Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

SYYSKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, seurojen viestinnästä vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, Tähtiseuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliitto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

Kuukauden vinkki

Seurapaitapäivä
Olympiakomitea, lajiliitot, liikunnan aluejärjestöt ja urheiluseurat haluavat liputtaa seuratoimintaa #seurasydän-kampanjan avulla erityisesti syyskuussa 2020. Juhlimme #seurapaitapäivää jälleen tiistaina 29.9.2020 – ja kutsumme ihan jokaisen teistä mukaan!

Kannustamme kaikkia pukemaan töihin, kouluun ja menoihin oman seuran takki, paita, verkkarit – tai muuten vaan sonnustautumaan seuran väreihin. Haastetaan nykyiset ja entiset jäsenet mukaan. Kuvia voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #seurapaitapäivä #seurasydän ja #seurannimi
Seurapaitapäivän materiaalit täältä.

Seuralle

Webinaarien tallenteet
Taitoluisteluliitto järjesti syyskuussa valmentajille suunnatun webinaarin teemalla "Valmentaja & vanhempi - erikseen erinomaisia, yhdessä ylivoimaisia". Millä tavalla vanhemmat ja valmentajat pääsevät paremmalle vuorovaikutustasolle lapsen ja nuoren harrastuksen tiimoilta?
Tallenne on katsottavissa liiton YouTube -kanavalta.

Vanhemmille puolestaan järjestettiin webinaari teemalla "Kotikenttäetu - etu vai haitta". Millaisen kotikenttäedun sinä annat lapsellesi ja kuinka tukea lapsen urheiluharrastusta oikein?
Tämäkin webinaari on katsottavissa liiton YouTube -kanavalta.
Lisätiedot ja tallenteet myös liiton nettisivuilta.

Et ole yksin -palvelu kaikkien tietoisuuteen
Toivomme, että jokainen seura päivittäisi sivuilleen Väestöliiton Et ole yksin -palvelun yhteystiedot. Et ole yksin -palvelusta saa apua ja tukea, jos on kohdannut epäasiallista käyttäytymistä, seksuaalista tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa. Epäasiallinen käyttäytyminen voi liittyä esimerkiksi kiusaamiseen tai päihteiden käyttöön. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömästi kaikki urheilua harrastavat tai jo lopettaneet, urheilijan vanhemmat, urheiluseurojen toimihenkilöt tai nuorten parissa työskentelevät ammattilaiset.

Avoimet ovet -seurakysely
Suomen Paralympiakomitea käynnistää Avoimet ovet -urheiluseurakyselyn. Tavoitteena on kartoittaa soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun tilaa seuroissa ja yhdistyksissä sekä sitä, millaista tukea seurat ja yhdistykset kaipaavat palvelujen järjestämiseen toimintarajoitteisille harrastajille.
Lisätietoja täältä.

Koronaturvallinen urheilutapahtuma - utopiaa vai tehtävissä?
Olympiakomitea ja Ramirent järjestävät maksuttoman webinaarin tiistaina 6.10. klo 9-9.45. Webinaarissa kuullaan, millaisilla toimenpiteillä elokuussa järjestetyt Paavo Nurmi Games ja Kalevan Kisat -tapahtumat taklattiin onnistuneesti haastavassa toimintaympäristössä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

Luistelijalle

Mini Challenge -leirit
Suositut yksinluistelijoiden MiniChallenge -leirit järjestetään Vierumäellä 10.-12.11.2020 sekä 9.11.2021. Leirit on suunnattu silmu-, debytantti-, noviisi- ja SM-noviisisarjoissa luisteleville. Lisätietoja ja ilmoittautuminen täältä.

Pojat jäällä -tapahtumakiertue 2020-2021
Taitoluisteluliiton tukema Pojat jäällä -tapahtumakiertue starttaa pääkaupunkiseudulta lokakuun puolivälissä. Tapahtumakiertueen tarkoitus on auttaa seuroja markkinoimaan poikaluistelua. Tuntien vetäjinä toimivat arvokisakävijät Ari-Pekka Nurmenkari, Bela Papp, Ossi Kanervo ja Jussiville Partanen, jotka toimivat nykyisin mm. valmennustehtävissä lajin parissa.
Ne 15 seuraa, joissa tapahtumat järjestetään, saavat lisätietoa asiasta tulevalla viikolla.

Poikaleiri
Poikien oma leiri järjestetään Vierumäellä 10.-12.11.2020. Leiri on tarkoitettu silmu-, debytantti-, noviisi, SM-noviisi- ja juniorisarjoissa luisteleville pojille. Lisätietoja ja ilmoittautuminen täältä.

Koulutukset

Vuorovaikutuskoulutus
Suomen Taitoluisteluliitto järjesti kuusi vuorovaikutuskoulutusta ympäri Suomen. Koulutukset kokosivat yhteensä lähes 250 osallistujaa keskustelemaan vuorovaikutuksen merkityksestä ja antamaan neuvoja siihen, miten voisimme sitä parantaa. Vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen harmittavan moni joutui perumaan osallistumisensa koulutuksiin. Haluammekin tarjota vielä kaikille heille, kuin myös muille halukkaille, mahdollisuuden osallistua 29.9. järjestettävään verkkokoulutukseen! Lue lisää täältä.

Koulutus järjestetään tiistaina 29.9. klo 17-20.30.
Ilmoittaudu mukaan tästä, ilmoittautuminen päättyy 28.9. klo 21.

Tulevat ohjaajakoulutukset

  • 31.10. Moduuli #3 Kuortane
  • 1.11. Moduuli #4 Kuortane
  • 28.12. Moduuli #2 Jyväskylä
  • 3.1. Moduuli #2 Kuortane

Suoratoistolähetykset kilpailuista

Suomen Taitoluisteluliitto haluaa tälläkin kaudella kasvattaa lajin näkyvyyttä eri kanavissa sekä kohderyhmissä ja näyttää suoratoistona useita kilpailutapahtumia. Lisäksi liitto haluaa koronan vaikutusten vuoksi varmistaa, että taitoluistelua on mahdollista seurata myös muualta kuin katsomosta käsin. Lista kilpailuista löytyy osoitteesta www.skatingfinland.fi/live.

Koko kauden katseluoikeuden hinta on 34,99 euroa, mutta kilpailukohtaisia katseluoikeuksia voi myös lunastaa alkaen 3,99 euroa/päivä. Samat lähetykset ovat katsottavissa myös Ruutu+-kanavalta hintaan 9,95 euroa/kk.Toivomme, että kanavilla olisi runsaasti lajin faneja, jotta suoratoistolähetysten jatkaminen olisi kannattavaa myös tulevilla kausilla.

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi