Yksinluistelun teknisten kontrollereiden ja spesialistien (TC ja TS) -koulutus

Kilpailuissa tekniset kontrollerit ja spesialistit määrittelevät ohjelmassa suoritetut elementit ja niiden vaikeustasot sekä vahvistavat kaatumiset. Kontrollerit ovat taustaltaan kokeneita tuomareita ja spesialistit lajin ja luistelun kanssa aktiivisesti toimivia henkilöitä kuten valmentajat.

Syksyn alussa järjestettävässä puolentoistapäivän koulutuksessa käydään läpi kilpailusarjoittain ohjelmavaatimukset ja sääntömuutokset. Koulutuksessa perehdytään elementtien nimeämiseen ja eri tasojen määrittelemiseen liittyviin asioihin ja harjoitellaan elementtien ja tasojen nimeämistä. Lisäksi perehdytään teknisen työhön ja mikä rooli kenelläkin kilpailussa on.

Spesialisteiksi ja kontrollereiksi aikovat tekevät seuraavan kahden kauden aikana vähintään 2 harjoittelua, joista toinen keväällä ja toinen syksyllä tai toisinpäin sekä lisäksi on suoritettava myös katsomoharjoittelu. Kauden lopulla hyväksytysti harjoittelut tehneet kutsutaan kokeeseen, jonka läpäistyään saa toimia kilpailuissa teknisenä toimitsijana.

Seuraava koulutus sunnuntaina 23.8.2020. Ilmoittautuminen koulutuskalenterista.

Tulevat koulutukset löytyvät koulutuskalenterista