Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

KILPAILUASIAT

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut 12.–13.4.2018

Korjaako Suomi jälleen jättipotin muodostelmaluistelun MM-kotikisoissa huhtikuussa 2019? Tapahtuman All Event lipunmyynti alkaa maanantaina 8.10.2018 osoitteessa Lippu.fi.

Seuroilla on mahdollisuus varata liput kilpailuun ennen virallisen lipunmyynnin alkua Lippu.fi´n ryhmämyynnin kautta. Ryhmän minimikoko on 11 henkeä. Ryhmävaraukset on tehtävä torstaihin 4.10. mennessä ja varatut liput tulee lunastaa 31.10. mennessä. Ryhmä voi itse toivoa varauksessaan katsomoalueen, jonne paikat haluaa. Liput laskutetaan kerralla koko ryhmän osalta. Lisätietoja ryhmämyynnistä täällä. Ryhmämyynnin kautta tehtävät tilaukset tehdään siitä sähköpostiosoitteesta, joka on liitolle ilmoitettu ”seuran käytännön asioista vastaavaksi henkilöksi”. Ryhmämyyntiin lähetettävä(t) sähköposti(t) tulee nimetä ”MLMM/Seura/Ryhmä”. Ryhmämyynnin osoite on ryhmat@lippu.fi.

Lisätietoja tapahtumasta päivitetään kisasivuille. Seuraathan myös Facebookin tapahtumasivua ISU World Synchronized Skating Championships 2019.

Finlandia Trophy Espoo 5.7.10.2018

Tervetuloa nauttimaan kansainvälisestä kisakauden avauksesta Espooseen Metro Areenalle! Finlandia Trophy Espoossa kilpaillaan niin yksinluistelussa, pariluistelussa, jäätanssissa kuin muodostelmaluistelussa. Liput myy Lippu.fi

Grand Prix -osakilpailu Helsingissä 2.4.11.2018

Syksyn häikäisevin kilpailu lähestyy. Lisätietoja tapahtumasta löydät kilpailun nettisivuilta ja Facebookin tapahtumasivulta ISU Grand Prix Helsinki 2018. Yksittäislippujen tultua jo myyntiin, ei All Event lippuja ole enää saatavilla. Liput myy Lippu.fi

Näe taitoluistelun kirkkaimmat tähdet aitiopaikalta

Tuo kaveriporukkasi, tiimisi tai asiakkaasi seuraamaan historian ensimmäistä Helsinki Grand Prix -kilpailua Helsingin jäähalliin 2.–4.11.2018. Myynnissä on aitioita jopa 15 hengen ryhmälle. Lue lisää VIP-elämyksestä ja varaa oma aitiosi: annastiina.hemmi@stll.fi.

Katso kotimaiset huippuhetket livenä

Taitoluistelukilpailujen tunnelma on omaa luokkaansa. Jos et kuitenkaan pääse seuraamaan huippuluistelua paikan päälle, on sinulla mahdollisuus seurata kilpailuja laadukkaan suoratoiston välityksellä. Taitoluisteluliitto tarjoaa suoratoistona seuraavat kauden 2018–2019 kilpailut:

  • Finlandia Trophy Espoo 5.–7.10.2018
  • Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailu 27.–28.10.2018
  • Muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailu 8.–9.12.2018
  • Yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailut 15.–16.12.2018 ja
  • Muodostelmaluistelun SM-kilpailut 2.–3.3.2019.

Koko kauden kisat näet ostamalla Season Pass -paketin hintaan 29,90 € (arvo yksittäin ostettuina lähes 90 €). Myös yksittäisten tapahtumien seuraaminen on mahdollista. Livelähetykset ja aikataulut löytyvät SkatingFinland-sivuilta.

Skatingfinland -mobiiliapplikaatio

Suomen Taitoluisteluliitto tarjoaa jälleen kauden suurimpiin tapahtumiin maksuttoman mobiiliapplikaation. Lataa Skatingfinland-applikaatio ja olet mukana Finlandia Trophyn, GP-kilpailun, SM-kilpailujen ja muodostelmaluistelun MM-kilpailun tapahtumien keskipisteessä. Applikaatiosta pääset tutustumaan luistelijoihin ja löydät esimerkiksi kätevästi kilpailujen aikataulut ja tulokset.

LUISTELIJOILLE

Poikaleiri Vierumäellä 12.–14.11.2018

Marraskuun poikaleirin valmennustiimi on saanut vahvistusta! Mukana on nuorten olympiavalmentaja Nuriya Pirogovan ja Ruslan Novoseltsevin lisäksi myös nuorten jäätanssin olympiavalmentaja Maurizio Margaglio! Leiri järjestetään Vierumäen Urheiluopistolla. Leiri on tarkoitettu silmu-, debytantti-, noviisi- sekä SM-noviisi- ja juniorisarjoissa luisteleville pojille. Katso lisätiedot tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan täällä.

MiniChallenge- ja Challenge-leirit Vierumäellä 12.–14.11.2018

Liitto järjestää yksinluistelun MiniChallenge- ja Challenge-leirit Vierumäen Urheiluopistolla 12.–14.11.2018. MiniChallenge-leiri on tarkoitettu yksinluistelun silmu-, debytantti- ja noviisiluistelijoille. Valmentajina leirillä toimivat Miia Hyttinen ja nuorten olympiavalmentaja Nuriya Pirogova. MiniChallenge-leirille mahtuu mukaan vielä muutama luistelija. Lisätiedot MiniChallenge-leiristä ja ilmoittautuminen täällä.

Challenge-leiri on tarkoitettu ensisijaisesti SM-noviiseissa, SM- tai kansallisissa junioreissa ja SM- tai kansallisissa senioreissa kilpaileville luistelijoille.Valmentajina toimivat Miia Hyttinen ja nuorten olympiavalmentaja Nuriya Pirogova. Lisätiedot Challenge-leiristä ja ilmoittautuminen täällä.

PREACT-KYSELY SYRJINNÄSTÄ URHEILIJOILLE, VALMENTAJILLE JA OHJAAJILLE

Suomen Taitoluisteluliitto osallistuu Jyväskylän yliopiston kolmivuotiseen PREACT -hankkeeseen, jonka tarkoitus onselvitellä suomalaisen kilpa- ja harrasteliikunnan syrjinnän ja häirinnän ilmiöitä, syrjinnän seurauksia ja käytänteitä, joilla näitä ilmiöitä olisi mahdollista ehkäistä.

PREACT-hankkeessa on tarkoitus tutkia kiusaamista ja muuta syrjintää (mikä sisältää myös sukupuoleen perustuvan ja seksuaalisen häirinnän). Tutkimus tehdään suomalaisissa lajiliitoissa ja seuroissa nimettömän kyselyn avulla sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen, sarjatasoon tai lajiin katsomatta. Tarkoituksena on tutkia kilpaurheilijoita, harrasteliikkujia, valmentajia ja ohjaajia.

Suomen Taitoluisteluliitossa tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat tärkeitä arvoja.Kannustamme yli 13-vuotiaita seurojemme jäseniä vastaamaan kyselyyn. Kysely on vastattavissa 2.11.2018 saakka. Kyselyt löytyvät suomeksi ja ruotsiksi täältä.

Suomen Olympiakomitean julkaisemasta oppaasta Lupa välittää – lupa puuttua: Sukupuolinen ja seksuaalinen häirintä urheilussa löytyy perustietoa seksuaalisesta ja sukupuoleen kohdistuvasta häirinnästä, häirinnän ennaltaehkäisystä ja toimintaohjeita tilanteisiin, joissa häirintää on tapahtunut. Avoin ilmapiiri seuroissa edesauttaa häirinnän ehkäisyä ja siihen puuttumista. Opas löytyy Olympiakomitean nettisivuilta ja kannustamme kaikkia urheilun parissa toimivia aikuisia tutustumaan oppaaseen.

Jaathan viestiä eteenpäin omissa sidosryhmissäsi!

SEUROILLE

Seuratapaaminen 7.10.2018 Finlandia Trophy -kilpailun yhteydessä Espoo Metro Areenalla

Taitoluisteluliitto järjestää Finlandia Trophy -kilpailun yhteydessä sunnuntaina 7.10. klo 11–13 seuratapaamisen, jossa käydään läpi syksyn seura- ja liittokuulumisia. Tilaisuuden päätteeksi taitoluistelun laatuseuroille, Tähtiseuroille, jaetaan uudet tähtimerkit tunnustuksena laadukkaasta toiminnastaan lasten ja nuorten urheilun edistämiseksi. Ilmoittauduthan mukaan seurakollegasi kera 2.10. mennessä täällä. Tapaaminen pidetään Espoo Metro Areenalla. Ilmoitamme tarkemman paikan lähempänä ajankohtaa.

Seuraseminaari ja syysliittokokous 24.11.2018 Finlandia-talolla

Taitoluisteluliitto järjestää syksyn seuraseminaarin Finlandia-talolla lauantaina 24.11.2018 klo 9 alkaen. Tämän jälkeen, klo 13 alkaen pidetään sääntömääräinen syysliittokous. Syysliittokokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat, kuten vuoden 2019 toimintasuunnitelman hyväksyminen ja uusien hallitusedustajien valinta kaudelle 2019–2021.

Seuraseminaarin aihe tarkentuu lähempänä tapahtumaa. Yhteisessä ohjelmassa pääsemme kuulemaan menestyneen elokuvaohjaaja Klaus Härön esityksen: Tiimityöllä huippusuorituksiin – myös elokuvan saralla. Lisätiedot seuraseminaarista ja ilmoittautuminen täällä.

Yksinluistelun tuomariharjoittelut

Vantaalla järjestettiin 22.–23.9. suuren suosion saavuttanut yksinluistelun seuratuomarikoulutus. Koulutuksen suorittaneet ja kokeen läpäisseet henkilöt aloittavat nyt tuomariharjoittelujen tekemisen tähtiarviointikilpailuissa. Tuomariharjoittelijat ottavat itse yhteyttä seuroihin harjoittelupaikan saadakseen, joten seurojen on hyvä varautua harjoittelupaikkaa tiedustelevien tuomariharjoittelijoiden yhteydenottoihin.

Kilpailujärjestäjille

Kilpailuja järjestävien seurojen tulee lisätä omat kilpailutapahtumansa Taitoluisteluliiton sähköiseen kilpailukalenteriin. Kilpailun pääsee lisäämään liiton kalenteriin samassa paikassa, jonne käytte päivittämässä seuranne yhteyshenkilöiden yhteystiedot. Kalenterimerkintään on hyvä liittää linkki kilpailusivulle ja yksilöidä tarkasti onko kilpailu alueellinen vai valtakunnallinen.

Taitoluisteluliiton nettisivujen materiaalipankkiin on koottu materiaalia kilpailujen järjestäjille. Pankista löytyy kilpailujen järjestämiseen liittyviä ohjeita ja lomakkeita. Materiaalipankkiin on tulossa vielä lisää hyödyllistä tietoa, joten kilpailuja järjestävien seurojen kannattaa seurata sivua tarkasti.

Seuratoiminnan kehittämistuki 2019

Seuratoiminnan kehittämiseen on haettavissa vuosittain tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Seuratoiminnan kehittämistuen 2019 hakuohjeet on julkaistu ministeriön verkkosivuilla. Hakuaika vuoden 2019 tukihankkeille on 12.11.-14.12.2018. Linkki sähköiseen hakujärjestelmään avataan Opetus- ja kulttuuriministeriön internetsivuilla hakuajan alkaessa 12.11.

Avustuksen painopistealueet ovat pysyneet lähes samoina edellisvuosiin nähden. Seuratoiminnan kehittämishankkeissa olennaista on kuitenkin kiinnittää aikaisempaa enemmän huomiota siihen, miten seura vakiinnuttaa kehittämishankkeen toiminnan seuran omaksi toiminnaksi avustetun kauden jälkeen. Lisäksi aikaisemmin tukea saaneiden seurojen tulee muistaa hoitaa asianmukaisesti aiemmin saadun avustuksen loppuraportointi ministeriöön. Selvityksen tekemättä jättäminen on hylkäysperuste mahdolliselle uudelle myönnölle. Hakemusten sparrauksessa apuna ennen hakuajan päättymistä toimivat Liikunnan aluejärjestöjen Seurakehittäjät sekä STLL:n Aluepäälliköt. Mikäli seuranne suunnittelee tuen hakemista, olettehan hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä yhteydessä valitsemaanne sparraajaan.

Seuratuen 2019 hakuohjeet:

https://minedu.fi/avustukset/avustus/-/asset_publisher/seuratoiminnan-kehittamistuki-seuratuki-

© 2024 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi