Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

LOKAKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, seurojen viestinnästä vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, Tähtiseuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliitto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.


KUUKAUDEN VINKKI

Kiitä urheiluseurasi supertyyppiä somessa #kiitosseuratoimija

Onko omassa seurassasi se joku joka järjestää ja kannustaa, joka jaksaa ja muistaa muidenkin edestä? Nyt on hyvä hetki kiittää julkisesti tätä henkilöä seuran eteen tehdystä vapaaehtoistyöstä.
Suomen Olympiakomitea ja OP Ryhmä valitsevat #kiitosseuratoimija -tunnisteella jaetuista julkisista postauksista Vuoden vapaaehtoisen seuratoimijan. Vuoden vapaaehtoinen seuratoimija palkitaan vapaaehtoisten päivänä 5.12. ja hän saa seuralleen 3000 euron stipendin.

Lue lisää Olympiakomitean sivuilta.SEURALLE

Taitoluisteluliiton syyskokous lauantaina 28.11.2020

Niin kevät- kuin syyskokous ovat seurojen mahdollisuuksia vaikuttaa liiton toimintaan ja tulevaisuuteen. Osallistumalla saat oman seurasi äänen kuuluviin tärkeissä taitoluistelua koskettavissa asioissa. Syysliittokokouksessa valitaan mm. Liittohallitukseen jäseniä ja tutustutaan tulevan vuoden toimintasuunnitelmaan ja budjettiin.

Ilmoittautumisohjeet ja lisätietoa päivästä täältä.

OKM Seuratuki

Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämistuki vuodelle 2021 aukeaa hakuun marraskuussa 2020. Seuratuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Lue lisää OKM:n sivuilta.

Eventim Light -lipunmyyntijärjestelmä

Koronatilanteen vuoksi tapahtumajärjestäjällä tulee olla mahdollisimman hyvin tiedossaan, ketä tapahtumaan on osallistunut. Helpoiten tämän tiedon kerääminen tapahtuu esim. myymällä lippuja tapahtumiin Lippu.fi:n tarjoaman kevyemmän lipunmyyntijärjestelmän kautta. Tieto ennakkoon myytyjen lippujen määrästä auttaa seuraa suunnittelemaan turvaetäisyydet ja kulkureitit tapahtumapaikalla.

Lipunmyyntijärjestelmän käyttö on ilmaista ja tunnuksien hakeminen tehdään tämän sivun kautta: eventim-light.fi
Lipunmyynnistä Lippu.fi veloittaa voimassa olevan hinnaston mukaiset kulut myydyistä lipuista. Lisätietoja käyttöehdoista löytyy täältä.

Urheilun eettisten asioiden neuvottelukunnan teemaseminaari lasten oikeuksista liikunnassa

Tilaisuus järjestetään Olympiastadionin auditoriossa sekä verkossa tiistaina 1.12. klo 12 -16. Tilaisuuden avaa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko. Seminaarin ohjelma sekä ilmoittautumislinkki lähetetään lähipäivinä.

Toimivien käytäntöjen jakaminen seurojen kesken

Toivottu väylä jakaa tietoa seurojen kesken mm. hyvistä käytännöistä kilpailu- ja harrastustoiminnassa on luotu liiton nettisivuille. Tämän kyselyn kautta voit jakaa muille seuroille vinkkejä ja ideoita siitä, miten toimintaa voidaan järjestää turvallisesti ja toimivasti koronavirustilanteessa rajoitukset ja suositukset huomioiden. Jaetut vinkit kootaan liiton nettisivuille.


VALMENTAJALLE / OHJAAJALLE

KIHU:n valmentajakysely on julkaistu

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) vuonna 2019 toteuttamaan Valmentajakyselyyn vastasi kaikkiaan 490 eri lajin päätoimista valmentajaa. Tutkimukseen vastasi 55 taitoluistelun ja 18 muodostelmaluistelun valmentajaa. Lue lisää täältä.

Valmentajien täydennyskoulutus

Valmentajille järjestetään Askeltekniikka-koulutus yksinluistelun SM-kilpailuiden yhteydessä Joensuussa 18.12.2020. Kouluttaja toimii Maikki Uotila-Kraatz. Ilmoittaudu mukaan täältä.

Taitoluisteluohjaajan koulutukset (TOK)

Taitoluisteluohjaajille järjestetään koulutusta ympäri vuoden. Koulutusten ilmoittautumisaika päättyy tavallisesti kuukautta ennen koulutusta. Tarkkaile koulutuskalenterista avoinna olevia moduulikoulutuksia:

  • Ma 28.12. Moduuli #2, Jyväskylä (ilmoittautuminen päättyy 27.11.)
  • Su 3.1. Moduuli #2, Kouvola (ilmoittautuminen päättyy 4.12.)
  • La 9.1. Moduuli #1, Kuopio (Ilmoittautuminen päättyy 7.12.)
  • La 17.4. Moduuli #3, Tampere
  • Su 18.4. Moduuli #4, Tampere

Tasokoulutuksiin (perustaso ja jatkotaso) haku käynnistyy alkuvuodesta 2021. Voit nyt jo tarkastaa täältä, mitä opintoja tasokoulutukseen pääsy vaatii sinulta.


KILPAILUT

Yksinluistelun ja Jäätanssin 2. SM-valintakilpailu on siirretty Metro Areenalle

14.–15.11 .2020 järjestettävä Yksinluistelun ja Jäätanssin 2.SM-valintakilpailuon siirretty Taitoluisteluliiton ja Espoon Jäätaitureiden yhteistyön tuloksena Espoo Metro Areenalle.Tähän kilpailuun on ilmoittautunut mukaan niin kaikki suomalaisen taitoluistelun huippunimet kuin sarjojen tulevaisuuden toivotkin.Pääsyliput myydään ennakkomyyntinä ja niitä on tarjolla vain rajallinen määrä. Lisätietoja kilpailusta täältä.

Marie Lundmark Trophy

Vallitsevan koronaepidemian vuoksi kansainvälinen Marie Lundmark Trophy on siirretty vuoteen 2022.

Kilpailutapahtumia suoratoistona

Suomen Taitoluisteluliitto haluaa tälläkin kaudella kasvattaa lajin näkyvyyttä eri kanavissa sekä kohderyhmissä ja näyttää suoratoistona useita kilpailutapahtumia. Lisäksi liitto haluaa koronan vaikutusten vuoksi varmistaa, että taitoluistelua on mahdollista seurata myös muualta kuin katsomosta käsin. Lista kilpailuista löytyy osoitteesta www.skatingfinland.fi/live.

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi