Olympiakomitean maksuttomat verkkokoulutukset seuran hallinnolle
Suomen Olympiakomitea tarjoaa seurojen hallinnolle maksuttomia verkkokoulutuksia teemoilla seura työnantajana, urheiluseurojen taloushallinto ja seuran hallinto. Myös liikunnan aluejärjestöt tarjoavat erilaisia räätälöityjä koulutuksia ja tilaisuuksia seurajohdolle. Näitä voi tiedustella suoraan liikunnan aluejärjestöiltä.

Terve luistelija -täydennyskoulutuksen tallenne
Valmentajille järjestettiin 1.6. Terve luistelija -teemainen täydennyskoulutus verkossa. Koulutuksessa olivat mukana myös luistelijat Jenni Saarinen ja Adele Petäjistö. Koulutuksen tallenne on vapaasti katsottavana täällä.

Kilpailut ja muut tapahtumat liiton Tapahtumakalenteriin
Muistutamme seuroja lisäämään tapahtumat, kuten yksinluistelun testitilaisuudet ja kilpailut, liiton nettisivujen tapahtumakalenteriin. Tapahtumien lisäämisessä käytetään samoja tunnuksia kuin seuratietojen päivittämisessä.

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi