Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

TAMMIKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, seurojen viestinnästä vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, tähtieuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliitto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

Kuukauden vinkki

Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat monipuolisesti erilaisia webinaareja ja koulutuksia.
Katso aluejärjestöjen tulevat tapahtumat Liikunnan aluejärjestöt -nettisivuilta.

Seuralle

Seura työnantajana -koulutukset

Suomen Taitoluisteluliitto järjestää seuroilleen kaksi Seura työnantajana -verkkokoulutusta. Kouluttajana toimii Anna-Maija Marjakangas, työoikeuden ja johtamisen asiantuntija.

26.1.2021 Osa 1: Työnantajan oikeudet ja velvollisuudet
16.2.2021 Osa 2: Haastavien tilanteiden hoitaminen

Koulutukset on suunnattu seurojen hallitusten jäsenille, seuratyöntekijöille, työsuhdeasioista vastaaville ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. On suositeltavaa, että seurasta osallistuu koulutuksiin useampi henkilö.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan täältä!


Kysely aluetoiminnasta

Suomen Taitoluisteluliiton toimintasuunnitelmassa vuodelle 2021 on aluetoiminnan tarkastelu. Aluetoiminta on ollut perinteisesti vahvaa yksinluistelukilpailujen järjestämisen näkökulmasta. Liitto toivoo aluetoiminnan kasvattavan seurojen välistä yhteistyötä, vertaistuen jakamista ja toisiltamme oppimista.

Oletko sinä samaa mieltä? Vai mikä olisi sinun toiveesi taitoluistelun aluetoiminnalle, tarvitaanko sitä?Haluamme osallistaa kaikki teidät tähän yhteiseen pohdintaan, jotta voimme luoda jatkossa mahdollisimman hyvää, seurojen tarpeisiin vastaavaa aluetoimintaa.

Toivomme vastauksia tähän kyselyyn seurojen hallitusten jäseniltä, työntekijöiltä, valmentajilta ja kilpailujärjestäjiltä. Vastausaikaa 14.12.2021 saakka.


OKM Korona-avustus

Opetus- ja kulttuuriministeriö OKM on avannut avustushaun urheiluseuroille toiminnan jatkamisen turvaamiseksi. Avustuksen kohteena on lasten ja nuorten tavoitteellinen kilpa- ja huippu-urheiluun tähtäävä toiminta urheiluseuroissa. Hakuaika päättyy 13. helmikuuta. Lue lisää OKM:n nettisivuilta.


Tähtiseura-verkkopalvelu on uudistunut

Tähtiseura-verkkopalvelua on uudistettu vuodenvaihteessa. Laatutekijöiden arviointiasteikon selitteitä on tarkennettu, palveluun on lisätty uusi seuran tavoitetaulu ja laatutekijöitä on hiottu. Onko seuranne jo Tähtiseuran polulla ja tavoitetaulun käyttöönotto kiinnostaa, tai onko seuranne aikeissa hypätä mukaan polulle?

Esittelemme Tähtiseura-ohjelman uudistukset Teamsissa 2.2.2021 klo 16.30.
Lisätiedot ja linkki Teams-kokoukseen tapahtumakalenterissa.

Seurasiirrot

Mikäli luistelija vaihtaa kesken passikauden seuraa, tulee passitietoihin tehdä seuramuutos. Seuramuutos tehdään Hoikassa Siirto -työkalun kautta. Siirron aloittaa urheilija ja sekä vanha että uusi seura hyväksyvät siirron. Mikäli siirtoa ei hyväksytä 30 päivän kuluessa, siirto tulee aloittaa uudelleen.
Lisätietoa ja ohjeet liiton sivuilta Luistelijalle -osiosta.

Huom! Jotta urheilija voi aloittaa seurasiirron, tulee seuran määrittää Toimihenkilöt -kohtaan joko puheenjohtaja ja/tai rekisterin ylläpitäjä. Jotta henkilö voidaan määrittää, tulee hänellä olla profiili Hoikassa. Lisätietoja liiton Talous- ja toimistopäälliköltä.


Sporttiturvan kattavuus etäharjoittelussa

Sporttiturva on kattava vakuutus urheilijalle. Vakuutusehdot löytyvät liiton nettisivuilta.
Vakuutus kattaa myös seuraavia asioita:

  • Etäharjoittelua, kun se on harjoitussuunnitelman mukaista
  • Ulkojääharjoittelua, kun se on harjoitussuunnitelman mukaista
    • Vakuutus kattaa myös ulkopuolisen aiheuttaman tahattoman tapaturman
Kilpailut ja koulutukset

Kilpaileminen keväällä 2021

Kevään 2021 liiton kilpailukalenteri julkaistiin 15.1.2021. Nyt on jo todettu, ettei kaikkia kilpailuita voida järjestää. Myös kutsu- ja aluekilpailujen ilmoittautumisaikaa päivitetään. Katso tarkemmin tiedote nettisivuilta ja kevään päivitetty kilpailukalenteri.


Kilpailukalenteri kaudelle 2021-2022

Kilpailukalenterirunko kaudelle 2021-2022 on hyväksytty ja julkaistu liiton sivuilla. Kilpailujen hakemiseksi seuroille lähetetään ohjeet erikseen.


Valmentajan tasokoulutukset

Vuonna 2021 järjestetään perustason (yl, ml, jt) ja jatkotason (yl, ml) koulutukset yhteistyössä Suomen Urheiluopiston kanssa. Perustasolla on mahdollista suorittaa kaksoiskoulutus kahdesta lajista. Myös jo olemassa olevan lajin täydentäminen toisella/kahdella on mahdollista.

Hakuaika koulutuksiin on käynnissä, ja päättyy 31.3.2021.
Perustason lisätiedot ja ilmoittautuminen
Jatkotason lisätiedot ja ilmoittautuminen


Taitoluisteluohjaajan koulutukset

Ohjaaja- ja valmentajakoulutustoiminta helmikuun 2021 osalta on peruttu koronavirustilanteen vuoksi. Tulevia koulutuksia voit seurata koulutuskalenterista.

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi