Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

ELOKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, seurojen viestinnästä vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, Tähtiseuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliitto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

KUUKAUDEN VINKKI

#Kiittikoutsi

Syyskuun 25. päivänä vietetään Valmentajan päivää. Idea on tuoda urheiluvalmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille. Valmentajilla on valtava vaikutus elämäämme ja yhteiskuntaamme. Valmentajia voi toki kiittää jokaisena päivänä, mutta erityisen hyvä päivä kiitoksille on Valmentajan päivä. Miten teidän seurassa kiitetään valmentajia?
Lisätietoja Valmentajan päivästä täällä.

SEURALLE

Ehdokasasettelu Taitoluisteluliiton hallitukseen

Seuroilla on merkittävin sanavalta siihen, kenen käsissä taitoluistelun tulevaisuus ja kehitys on liittotasolla. Tämän vuoksi liiton ehdollepanotoimikunta pyytää Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseuroja miettimään hallitusten kokouksissa sopivia ehdokkaita liittohallitukseen tulevalle kaksivuotiskaudelle 2021-2022. Ehdotukset liittohallituksen puheenjohtajiksi tai jäseniksi perusteluineen pyydetään toimittamaan tämän linkin kautta sunnuntaihin 18.10.2020 klo 18 mennessä.

Maksuton poikaluistelun kampanjakiertue kaudella 2020-2021

Suomen Taitoluisteluliitto jatkaa syksyllä 2018 perustetun poikaluistelun projektiryhmän toimintaa poikien innostamiseksi lajin pariin. Kaudelle 2020-2021 liitto tarjoaa maksutta seurojen luistelukoulujen tueksi poikaluistelutapahtuman.

Liitto kustantaa kunkin seuran valitsemalle luistelukoulutunnille miesvalmentajan, joka on entinen edustusluistelija, sekä mahdollisuuksien mukaan maajoukkuetason luistelijan. Vierailijat vetävät luistelukoulutunnin yhteistyössä seuran ohjaajien kanssa. Liitto tarjoaa kyseiselle tunnille kassillisen mustia taitoluistimia kokeiltavaksi. Tämän lisäksi saatavilla on viestintä- ja markkinointiapua tapahtuman markkinoimiseksi.

Poikaluistelutapahtumia voidaan myöntää 1 / seura. Tapahtumia järjestetään korkeintaan 15 kpl. Seuroille on lähtenyt myös sähköpostitse kyselylinkki sopivien päivämäärien kartoittamiseksi. Vastauksia pyydetään 15.9. mennessä.

LUISTELIJALLE

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahojen haku lukuvuodelle 2020-2021

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun. Apurahat lukuvuodelle 2020-2021 ovat haettavissa syyskuun ajan. Tarkempaa tietoa apurahan hakemiseen liittyen sekä linkki sähköiseen hakulomakkeeseen (aukeaa 1.9.) löytyy URA-säätiön nettisivuilta.

LEIRIT

MiniChallenge-leiri 10.-12.11.2020

Leiri on tarkoitettu vaaditut testit suorittaneille silmu-, debytantti-, noviisi- ja SM-noviisisarjoissa luisteleville. Leirin valmennuksesta vastaavat nuorten olympiavalmentaja Nuriya Pirogova, Merja Huttunen ja Nita Viiri.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

Poikaleiri 10.-12.11.2020

Leiri on tarkoitettu silmu-, debytantti-, noviisi, SM-noviisi ja juniorisarjoissa luisteleville pojille. Valmentajina leirillä toimivat nuorten olympiavalmentaja Nuriya Pirogova ja Ari-Pekka Nurmenkari.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

KOULUTUKSET

Häirintävapaa urheilu -koulutuskiertue

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry järjestää yhteistyössä Väestöliiton, Suomen Olympiakomitean ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa koko maan kattavan Häirintävapaa urheilu -koulutuskiertueen urheiluseuroille. Koulutuksen tavoitteena on lisätä seurojen valmiutta ennaltaehkäistä ja puuttua niin häirintään kuin muuhun epäasialliseen käytökseen. Koulutuksessa annetaan erilaisia käytännön toimintamalleja, jotka auttavat häirintävapaan urheilun edistämisessä. Lue täältä lisää koulutuskiertueesta.

SkateFit ohjaajakoulutus

Ensimmäistä kertaa järjestettävä SkateFit ohjaajakoulutus antaa osallistujille tietoa aikuisliikunnan ydinkohdista ja valmiudet ohjata SkateFit tunteja esimerkiksi aikuisryhmille. Koulutus on suunnattu kaikille taitoluistelun valmentajille ja ohjaajille.

Koulutus järjestetään la 3.10. klo 10-18.30 Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä.
Ilmoittaudu mukaan täältä.

Webinaarit vanhemmille ja valmentajille

Ti 8.9. klo 12-14 "Valmentaja ja vanhempi - Erikseen erinomaisia, yhdessä ylivoimaisia" - webinaari valmentajille
Tule kuulemaan ja keskustelemaan, kuinka valmentajat ja vanhemmat voivat olla ylivoimaisia yhdessä. Puhujana urheiluperheiden mentori Kari "Coach Kari" Helander
Webinaari on Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseurojen valmentajille maksuton. Ilmoittaudu mukaan tästä.

To 10.9. klo 18-20 "KOTIKENTTÄETU - etu vai haitta" - webinaari vanhemmille
Millaisen kotikenttäedun sinä annat lapsellesi? Tule kuulemaan ja keskustelemaan, kuinka tukea lapsen urheiluharrastusta oikein. Puhujana urheiluperheiden mentori Kari "Coach Kari" Helander.
Webinaari on Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseuroissa luistelevien vanhemmille maksuton. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Taitoluisteluohjaajan koulutukset

Taitoluisteluohjaajille järjestetään koulutusta ympäri vuoden. Koulutusten ilmoittautumisaika päättyy tavallisesti kuukautta ennen koulutusta. Tarkkaile koulutuskalenterista avoinna olevia moduulikoulutuksia:

  • La 31.10. Moduuli #3, Kuortane

  • Su 1.11. Moduuli #4, Kuortane

  • Ma 28.12. Moduuli #2, Jyväskylä

  • Su 3.1. Moduuli #2, Kouvola

  • La 17.4. Moduuli #3, Tampere

  • Su 18.4. Moduuli #4, Tampere

Ohjaajapolun starttaava moduuli #1 koulutusta tiedossa jälleen huhti-toukokuussa 2021.

Muodostelmaluistelun valmentajapäivä, teknisten ja tuomareiden tapaamiset ja teknisten koulutukset

  • La 19.9. Muodostelmaluistelun valmentajapäivä, teknisten tapaaminen ja uusien teknisten koulutus

  • Su 20.9. Muodostelmaluistelun tuomaritapaaminen listalla oleville ja harjoittelijoille

Lisätiedot ja ilmoittautumislinkit liiton koulutuskalenterista

Yksinluistelun seuratuomarikoulutus

Yksinluistelun seuratuomarikoulutus järjestetään Tikkurilassa Vantaalla kilpailuiden yhteydessä. Koulutukseen otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä enintään 30 osallistujaa. Ilmoittautumisaika päättyy 14.9.2020. Lisätiedot koulutuskalenterista.

KILPAILUT

Lohkojaot 2020-2021

Lohkojaot julkaistaan liiton nettisivuilla syyskuun alussa. Lohkojaot on laadittu elokuussa seurojen antamien tietojen pohjalta. Yksinluistelun keväällä julkaistuihin lohkoihin on tehty muutama muutos. Poikien lohkot kilpailuittain on merkitty varsinaisten lohkojen jälkeen. Jäätanssin noviisien ja debytanttien kilpailut on merkitty yksinluistelun lohkojakoihin. Muodostelmaluistelun lohkojaot laadittiin kaikille muille sarjoille paitsi SM-junioreille ja -senioreille. Ensimmäistä kertaa masters-sarja on jaettu lohkoihin, ja myös seniorit on jaettu lohkoihin.

Tuomaristot liiton kilpailuihin syksyllä 2020

Kun lohkojaot on saatu valmiiksi ja julkaistaan, aloitetaan tuomaristojen laadinta kilpailujärjestyksessä. Julkaistut tuomaristot näkyvät seuran tunnuksilla kirjauduttaessa iDecide-järjestelmässä kohtaan Asettelut.

Koronaviruspandemia ja kilpaileminen

Liiton nettisivuilla on julkaistu kooste tärkeimmistä ohjeista ja huomioitavista asioista kilpailuita järjestäessä ja niihin osallistuessa. Tarkemmat kilpailuita koskevat ohjeet ja suositukset julkaistaan syyskuun alussa täällä. Kehotamme seuraamaan viranomaisohjeita, ja päivitämme myös liiton ohjeistusta tarvittaessa.

Seurojen kisainfo -tietopaketti

Kisainfoa seuroille päivitetään uuteen SharePoint -kansioon, aiemmin käytössä ollut pilvikansio ei ole enää toiminnassa. Päivitettyä infoa lisätään sitä mukaa, kun sitä valmistuu. Laita talteen tämä seurojen kisainfon linkki.

ISU tuloslaskentajärjestelmä

Kauden 2020-2021 ISU-tuloslaskentaohjelmisto on julkaistu. Seurojen tuloslaskennasta vastaavien on ladattava uusin versio käyttöönsä ennen kauden kilpailuja. Vanhoja elementtitaulukoita (elm1920.xml tai system1920.xml tai vanhempia versioita) ei saa käyttää.

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi