Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

HUHTIKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, seurojen viestinnästä vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, Tähtiseuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliitto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

Kuukauden vinkki

Koko Suomen urheiluvanhempainilta

Koko Suomen urheiluvanhempainilta tarjoaa tukea vanhemmille siihen, miten nuorta voisi parhaiten kannustaa ja rohkaista kohti urheilu-uraa ja samalla huolehtia, että perusasteen ja toisen asteen opinnot tulee suoritettua. Illan aikana keskustellaan vanhemman monista rooleista urheilevan nuoren elämässä. Keskustelussa mukana mm. Reijo Jylhä, Anna-Liisa Tilus, Outi Aarresola ja Saara Kuusinen. Illan aikana lanseerataan myös Olympiakomitean tuottama materiaali Kasvata urheilijaksi - vanhemmat nuoren tukena.

Verkkolähetys 18.5. klo 18-19.30 on katsottavissa osoitteesta livekatsomo.fi/urheiluvanhempainilta

Seuralle

Lajikulttuurikysely

Taitoluisteluliiton lajikulttuurikysely on lähtenyt kaikille kaudelle 2020-2021 kilpailu- ja toimihenkilöpassin ostaneille yli 12 -vuotiaille luistelijoille, valmentajille ja ohjaajille, arvioijille, seurojen puheenjohtajille ja operatiivisesta toiminnasta vastaaville. Mikäli seurassa on yllä mainittuja toimihenkilöitä, jotka eivät ole saaneet henkilökohtaista vastauslinkkiä, voi seura olla yhteydessä liiton seuratoiminnan kehittäjään mira.korpinen@stll.fi.

Haku liiton työryhmiin

Haluatko olla mukana rakentamassa Suomen Taitoluisteluliiton visiota Koko Suomi luistelee ja maailman parhaat huipulla? Tule mukaan työryhmätyöskentelyyn, hakuaika seuraavalle kaksivuotiskaudelle (1.8.2021-31.7.2023) on avoinna 30.4. saakka. Lisätiedot työryhmistä ja hausta täältä.

Webinaarisarja vanhemmille

CoachKari on luonut Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseurojen käyttöön kuusiosaisen webinaarisarjan luistelijoiden vanhemmille. Löydät webinaarien linkit kirjautumalla sisään Hoika-jäsenpalveluun. Jotta webinaarit säilyvät vain Taitoluisteluväen sisäisinä, ethän jaa linkkejä julkisissa kanavissa eteenpäin.

 • Ratkaise lapsesi motivaatioon liittyvät häiriötekijät
 • Vastoinkäymisten voittaminen urheilussa ja elämässä tänä erityisenä aikana
 • Kuinka parantaa keskustelua urheiluperheissä?
 • Puskenko lastani urheilussa liikaa vai liian vähän?
 • Kuinka toimia, kun sinun hermonappulaasi painetaan?
 • Kuinka auttaa lasta voittamaan epäonnistumisen pelko?

Lisää jäseniä seuraan - kassavirta kasvuun!

Koulutuksessa kokenut urheiluseuratoiminnan asiantuntija Mikko Mäntylä käy läpi käytännön seuratyössä testattuja malleja urheilijoiden määrän kasvattamiseksi. Tehostamalla luistelijoiden hankinnan prosesseja seura saa nyt ja tulevaisuudessakin kasvavan määrän jäseniä, ja sitä kautta myös lisää euroja kustannusten kattamiseen.

Koulutuksen tallenne on käytettävissä ilmoittautuneille kolmen kuukauden ajan. Lisäksi jokainen osallistuva seura saa maksuttoman henkilökohtaisen sparrauksen Mikko Mäntylän kanssa.

Koulutus järjestetään Zoomin välityksellä tiistaina 11.5. klo 18-20.
Hinta 20€/hlö, 30€/2-3hlö

Ilmoittaudu mukaan täältä.

SeuraTyöpaja: Viestintä ja markkinointi

Kuinka tehostaa seuran viestintää ja markkinointia? Järjestämme jäsenseuroillemme työpajan, jossa perehdytään mm. vastuulliseen viestintään ja viestinnän eri kanaviin käytännön vinkkien ja esimerkkien avulla. Työpajan vetäjäjinä toimivat Mila Kajas-Virtanen, Katariina Kivimäki ja Salla Mäkelä.

SeuraTyöpaja järjestetään Teamsin välityksellä 20.5. klo 17-18.
Ilmoittaudu mukaan täältä.

SeuraTeams

SeuraTeamseissa käymme läpi ajankohtaisia asioita yhdessä seurojen puheenjohtajien ja käytännön toiminnasta vastaavien kanssa. Seuraava Teams-tapaaminen järjestetään 1.6. klo 17-18.

Ilmoittaudu mukaan täältä.
Löydät tiedot tulevista SeuraTeamseista myös liiton tapahtumakalenterista ja tältä sivulta.

Koosteet liittohallituksen kokouksista

Jokaisen liittohallituksen kokouksen jälkeen julkaistaan jatkossa kooste liiton nettisivuilla. Tärkeimmät nostot liittohallituksen kokouksista käydään läpi myös SeuraTeamseissa.

Sportti yhdistää -webinaari

6.5. järjestettävä Sportti yhdistää -webinaari on osa Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n hallinnoimaa RIVE-hanketta, jonka tarkoitus on edistää maahanmuuttajien kotoutumista liikunnan avulla. Hanke toteutetaan yhdessä seitsemän muun aluejärjestön kanssa. Hanketta tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

Unelmien liikuntapäivä

Epävarmuus leimaa tällä hetkellä kaikkea toimintaa, mutta se on varmaa, että Unelmien liikuntapäivää vietetään myös tänä vuonna 10.5. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Päivän motto on sama jo kuudetta kertaa järjestettävässä päivässä: Kaikki tavat liikkua ovat hyviä. Unelmien liikuntapäivä toteutetaan viime vuoden tapaan sosiaalisessa mediassa, yhdessä ja vastuullisesti. Haastetaan yhdessä koko Suomi liikkumaan!

Jaa omat liikuntahetkesi somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Seurat voivat hyödyntää markkinoinnissa Olympiakomitean aineistopankkia. Lisätiedot Unelmien liikuntapäivästä osoitteessa unelmienliikuntapaiva.fi.

Luistelijalle

Passit kaudelle 2021-2022

Uusi passikausi alkaa 1.5.2021 ja passit ovat jo myynnissä Hoikassa. Viime kaudelle (2020-2021) hankitut kilpailupassit sekä harrasteluistelupassit ilman vakuutusta ovat poikkeuksellisesti voimassa 30.6.2021 saakka. Vakuutuksellisten passien voimassaolo päättyy 30.4.2021.

Luistelukoululaisten passikausi muuttuu pysyvästi ja on jatkossa 1.8.-31.7.

Lisätietoja ja ohjeet passien hankintaan löytyvät täältä.

Excellence Camp -leirit

Muodostelmaluistelun SM-noviiseille ja -junioreille, sekä heidän valmentajilleen suunnatut Excellence Camp -leirit ovat siirtyneet toukokuulta kesäkuulle.

 • SM-juniorit 17.-18.6.
 • SM-noviisit 18.-19.6.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

Yksinluistelijoiden yläkoululeiritys

Haku suosittuun yläkoululeiritykseen on avattu, hakuaika päättyy 29.5.2021. Lisätiedot ja hakulinkki täältä.

Kilpaileminen

Kilpailukalenteri kaudelle 2021-2022

Liiton kalenterin kilpailujen järjestäjät on vahvistettu. Koronaviruksen vuoksi lukuisia kilpailuja on jouduttu perumaan ja järjestäjiksi on nimetty ensisijaisesti ne seurat, joilta kilpailut peruuntuivat kaudelta 2020-2021. Junioreiden ja senioreiden SM-kilpailut jouduttiin peruuttamaan ja järjestämisvastuu siirtyi kaudelle 2022-2023. Kalenteri järjestäjillä on katsottavissa täältä.

Kutsukilpailujen anominen kaudelle 2021-2022

Toukokuun lopussa avataan haku syksyn kutsukilpailuille. Alueuudistuksen myötä ennen haun aukeamista julkaistaan hakuohjeet. Kevään 2022 kilpailujen haku avataan myöhemmin, tämän hetkisen arvion mukaan elo-syyskuussa. Kuten liiton kilpailut, myös kutsukilpailut haetaan Taikkarissa.

Yksinluistelun testit

Yksinluistelun testien ohjeeseen on tehty 21.4. merkittäviä tarkennuksia mm. siihen, mitä SM-sarjan testejä luistelijan tarvitsee tai ei tarvitse suorittaa. Lisäksi on julkaistu lomake, jolla ilmoitetaan kauden 2020-2021 elementtisuoritukset luistelijan pysyessä kyseisessä sarjassa kaudella 2021-2022. Lomake on palautettava viimeistään 16.8.2021 ja suoritukset viedään Hoikaan 16.9.2021 mennessä. Päivitetyt ohjeet ja linkki ilmoituslomakkeeseen löytyvät täältä.

Muistutamme yksinluistelun testien järjestejiä huomioimaan testitilaisuuksissa valtakunnalliset ja alueelliset suositukset ja määräykset koronavirusepidemiaan liittyen. Toiminnassa ei suositella matkustettavaksi tapahtumiin oman alueen (sairaanhoitopiirin) ulkopuolelle.

Koulutukset

Ohjaajakoulutukset

Ohjaajakoulutukset käynnistyvät jälleen toukokuussa, Tiedot tulevista koulutuksista päivitetään koulutuskalenteriin. Seuraa ahkerasti kalenteria, ja ilmoittaudu ajoissa mukaan. Toukokuun koulutukset ovat jo täynnä, mutta syksyn koulutuksissa on vielä tilaa!

 • 14.8. Moduuli #1, Vierumäki
 • 28.8. Moduuli #1, Kuortane
 • 29.8. Moduuli #2, Kuortane
 • 16.10. Moduuli #3, Leppävirta
 • 17.10. Moduuli #4, Leppävirta

Lisätiedot koulutuspolusta luettavissa täältä.

Valmentajapäivät ja kauden aloittavat arvioijien tapaamiset

 • 28.8. Yksinluistelun valmentajapäivä ja listalla olevien teknisten tapaaminen
 • 29.8. Yksinluistelutuomareiden tapaaminen (listalla olevat)
 • 11.9. Muodostelmaluistelun valmentajapäivä ja listalla olevien teknisten tapaaminen
 • 12.9. Muodostelmaluistelutuomarien tapaaminen (listalla olevat)

Ilmoittautumiset avataan kesäkuun loppuun mennessä.

SkateFit -ohjaajakoulutukset

SkateFit -ohjaajakoulutuksissa tutustutaan erilaiseen tekemiseen aikuisten tunneille. Seuraavat koulutukset järjestetään Kisakalliossa ja Peurungassa.

 • 23.10. Kisakallio
 • 9.1.2022 Peurunka

Kisakallion koulutukseen voit ilmoittautua mukaan täältä. Tammikuun Peurungan koulutuksen ilmoittautuminen avataan myöhemmin.

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi