Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

MAALISKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, seurojen viestinnästä vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, Tähtiseuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliitto.

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

Kuukauden vinkki

Liittohallituksen kokouksista on luettavissa jatkossa päätösyhteenvedot liiton nettisivuilta stll.fi.

Seuralle

Kilpailuanomukset

Kauden 2021-2022 liiton kilpailujen haku on käynnissä uudessa seurapalvelussa, Taikkarissa. Kilpailuhakemukset on jätettävä Taikkarissa 1.4.2021 mennessä.

Muiden kilpailujen haku kaudelle 2021-2022 avataan toukokuun lopussa. Vuoden 2021 yksinluistelun ja jäätanssin SM-senioreiden ja SM-junioreiden sekä muodostelmaluistelun SM-senioreiden, SM-juniorien ja SM-noviisien SM-kilpailut jouduttiin perumaan koronavirustilanteesta johtuen. Näin ollen vuoden 2022 SM-kilpailut eivät ole haettavissa, vaan järjestäjinä toimivat vuodelle 2021 nimetyt järjestäjät Joensuun Kataja sekä Helsingfors Skridskoklubb.

Ikärajat kaudella 2021-2022

Liittohallitus on kokouksessaan 23.3. päättänyt yksin- ja muodostelmaluistelun poikkeukselliset ikärajat kaudelle 2021-2022. Poikkeukselliset ikärajat koskevat yksinluistelun kilpailusarjoista debytantteja, noviiseja ja SM-noviiseja sekä muodostelmaluistelun tulokkaita, minoreita, noviiseja, SM-noviiseja ja SM-junioreita. Tarkemmat tiedot ikärajoista löytyvät liiton nettisivuilta kohdasta kilpailusäännöt.

Kilpailujen järjestämisohjeet

Päivitetyt yksinluistelukilpailujen järjestämisohjeet on julkaistu liiton nettisivuilla. Seuraavana työn alla ovat muodostelmaluistelukilpailujen järjestämisohjeiden päivitys ja muiden vastaavien ohjeiden laatiminen.

Ansiomerkit

Seuroja muistutetaan ansiomerkkien anomisesta ansioituneille valmentajille ja seuratoimijoille. Tarkemmat tiedot ansiomerkeistä luettavissa liiton nettisivuilta.

Liittokokous

Suomen Taitoluisteluliiton Kevätliittokokous pidetään 22.4.2021. Kokous pidetään koronatilanteen vuoksi etäkokouksena. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

Työehtosopimuskoulutus seuroille

Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n välillä on sovittu Urheiluseuroja koskevasta liityntäpöytäkirjasta urheilujärjestöjen työehtosopimukseen.

Olympiakomitea järjestää yhdessä Paltan kanssa kaksi työehtosopimuskoulutusta urheiluseuroille. Kouluttajana toimii Paltan Terhi Salonpää. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista.

Hoika-koulutus seuroille

Hoikan laajemmasta versiosta järjestetään maksuton koulutus yhteistyössä Voimisteluliiton kanssa 20.4. klo 16.30 alkaen. Koulutus järjestetään etänä ja ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu täältä.


Luistelijalle

Muodostelmaluistelijoiden urheiluoppilaitosten haku

Muodostelmaluistelijoiden urheiluoppilaitosten hakuun liittyvät yksilötaitotestit toteutetaan tänä keväänä virtuaalisesti. Lisätiedot ja ilmoittautumisinkki täältä.

Leirit

Koulutukset valmentajille

Valmentajien tasokoulutukset 2021

Vuonna 2021 järjestetään perustason (yl, ml, jt) ja jatkotason (yl, ml) koulutukset yhteistyössä Suomen Urheiluopiston kanssa. Perustasolla on mahdollista suorittaa kaksoiskoulutus kahdesta lajista kerrallaan. Myös jo olemassa olevan lajin täydentäminen toisella / kahdella lajilla on mahdollista. Hakuaika koulutuksiin on auki 31.3.2021 saakka.

Seuraava jatkotason koulutus järjestetään vuonna 2023 ja syventävän tason (3 taso) koulutus on tavoitteena järjestää vuonna 2022.

Psyykkisen valmennuksen verkkokurssi

Suuren suosion saavuttanut Suomen Valmentajien ja Sportfocuksen yhteistyössä järjestämä Psyykkisen valmennuksen koulutussarja koostuu viidestä eri teemasta. Koulutus järjestetään verkkokoulutuksena, joka koostuu verkkoluennoista, käytännön valmennusharjoitteista sekä välitehtävistä. Tuleva koulutus on suunnattu esteettisten/esittävien lajien valmentajille. Lisätiedot koulutuksesta täältä.

Taitoluisteluliitto tukee jäsenseurojensa valmentajien osallistumista 50€/valmentaja. Voit ilmoittautua koulutukseen linkin kautta, Suomen Valmentajat huomioivat alennuksen laskutuksessa.

Webinaari verkko
Verkkotapaamiset ja webinaarit

Suomen Taitoluisteluliiton verkkotapaamiset

SeuraTeams

Kuukausittaiset SeuraTeamsit puheenjohtajille ja käytännön toiminnasta vastaaville jatkuvat. Huhtikuun SeuraTeams järjestetään 27.4. klo 17-18.30. Aiheena ajankohtaiset asiat sekä passi- ja vakuutusasiat. Mukaan SeuraTeamsiin saamme PohjolaVakuutuksen Urheilupäällikkö Teemu Hintsasen.

Voit ilmoittautua mukaan täältä.

Webinaarisarja vanhemmille

Suomen Taitoluisteluliitto tarjoaa luistelijoiden vanhemmille Coah Karin -webinaarisarjan, jossa käsitellään vanhempien roolia nuorten menestymisen tukena. Kannustava kotikenttä antaa nuorelle paremmat mahdollisuudet onnistua ja kohdata haasteet urheilijapolulla. Ensimmäinen webinaari julkaistaan liiton sivuilla 6.4. Lisätietoja tulossa pian!

Urheilijan häiriintynyt syöminen: mitä ja miksi? -webinaari

Oman Elämänsä Urheilija -projekti ja Syömishäiriökeskus järjestävät kaksiosaisen webinaarin urheilijoiden häiriintyneestä syömisestä. Webinaarit ovat tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille asiantuntijoille, valmentajille, vanhemmille, urheilijoille sekä muille kiinnostuneille. Webinaari järjestetään 23.4. Hinta 25€.

Lisätietoja aiheesta Syömishäiriökeskuksen sivuilta ja ilmoittautuminen webinaariin täältä.

© 2023 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi