Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

TOUKOKUUN SÄHKÄRI

Jakelu: Seurojen puheenjohtajat, seurojen käytännön toiminnasta vastaavat, seurojen viestinnästä vastaavat, YL vastuuvalmentajat, ML vastuuvalmentajat, Tähtiseuravastaavat, aluepäälliköt, liittohallitus ja Taitoluisteluliitto

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. Jaathan Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

Kuukauden vinkki

Suomen Taitoluisteluliitto on julkaissut Vastuullisuus taitoluistelussa -materiaalin, joka pohjautuu koko urheiluyhteisön yhteiseen vastuullisuusohjelmaan. Liitto pyrkii omalla toiminnallaan ja esimerkillään kannustamaan jäsenistöään ja sidosryhmiään kehittämään toimintaansa sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti vastuulliseksi.

Klikkaa tästä liiton vastuullisuus-sivustolle.

Seuralle

SeuraTeams 1.6.

Seurojen puheenjohtajille ja käytännön toiminnasta vastaaville järjestetään kevään viimeinen SeuraTeams 1.6. klo 17-18. Ilmoittaudu mukaan täältä.


Liittohallituksen kokouksen yhteenvedot

Liittohallituksen kokousista koostetaan yhteenvedot liiton nettisivuille. Yhteenvedot sekä tulevien kokousten ajankohdat ovat nähtävissä täällä.


Markkinointi- ja viestintätyöpajan materiaalit

Seuroille järjestettiin markkinointi ja viestintäaiheinen työpaja viikolla 20. Työpajan materiaalit on julkaistu ja hyödynnettävissä kaikille seuratoimijoille liiton nettisivuilla.


Kauden 2021-2022 kutsukilpailujen haku käynnistyy

Tulevan kauden kilpailemista koskettava ohje on julkaistu Materiaalipankissa. Ohje sisältää tietoa mm. kutsukilpailujen hakemisesta ja suositukset lajien kilpailumääristä.

Kutsukilpailut anotaan Taikkarin kautta seuraavasti

  • Syksyn 2021 kutsukilpailut viimeistään 13.6.2021
  • Kevään 2022 kutsukilpailut viimeistään 29.8.2021


Taikkarin käyttökoulutusta seuroille

Seuroille järjestetään Teams-koulutukset Taikkarin käytöstä ja passien tarkistuksesta. Ilmoittautuminen alla oleviin koulutuksiin tästä linkistä.

Kutsukilpailujen hakeminen

  • tiistaina 1.6. klo 18-19.30
  • keskiviikkona 2.6. klo 13-13.40

Seuran arjen helpottamista - passien tarkistukset Hoikassa ja kilpailuyksiköiden muodostaminen Taikkarissa

Koulutus on suunnattu erityisesti niille, jotka tarkistavat joukkueissa/seurassa passeja ja muodostavat ilmoitettavia kilpailuyksiköitä Taikkariin.

  • maanantaina 31.5. klo 17.30-18.30
  • tiistaina 1.6. klo 13-14

Syksyllä tullaan järjestämään erilliset koulutukset kilpailuilmoittautumiseen liittyen. Lisätiedot minna.fernelius@stll.fi


Taitoluisteluliiton huippu-urheilun strategiatyö

Taitoluisteliiton vuoden 2021 toimintasuunnitelman mukaisesti liitossa on perustettu työryhmä, jonka tehtävänä on tarkastella ja kehittää maajoukkuetoiminnan kokonaiskonseptia sekä huippu-urheilun tavoitteiden toteutumista seuraavia mittareita. Suunnittelutyön pohjalta on tarkoitus aloittaa parannusprojekteja jo vuoden 2021 aikana ja tarkoitus on, että uuden Olympiadin alkaessa syksyllä 2022 on koko hankekartta kirkastettu.

Tähän liittyen, järjestämme projektiin valituille työryhmille kick-off'in ja sen yhteydessä paneelikeskustelun huippu-urheilun strategiatyöhön liittyen.

  • Lajiliiton roolin merkitys huippu-urheilijan silmin
  • Onnistumiset ja haasteet huippu-urheilun strategiatyössä ja jalkautuksessa
  • Huippu-urheilun suunta ja tulevaisuuden haasteet

Kutsumme valmentajat, seurojen hallitukset ja hallinnolliset henkilöt kuuntelemaan keskustelua tästä linkistä ma 31.5. klo 18.

Koulutukset

Ohjaajakoulutukset

Seuraavat ohjaajakoulutukset järjestetään elokuussa 2021. Ilmoittautuminen koulutuksiin päättyy aina kuukautta ennen lähijaksoa.


Täydennyskoulutukset

Ravitsemus esteettisissä urheilulajeisssa

Webinaarissa kuullaan asiantuntijoiden esityksiä urheilijan ravitsemuksesta ja pureudutaan erityisesti siihen, mitkä ovat esteettisten lajien erityisvaatimukset ravitsemukseen liittyen ja kuinka niihin vastataan käytännössä.

Webinaari on ensisijaisesti suunnattu valmentajille, mutta mukaan ovat tervetulleita myös urheilijat, vanhemmat ja muut aiheesta kiinnostuneet.

Asiantuntijoina paneelissa Laura Manner (Varapuheenjohtaja, Suomen urheiluravitsemuksen asiantuntijat ry ja urheiluravitsemuksen asiantuntija, Suomen Olympiakomitea), Elisa Neuvonen (lääkäri, Itä-Suomen yliopisto), Maria Lankinen (Ravitsemustieteen dosentti, Itä-Suomen yliopisto) ja Veera Kainulainen (Terve voimistelija -asiantuntija, Voimisteluliitto).
Seminaarin hinta on 30€/osallistuja. Liiton jäsenseurat voivat ostaa myös 100€ hintaisen seuralipun, joka sisältää 10 osallistumiskoodia.

Ilmoittaudu webinaariin 31.5. mennessä täältä.

Voimaharjoittelu ja vammojen ehkäisy muodostelmaluistelussa

Koulutuksessa tutustutaan Voimanpolku-sovelluksesta löytyvään liikepankkiin muodostelmaluistelijan tukena. Kouluttajana toimii Jenni Haukirauma, ammattifysiikkavalmentaja, liikunta-alan yrittäjä ja urheiluhieroja. Jenni työskentelee taitoluistelijoiden lisäksi mm. cheerleadingin ja ringeten fysiikkavalmentajana.

Koulutus järjestetään Nikinmäen Crossfit -salilla Vantaalla 11.9. klo 10.
Hinta 60€/osallistuja. Ilmoittaudu mukaan tästä.


Arvioijakoulutukset

Koronapandemian vuoksi aiemmin arvioijakoulutuksiin osallistuneet eivät ole päässeet tekemään harjoitteluitaan kaudella 2020-2021, eivätkä ole tämän vuoksi edenneet arvioijiksi tai nousseet luokassa. Koulutuksiin osallistuneille taataan mahdollisuus harjoitteluun kaudella 2021-2022, jonka vuoksi kaudella 2021-2022 ei järjestetä seura- ja lajituomarikoulutusta eikä uusien teknisten koulutusta.

Tapahtumat

Kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo luistellaan 8.-10. lokakuuta Espoon Metro Areenalla.Seuraamme tapahtumajärjestelyissä viranomaisohjeistuksia ja teemme päätöksen lipunmyynnin aloituksesta saatujen ohjeiden mukaan. Lisäinfoa tapahtuman lipunmyynnistä on tulossa kesän aikana.

Ajantasainen tieto kilpailusta päivitetään tapahtuman sivuille www.finlandiatrophy.com.

© 2023 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi