Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

Marraskuun Sähkäri


Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, seurojen viestinnästä vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, tähtiseuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliitto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.


Kuukauden vinkki

10 vinkkiä urheiluseuran tasa-arvotyöhön

Nykypäivän menestyvässä urheiluseurassa korostuu positiivinen ja avoin ilmapiiri, joka kunnioittaa moninaisuutta. Tasa-arvoinen ja yhdenvertainen toiminta avaa ovet uusille harrastajille ja toimijoille, edistää yhteisöllisyyttä ja toiminnan tuloksellisuutta.

Poimi täältä 10 vinkkiä käyttöösi!


Ajankohtaista koronaviruksesta

Maan hallituksen toimesta on esitetty järeämpiä toimia koronaviruksen hillitsemiseksi koko maassa. Kuten valtiovalta suosittelee, on vastuullista ottaa tilanne haltuun reagoimalla etupainotteisesti. Suomen Taitoluisteluliitto suhtautuu asiaan vakavasti ja edellyttää jokaisen jäsenseuransa tekevän samoin.

Suomen Taitoluisteluliitto tiedottaa ajankohtaisesti koronaviruksen vaikutuksista taitoluistelun harrastus- ja kilpailutoimintaan. Seuraa ajankohtaista tiedotusta liiton nettisivuilta.

27.11.2020 Koronan valtakunnalliset vaikutukset Suomen Taitoluisteluliiton toimintaan


Seuralle

Suomen Taitoluisteluliiton syyskokous

Liiton syysliittokokous on koronatilanteesta johtuen muutettu pidettäväksi täysin etäkokouksena. Lisätietoa asiasta liiton nettisivuilta.


OKM Seuratoiminnan kehittämistuki vuodelle 2021

Opetus- ja Kulttuuriministeriön Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) vuodelle 2021 on avattu hakuun. Seuratuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Seuratukea voi hyödyntää esimerkiksi lasten ja nuorten matalan kynnyksen toiminnan kehittämiseen, vapaaehtoistoiminnan tukemiseen, innovatiivisten toimintamallien kokeiluun tai toiminnan laadun ja yhteisöllisyyden vahvistamiseen.

Lisätietoja Seuratuesta liiton nettisivuilta, OKM:n sivuilta ja liiton seuratoiminnan kehittäjiltä.

Hakuaika päättyy 18.12.2020 klo 16.15.


Kiitetään vapaaehtoistoimijoita marraskuussa #kiitosseuratoimija

Urheiluseurojen arjessaon palkattujen työntekijöiden lisäksi mukana yli 50 000 vapaaehtoista. Seuran aktiiviset vapaaehtoiset jäävät usein näkymättömiksi taustavoimiksi, joita pilman seuratoiminta ei kuitenkaan pyörisi. Urheiluseuroissa ruohojuuritasolla tehtävä vapaaehtoistyö pitää seurat pystyssä ja harrastajat liikkeessä. Vapaaehtoistyön tekijät ovat kiitoksensa ansainneet.

#kiitosseuratoimija -kampanjalla aktivoidaan seuraväkeä kiittämään kaikkia vapaaehtoisia seuratoimijoita. Jaa siis somessa #kiitosseuratoimija -tunnisteella postaus, jossa kiität julkisesti nimellä sinun urheilupolullasi apuna ja tukena ollutta vapaaehtoista seuratoimijaa. Suomen Olympiakomitea ja OP Ryhmä valitsevat jaetuista postauksista Vuoden vapaaehtoisen seuratoimijan 5.12.2020 vapaaehtoisten päivänä, ja hän saa seuralleen 3000 euron stipendin.

Hyödynnä vapaasti Olympiakomitean tiedotteita ja materiaaleja
Kuka on urheiluseurasi supertyyppi? Kiitä häntä somessa #kiitosseuratoimija
Jaana Laurila: Te vapaaehtoiset olette suomalaisen urheilun sydän ja mahdollistaja
Olympiakomitean valmiita somekuvia ja materiaaleja


Uusi testirekisteri Hoikassa

Keväällä 2020 uusittu testirekisteri on otettu hyvin käyttöön. Päivitetyt ohjeet testirekisterin käyttöön löytyy materiaalipankista.

Huom! Luistelija pitää nimetä testilomakkeistolle seuran toimesta ennen kuin luistelija menee testitilaisuuteen tai suorittaa testiä kilpailuissa.

Vanhojen, ennen kautta 2020-2021 tehtyjen perustestien oikaisupyynnöt tulee lähettää 13.12.2020 mennessä tämän linkin kautta. Oikaisupyynnöt vanhoista testeistä tehdään 31.1.2021 mennessä.


Seurojen kisainfo (SharePoint)

Seurojen käyttöön on nyt koottu kilpailujärjestelmiin liittyvää tietoa, ohjeita ja laskentapohjia yhteen SharePoint -kansioon. Tuoreimpana ML Mupi -kansioon on liitetty MuPi -laskentaan liittyvät asiat. Huomaathan, että tiedostot on AINA ladattava käsittelyä varten omalle koneelle. Älä siis muokkaa SharePointin tiedostoja ennen lataamista, näin varmistamme että ne säilyvät alkuperäisessä muodossaan.


Leirit

MiniChallenge -leiri helmikuussa 2021

Taitoluisteluliiton suosittu MiniChallenge .-leiri järjestetään jälleen helmikuussa 2021! Leirin valmentajina toimivat nuorten olympiavalmentaja Nuriya Pirogova, Merja Huttunen sekä Miia Hyttinen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.


Koulutukset

Taitoluisteluohjaajan koulutukset (TOK)

Taitoluisteluohjaajille järjestetään koulutusta ympäri vuoden. Koulutusten ilmoittautumisaika päättyy tavallisesti kuukautta ennen koulutusta, jolloin koulutuksen verkkojakso käynnistyy. Tarkkaile koulutuskalenterista avoinna olevia moduulikoulutuksia:

  • Su 3.1. Moduuli #2 Kouvola (ilmoittautuminen päättyy 4.12.)
  • La 9.1. Moduuli #1 Kuopio (ilmoittautuminen päättyy 7.12.)
  • La 17.4. Moduuli #3 Tampere
  • Su 18.4. Moduuli #4 Tampere

Tasokoulutuksiin (perus- ja jatkotaso) haku käynnistyy alkuvuodesta 2021. Voit nyt jo tarkistaa täältä, mitä opintoja tasokoulutukseen pääsy sinulta vaatii.

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi