Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

Hei,

Tämä on maaliskuun Sähkäri. Olemme koonneet uutiskirjeeseen ajankohtaisia asioita, joten laitathan viestin eteen päin seurasi sidosryhmille kuten valmentajille, hallitukselle ja luistelijoiden vanhemmille. 

 

Aurinkoista kevättä toivottaen, 

Suomen Taitoluisteluliiton väki

 

Ps.  Huomiothan, että Taitoluisteluliiton tilinumero on vaihtunut. 
Laskuja maksaessasi, varmistathan että sinulla on käytössä uusi verkkolaskuosoite. 

Lisätiedot täältä.

 

Seminaarit ja kokoukset

 

Kevätliittokokous 22.4.2018

Suomen Taitoluisteluliiton sääntömääräinen kevätliittokokous pidetään sunnuntaina 22.4.2018 Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä.

Lisätiedot löytyvät täältä.

 

Seuraseminaari ja Gaala-illallinen seura-aktiiveille sekä valmentajille 21.-22.4.2018, kevätliittokokous 22.4.2018

Suomen Taitoluisteluliiton kevätliittokokous pidetään sunnuntaina 22.4.2018 Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä.  Ennen viikonlopun päättävää liittokokousta, järjestää Suomen Taitoluisteluliitto seuroille mielenkiintoista koulutusta ja ohjelmaa jo lauantaista alkaen. Paikalle kaivataan runsasta osaanottoa. Gaala-illallinen toimii kiitoksena lajin parissa olleille valmentajille. Huomiothan, että voit palkita Gaala-illallisella seurasi avainhenkilöitä.

Ilmoittautumiset ja tarkemmat tiedot täältä.

 

Koulutuksia

 

ISU Synchronized Skating Development Training Seminar for junior age skaters and their coaches 5.-10.5.2018

ISU järjestää yhteistyössä Suomen Taitoluisteluliiton kanssa kansainvälisen muodostelmaluisteluvalmentajien seminaarin Vierumäellä 5.-10.5.2018.

Seminaarin tarkoituksena on kehittää valmentajia ja heidän luistelijoitaan paremmalle tasolle niissä maissa, joissa muodostelmaluistelu ei ole vielä saavuttanut korkeaa tasoa. Seminaarin moderaattoreina toimii huippuvalmentajia niin jäällä, oheisharjoituksissa kuin luennoilla.

Seminaarin kohderyhmänä ovat kansainväliset ISU-junioritasoiset luistelijat ja
-valmentajat.

Suomalaisvalmentajien ilmoittautuminen 21.3.2018 mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset täältä.

 

Luistelukouluohjaajan koulutus 12.5.2018 ja 19.5.2018

Luistelukouluohjaajan koulutus antaa valmiudet oman luistelukouluryhmän vetämiseen, jäällä opeteltavien asioiden arvioimiseen, tunti- ja kausisuunnitelman rakentamiseen sekä oman ohjaustoiminnan arvioimiseen. Koulutettavat saavat käsityksen siitä, mitä alle kouluikäisten lasten oheisharjoittelussa tulisi huomioida.

Kohderyhmä: luistelukouluissa toimivat ohjaajat, jotka ovat olleet toiminnassa mukana 1–2 vuotta.

Seuraavat luistelukouluohjaajan koulutukset järjestetään Riihimäellä 12.-13.5.2018 ja Kuortaneella 19.5.2018.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä.

 

I-tason valmentajakoulutus 18.-20.5.2018

Taitoluistelun I-tason valmentajakoulutusta järjestetään vuosittain. Seuraava I-tason valmentajakoulutus pidetään Vierumäellä. Koulutuksen ilmoittautumisaika on käynnissä ja päättyy 14.3.2018

Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä.

 

Kilpailut

 

Koulujenväliset muodostemaluistelukilpailut 12.4.2018

Jo perinteiset koulujenväliset muodostelmaluistelukilpailut järjestetään torstaina 12.4.2018 Helsingissä Pirkkolan jäähallissa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki 1.-9.-luokkien oppilaat ympäri Suomen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 31.3.2018 mennessä täältä.

 

Kilpailukalenteri

Seurojen yhteyshenkilöille on lähetetty alustava kilpailukalenteri ja ohjeet hakea kauden 2018-2019 kilpailuja 1.4.2018 mennessä.

Kilpailukalenteri löytyy nettisivuiltamme.

 

Testit

 

Muodostelmaluistelijoiden yksilötaitotestit 29.3.2018

Suomen Taitoluisteluliitto järjestää kaikille urheilulukioihin ja -akatemioihin pyrkiville muodostelmaluistelijoille pakolliset, valtakunnalliset yksilötaitotestit keskiviikkona 28.3.2018 klo 9-16.00, Pirkkolan jäähallissa Helsingissä.

Luistelijoilta testataan perusluistelua, askeleita ja muita muodostelmaluistelijoille tärkeitä yksilötaitoja.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä.

 

Leirit

 

Excellence Camp 25.-26.4.2018 ja 10.-11.5.2018

Taitoluisteluliitto jatkaa muodostelmaluistelijoille ja -valmentajille tarkoitettua ”Excellence Camp” -leiritystoimintaa keväällä 2018. Leirien sisällöstä ja valmennuksesta vastaavat kotimaiset- ja ulkomaalaiset huippuvalmentajat sekä eri alojen asiantuntijat. Leirien sisältöjä ovat mm. lajiosaaminen, fyysinen harjoittelu, psyykkinen valmentautuminen, ravitsemus, vammojen ehkäisy sekä lajin säännöt ja -vaatimukset.

Leirit pidetään Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä. Kevään 2018 leiriajankohdat ovat seuraavat:
– SM-noviisit 25.-26.4.2018 
– SM-juniorit 10.-11.5.2018

Noviisileirillä huhtikuussa pääkouluttajina toimivat Uliana Chirkova Venäjältä sekä Lilli Helpi. Juniorileirin vastuuvalmentajana toimii Cathy Dalton.

Leiritystoiminnan tavoitteina ovat mm. luistelijoiden ja valmentajien osaamisen lisääminen ja suomalaisen muodostelmaluistelun korkean tason varmistaminen myös seuraavalla olympiadilla 2018-2022.

Leirille voi ilmoittautua luistelijoita niistä joukkueista, jotka saavat paikan SM2018- kilpailuun (max. 2 luistelijaa/joukkue). Jos paikkoja jää vapaaksi, voidaan mukaan ottaa enemmän luistelijoita joukkueesta.

Leireille voivat ilmoittautua kaikkien SM-noviisi ja -juniorijoukkueiden valmentajat (max. 2 valmentajaa / joukkue).

Ilmoittautumiset noviisileirille 23.3.2018 mennessä ja juniorileirille 6.4.2018 mennessä täältä.

 

Poikaleiri 11.-13.5.2018

Kevään odotetun poikaleirin ilmoittautuminen on nyt avattu.
Poikaleiri järjestetään Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä 11.-13.5.2018.
Leiri on tarkoitettu silmu-, debytantti-, noviisi- sekä SM-noviisi- ja -juniorisarjoissa luisteleville pojille.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan täältä.

 

Kesäleirit 2018

STLL järjestää jälleen kesällä 2018 kolme huippusuosittua kesäleiriä Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä.
Jääharjoittelusta leireillä vastaavat Suomen Taitoluisteluliiton Olympiavalmentaja Nuriya Pirogova, Talent-, MiniChallenge- ja Challenge leireiltä tuttu Merja Huttunen, sekä Taitoluisteluliiton maajoukkuetta sparrannut Marina Kudryavtseva Moskovasta.

Päiväohjelmaan kuuluu jääharjoittelun lisäksi tanssi- ja oheisharjoittelua.
Leireillä hyödynnetään myös mm. erilaisia rotaatio- ja valjaslaitteistoja.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä.

 

Yläkoululeiritykset 2018-2019

Taitoluistelun valtakunnallinen yläkoululeiritys jatkuu Vierumäellä syksyllä 2018.

Valtakunnallisesti hyväksyttyjen urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten  johtama ja toteuttama leirityskokonaisuus järjestetään yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Leirit ja niiden sisällöt ovat Olympiakomitean koordinoimia. Urheilijalla on mahdollisuus osallistua toimintaan koko yläkoulun ajan.

Lukuvuodeksi 2018-2019 toimintaan haetaan tavoitteellisesti taitoluistelua harrastavia 7.-9.-luokkalaisia (ikäluokat -03, -04 ja -05).

Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä.

 

Luistelukoulut

 

Kuura-pingviini opettaa luistelemaan

Pingviinihahmo Kuura on luistelukoulujen uusi maskotti, joka seikkailee jatkossa pienten lasten luisteluun liittyvissä materiaaleissa, kuten uudessa mobiilipelissä.

Kuura esiintyy päätähtenä Suomen Taitoluisteluliiton ja Suomen Luisteluliiton yhdessä kehittämässä mobiilipelissä, joka opettaa lapselle, ja miksei aikuisellekin, luistelun alkeita. Luistelupassi -mobiilipeli sisältää monipuolisia perusluisteluliikkeitä videoituna. Liikkeitä kokeiltuaan lapsi voi siirtyä seuraavalle taitotasolle.

Tilaustiedot täältä.

 

Luistelukoulupassi

Kuura pingviini seikkailee nyt uudistuneessa luistelukoulupassissa, johon leimojen ja tarrojen kerääminen on entistä hauskempaa. Tulostettavan passin saa kätevästi taiteltua vihkoseksi. 

Tutustu uuteen versioon täältä.

 

Hankkeet

 

ISU Olympic Development Project 2018-2021 (ODP)

Suomen Taitoluisteluliitto, yhteistyössä Kansainvälisen Luisteluliiton ISU:n kanssa, käynnistää uuden nelivuotisen ISU Olympic Development Project 2018-2021 (ODP) -hankkeen. ODP-kouluttajina toimivat mm. Shae-Lynn Bourne, Mie Hamada, Elena Buiyanova, Maurizio Margaglio sekä joukko muita huippuosaajia.

Taitoluisteluliitto hakee tuettuun nelivuotisprojektiin valmentajia ja luistelijoita sekä yksinluistelussa että jäätanssissa.

Haku koskee sekä luistelijoita että valmentajia niin yksinluistelussa kuin jäätanssissa. Valmentajan tulee olla työsuhteessa STLL:n jäsenseuraan, jotta voi hakea tuettua seminaaripaikkaa. Valmentaja voi hakea seminaaripaikkaa joko yksin tai luistelijan / parin kanssa. Luistelija / pari voi hakea mukaan vain yhdessä valmentajansa kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä.

 

Seuraathan Taitoluisteluliiton viestintää:

 

www.skatingfinland.fi / www.stll.fi

 

 

 

 

© 2023 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi