Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

Elokuun Sähkäri

 

Tulossa on huikea taitoluisteluvuosi, jossa meitä suomalaisia hemmotellaan usealla Suomessa järjestettävällä kansainvälisellä tapahtumalla. Valitse alta omasi ja tule seuraamaan maailman huippuja Espooseen ja Helsinkiin. Jaathan uutiskirjeen seurasi jäsenistölle.

 

Finlandia Trophy Espoo 5.-7.10.2018

 

Finlandia Trophy Espoo -kilpailun päiväliput ovat nyt myynnissä! Tervetuloa nauttimaan kansainvälisestä kisakauden avauksesta. Toivomme, että seurat järjestäisivät tapahtumaan opintomatkan, josta hyötyvät niin luistelijat valmentajat kuin vanhemmatkin.

Liput myy Lippu.fi

 
Suomen Taitoluisteluliitto tarjoaa kaikille 25.8.2018 mennessä lisenssin/kilpailuluvan hankkineille lippuedun Finlandia Trophy -tapahtumaan.

LIPPUETU: kaksi lippua yhden hinnalla, voi lunastaa 27.8.-2.9.2018 välisenä aikana. Etulippujen myynti alkaa 27.8. klo 12.00. Liput voi lunastaa minkä päivän kilpailutapahtumaan tahansa. Lippua ostettaessa tarvitaan Sportti-ID, joka löytyy lisenssijärjestelmästä. Liput myy Lippu.fi

 

Grand Prix -osakilpailu Helsingissä 2.-4.11.2018

 

All Event -lippupakettien myynti alkoi 1.8.2018. Myynnissä on katsomopaikoista riippuen kuusi erihintaista lippupakettia, joiden hinnat ovat:

100 € (Kat3), 200 € (Kat2), 230 € (Kat3), 275 € (Bronze), 300 € (Silver) ja 350 € (Gold).

Yksittäislippujen myynti alkaa 7.9.2018. GP-lipunmyynti Lippu.fi

Lisätiedot tapahtumasta http://en.luistelu.datalatu.fi/gp-2018/sekä Facebookin tapahtumasivulta ISU Grand Prix Helsinki 2018.

 

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut

 

MM-kotikisojen All Event lipunmyynti alkaa maanantaina 8.10.2018. Seurat saavat mahdollisuuden varata oman fanikatsomonsa lippu.fi ryhmämyynnin kautta ennen virallisen lipunmyynnin alkua. Myynti toteutetaan ryhmämyynnin kautta ennakkovarauksina. Asiasta on tulossa lisätietoa noin kuukautta ennen lipunmyynnin aloitusta.

Kisainfoa: MM-kilpailusivut https://www.helsinki2019.fi/  ja  Facebookin tapahtumasivut ISU World Synchronized Skating Championships 2019.

 

Koe kotimaiset huippuhetket livenä kotisohvalta

 

Taitoluistelu on parasta jäähallin katsomosta käsin, mutta jos sinulla ei ole mahdollisuutta tulla seuramaan kisoja paikan päälle, on tähän ongelmaan nyt helppo ratkaisu! Suomen Taitoluisteluliitto tarjoaa suoratoistona seuraavat kauden 2018-2019 kilpailut: Finlandia Trophy Espoo 5.-7.10.2018, Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailu 27.-28.10.2018 ja 2. SM-valintakilpailu 8.-9.12.2018, Yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailut 15.-16.12.2018 ja Muodostelmaluistelun SM-kilpailut 2.-3.3.2019. Koko kauden kisat näet ostamalla Season Pass -paketin hintaan 29,90 € (arvo yksittäin ostettuina lähes 90 €). Livelähetykset ja aikataulut tulevat näkyviin #SkatingFinland sivuille www.skatingfinland.fi/live. Lähetykset ovat ostettavissa ja seurattavissa maailmanlaajuisesti.

 

Kilpailijoille

 

Kilpailulomakkeiden täyttöohjeita

Kansainvälisissä kilpailuissa kiertäville luistelijoille ja heidän valmentajilleen on tärkeää tietää, mitä ja miksi kilpailulomakkeita täytetään. Otattehan asian puheeksi seuranne valmentajien kanssa.
Lomakepohjat ja ohjeita luistelijalomakkeiden täyttämiseen:
http://en.luistelu.datalatu.fi/luistelijalle/kilpailijalle/kilpailulomakkeet/kansainvaliset-kilpailulomakkeet/
Lisätietoja antaa tarvittaessa liiton lajipalveluassistentti Elina Kalminen.

 

Materiaaleja luistelukouluille

 

Uudistetut luistelukoulujen markkinointimateriaalit seurojen hyödynnettäväksi

Olettehan jo hyödyntäneet uudistettuja luistelukoulujen markkinointimateriaaleja, jotka löytyvät päivitettyinä Taitoluisteluliiton internet-sivuilta

 • Nettibannerit ja julisteet
 • Luistelupassi (tulostettava vihkonen)
 • Tähtidiplomit
 • Luistelupassi-mobiilipeli (tulostettava flyer)
 • Luisteleva Kuura-pingviini

Liiton jäsenseurat saavat käyttää Kuura-pingviiniä luistelukoulutoiminnan yhteydessä yhdessä liiton logon kanssa.

Linkki materiaaleihin: http://en.luistelu.datalatu.fi/materiaalipankki/materiaalit-seuroille/luistelukoulut/

Lisätiedot materiaalien käytöstä: mila.kajas@stll.fi / eeva.sunnari@stll.fi

 

Mobiilipeli luistelukoululaisten innostamiseen

Luistelupassi on Suomen Taitoluisteluliiton ja Suomen Luisteluliiton yhdessä kehittämä mobiilipeli. Peli sisältää monipuolisia perusluisteluliikkeitä, joita kokeiltuasi voi siirtyä seuraavalle taitotasolle. Liikkeet ovat samoja kuin Taitoluisteluliiton Tähtidiplomeissa. Peli tukee luistelukoululaisten oppimista ja on innostava lisätyökalu ohjaajien tueksi. Viestittehän mobiilipelistä seurassanne luistelukouluohjaajille ja luistelukoululaisille vanhempineen. Lisätietoja: http://en.luistelu.datalatu.fi/tule-mukaan/luistelukoulu/

 

Seuratoimijoille

 

HOIKA jäsen- ja tapahtumahallintatyökalu seurojen ja luistelijoiden käyttöön

Jo pidempään on ollut tarve yhtenäiselle digitaaliselle jäsenpalveluratkaisulle, joka palvelee sekä liittoa, seuraa että luistelijoita. Iso askel tähän suuntaan otettiin kesällä, kun liitto otti käyttöönsä HOIKA jäsenpalveluratkaisun, jonka kautta lähdettiin hankkimaan kauden 2018-2019 lisenssejä. Kyseessä on jäsenrekisteri, jonka kautta voi hankkia niin lisenssit, ilmoittautua seuraan ja seuran tapahtumiin. Järjestelmän kautta voidaan hoitaa myös laskutus. Tämä on vain pieni osa siitä, mitä palvelun avulla voidaan saavuttaa, lue lisää http://en.luistelu.datalatu.fi/2018/08/24/yhteinainen-jasenpalvelurekisteri-seurojen-ja-liiton-kayttoon/

 

Seuratapaamiset ja -seminaarit

Laitattehan seurassanne kalenteriin alkavan syksyn seuratapaamiset ja -seminaarit:

 • Finlandia Trophy Espoon yhteydessä su 7.10., Espoo
 • Muodostelmaluistelu 1. SM-valintakilpailuiden yhteydessä la 27.10., Espoo
 • Seuraseminaari ja syysliittokokous la 24.11., Helsinki
 • Seuraseminaari klo 9-12
 • Syysliittokokous klo 13

Lisätiedot ja ilmoittautumislinkit toimitetaan liiton jäsenseurojen puheenjohtajille sekä käytännön toiminnasta vastaaville yhteyshenkilöille elo-syyskuussa.

 

Ice Skating Tour 2018-2019

Alkavalla kaudella luistelutetaan koko Suomea jälleen Ice Skating Tourin merkeissä. Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseuroilla on mahdollisuus olla mukana näkyvässä roolissa talvikaudella 2018-2019 järjestettävällä luistelutapahtumakiertueella. Yhteistyössä Suomen Luisteluliiton kanssa järjestettävä Ice Skating Tour kiertää noin 70 paikkakunnalla. Kiertuepaikkakunnat alkavat olla kasassa ja tapahtumien ajankohdat täsmentyvät lähiviikkoina. Viimevuotiseen tapaan haemme jokaiselle paikkakunnalle taitoluisteluseuraohjaajia ohjaamaan Luistele Mun kaa! -jääseikkailua.

Vastaattehan seuranne mahdollisuudesta osallistua kiertueeseen seuraavan linkin kautta:

https://www.lyyti.in/iceskatingtour1819

Mikäli olette kiinnostuneita osallistumaan kiertueelle, lähestymme seuraanne lähiaikoina puhelimitse tarkempien tietojen kera. Tehdään jälleen upea suomalaisen luistelun edistysaskel – yhdessä!

 

Ilmoittautumiset Tähtiseura-päiville 23.9.2018 mennessä

Tähtiseurat kohtaavat yhteisten Tähtiseura-päivien merkeissä 6.-7.10.2018 Helsingissä. Tapahtumassa on luvassa mielenkiintoista ohjelmaa huippupuhujineen ja asiantuntijoineen. Yhteisen ohjelman lisäksi tarjolla on myös lajien omat kokoontumiset sekä Tähtiseurojen iltajuhla. Sunnuntaina järjestetään Ideatori, jonka rinnakkaisista ohjelmaosioista voit valita mieluisesi. Tapahtuma tarjoaa seuroille mahdollisuuden kouluttautumiseen, verkostoitumiseen ja hyvien käytäntöjen vaihtoon.

Ilmoittautuminen päättyy su 23.9, mutta edullisempi early bird -osallistumismaksu on voimassa 31.8 asti. Majoitusvaraukset edullisemmasta majoituskiintiöstä Scandic Grand Marinan nettivarauksen kautta koodilla BTAH051018. Taitoluisteluseurat kustantavat itse osallistumismaksunsa. Majoitusvaraus suositellaan tehtävän mahdollisimman nopeasti, sillä huoneita on tarjolla rajoitetusti kiintiössä. Olympiakomitea arpoo kaikkien 31.8 mennessä ilmoittautuneiden kesken hienon PyeongChangin olympialaisiin valmistetun Tunturi retro Poni -polkupyörän sekä 5 kappaletta 20 €:n arvoisia Lippu.fi:n lahjakortteja. Ilmoittautuminen, ohjelma ja lisätiedot https://www.olympiakomitea.fi/tähtiseura-päivät

Taitoluisteluseurojen lajikohtainen tapaaminen pidetään lauantaina 6.10. klo 9-11. Tapaamisessa jaetaan taitoluistelun uudet Tähtiseura-jättimerkit sekä keskustellaan ajankohtaisista Tähtiseuratoiminnan asioista. Taitoluisteluliitto kustantaa Tähtiseura-päiville saapuville taitoluisteluseurojen edustajille liput Finlandia Trophyyn. Lipputoiveet 31.8. mennessä: https://www.lyyti.in/tahtiseurat_ft18

 

Tähtiseura-palkinnot haussa 16.9.2018 mennessä

Fiksu seura -palkinto

Olympiakomitea ja Sitra kutsuvat seuroja jakamaan fiksuja käytäntöjä – kannusteena yhteensä 3000 € palkinnot. Olympiakomitea ja Gasum etsivät esimerkillisellä tavalla lasten ja nuorten liikuntaa ja urheilua edistäviä Tähtiseuroja. Voittajaseura palkitaan 5000 € Vuoden Tähtiseura -palkinnolla ja lisäksi 14 muuta seuraa palkitaan 1000 € alueellisilla kannustuspalkinnoilla. Palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille arvokasta työtä, jota suomalaisissa urheiluseuroissa tehdään.

Tähtiseura-palkinto

Tähtiseura-palkinto on jatkoa vuoden Sinettiseura -palkinnolle. Kahden viimeisen vuoden ajan Gasum on mahdollistanut 30 Sinettiseuran palkitsemisen. Vuoden 2017 Sinettiseura -palkinnon sai Joensuun Uimaseura ja 2016 SB Vantaa.

Lisätietoja ja haut 16.9. mennessä: https://www.lyyti.fi/reg/Tahtiseurapalkinnot2018

 

Vielä ehtii mukaan Sporttitettiin

Suomen Taitoluisteluliitto on mukana Sporttitetti-hankkeessa. Hanke on upea mahdollisuus seuroille ottaa työharjoitteluun nuori urheilija. Hankkeesta kiinnostuneiden seurojen pyydetään mahdollisimman pian alustavasta halukkuudestaan ottamaan vastaan sporttitettiläisiä tulevana lukuvuotena. Tiedot kootaan syyskuun alussa aukeaville hankkeen nettisivuille. Lisätietoja ja ilmoittautumiset https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEwo76it3tgEkG-2mU674WmzhNfwJtve9uRs9QMtEJ1pnSrQ/viewform

 

Valtakunnallinen harrastusviikko kouluilla 3.-9.9.2018 rekrytointimahdollisuutena seuroille

Käynnistyvän lukukauden alussa järjestöt ja koulut yhdistävät voimansa ja toteuttavat nuorten toiveen viikosta, jonka aikana nuoret pääsevät tutustumaan paikkakunnan harrastusmahdollisuuksiin omalla koululla. Ensimmäistä kertaa järjestettävästä Harrastusviikosta on tarkoitus rakentaa vuosittainen tapahtuma. Se tarjoaa seuroille myös loistavan rekrytointimahdollisuuden. Lisätietoja https://www.olympiakomitea.fi/lasten-liike/harrastaminen-koulussa/harrastusviikko/

 

Yksinluistelun seuratuomarikoulutus

Ensimmäinen askel kohti tuomarin uraa on seuratuomarikoulutus. Yksinluistelun seuratuomarikoulutus järjestetään Vantaalla 22.-23.9.2018 kilpailun yhteydessä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen http://en.luistelu.datalatu.fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/. Ilmoittautumisaika päättyy torstaina 13.9.2018 klo 14.00 ja koulutukseen otetaan enintään 30 osallistujaa.

 

Valmentajille

 

Valmentajien täydennyskoulutuksia

Jaattehan seurassanne infoa alkavan syksyn valmentajien täydennyskoulutuksista:

 • Perjantaina 5.10.2018 klo 13-16 Finlandia Trophyn yhteydessä, Espoo Metro Areena
  • Mentorointi valmentajien hyvinvoinnin tukemisen välineenä
   • Kouluttajina Satu Kaski, Clear Mind sekä Sari Tuunainen, Suomen Valmentajat
   • Lisätiedot päivitetään ja ilmoittautuminen avataan liiton internet-sivuilla elokuussa
  • Perjantaina 2.11.2018 GP-kilpailun yhteydessä, Helsinki
   • Lisätiedot päivitetään ja ilmoittautuminen avataan liiton internet-sivuilla syyskuussa

 

Muodostelmaluisteluvalmentajien mentorointihaku 31.8.2018 mennessä

Hei tulevaisuuden huippumuodostelmaluistelun tekijä! Hae mukaan muodostelmaluisteluvalmentajien mentorointiprosessiin 31.8. mennessä!

Oletko kiinnostunut kehittämään itseäsi valmentajana? Kaipaatko tukea valmennettaviesi kohtaamiseen valmennusympäristössäsi? Haluatko saada uutta ymmärrystä joukkueesi ryhmädynamiikasta? Kaipaatko tukea valmentajan uraasi ja elämänhallintaasi?

Päätoimisille muodostelmaluisteluvalmentajille suunnattu mentorointiprosessi käynnistyy syksyllä 2018. Mukaan voivat hakea kaikki Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseuroissa päätoimisesti tavoitteellisesti työskentelevät muodostelmaluisteluvalmentajat.

Lisätiedot ja hakulomake http://en.luistelu.datalatu.fi/liitto/koulutukset/mentorointi/

 

Muodostelmaluistelun valmentajapäivä 1.9.2018 

Valmentajapäivän ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina 26.8. klo 23.59. Lisätietoja ja ilmoittautuminen http://en.luistelu.datalatu.fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/.

 

Leirejä

 

Taitoluisteluliitto järjestää kauden aikana jälleen suosittuja Challenge-, MiniChallenge- ja poikaleirejä Vierumäen Urheiluopistolla.

Mukana leireillä on Nuorten Olympiavalmentaja Nuriya Pirogova, sekä joukko muita huippuvalmentajia.

Lisätietoja sekä linkki ilmoittautumiseen http://en.luistelu.datalatu.fi/luistelijalle/leirit/

Paikkoja leireille on rajoitetusti. Tervetuloa!

 

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi