Koulujenväliset muodostelmaluistelukilpailut

Mukavaa yhdessä oloa kaikenikäisille ja kaikentasoisille koululaisjoukkueille

Koulujenväliset muodostelmaluistelukilpailut järjestetään yhteistyössä Mäkelänrinteen urheilulukion ja Suomen taitoluisteluliiton kanssa. Keväällä 2020 kilpailuja ei järjestetä.

Mistä on kyse?

Leikkimieliset muodostelmaluistelukilpailut ja niihin valmistautuminen tarjoavat koululaisille ja opettajalle mukavaa yhdessäoloa sekä tekemisen ja esiintymisen riemua.

Koulujoukkueissa voivat luistella niin pojat kuin tytöt, yhdessä ja erikseen. Jokaiselle lapselle ja nuorelle löytyy paikka porukassa ja rooli joukkueessa, sillä muodostelmaluistelujoukkueeseen tarvitaan niin musiikin, koreografian kuin puvustuksen taitajia, joukkueenjohtajaa, huoltajaa ja yhteishengen luojaa sekä tietenkin luistelijoita.

Ohjelman musiikin, teeman ja esiintymisasun joukkueet saavat itse valita. Säännöissä määritellään ohjelman kestoon, joukkueen kokoon sekä turvallisuuteen liittyviä asioita. Vuosittain onkin nähty monenlaisia teemoja ja esiintymiseen on panostettu huolella. Toivottavasti myös seuraavissa kisoissa!

Kenelle?

Koulujen väliset leikkimieliset kilpailut on tarkoitettu kaikille Suomen peruskouluille (luokat 1-9), lukioille, oppilaitoksille ja erityiskouluille. Luistelijoiden luistelutaidolle ei ole asetettu vaatimuksia. Toisaalta aktiivisia kilpaluistelijoita, eli ns. lisenssiluistelijoitakaan ei suljeta pois kisasta (kts. säännöt).

Säännöt

Ohjelman kesto: Ohjelman kesto saa olla enintään 2 min 30 s. Musiikin saa vapaasti valita, myös laulettu musiikki on sallittu.
Joukkueen koko: 10-25 luistelijaa.
Pääsarjat: AVOIN SARJA ja MESTARUUSSARJA
Alasarjat: ALAKOULU, YLÄKOULU, LUKIO JA OPISKELIJAT, ERITYISKOULUT
Sarjajako määräytyy lopullisesti vasta ilmoittautuneiden joukkueiden perusteella.

Kilpailujärjestäjät varaavat oikeuden luoda sarjajako ilmoittautumisajan jälkeen. Sarjajakoon vaikuttavat luistelijoiden ikä / luokkataso sekä joukkueen lisenssiluistelijoiden määrä. Tavoitteena tasaisuus.

Lisenssiluistelijat: Avoimessa sarjassa saa luistella Taitoluisteluliiton kilpailulisenssin lunastaneita urheilijoita enintään 20% joukkueesta.
Vaaditut elementit: Ohjelman tulee sisältää vähintään kolme seuraavista elementeistä: Piiri, pitkä rivi, 2-riviä, myllykuvio, läpimeno. blokki (=avorivistö) Muita kuvioita saa olla vapaasti ja em. kuvioita voi toistaa.
Kielletyt elementit: Ohjelmassa ei saa olla luistelijoiden turvallisuutta uhkaavia elementtejä, kuten nostoja, koko joukkueen esittämiä hyppyjä ja heittoja, takaperin luistelua/liukua läpimenoissa, pitkäaikaista jäällä makaamista yms.
Palkinnot: Esityksiä palkitaan omaperäisyyden, iloisuuden ja parhaan esityksen perusteella.
Arvostelu: Tähtiarviointi
Hinta: Osallistuminen on maksutonta. Muista kuluista, kuten matkat, ruokailut, puvut yms. joukkueet vastaavat itse.
Vakuutus: Taitoluisteluliitto ei ole vakuuttanut osallistujia.

Valmis kilpailuohjelma

STLL on työstänyt opettajille malliohjelman. Malliohjelmaa voi hyödyntää kokonaisuutena tai osittain esim. koululaisten muodostelmaluistelukilpailuissa, mutta sinne voi tehdä myös täysin oman ohjelman.

Malliohjelma on suunniteltu C&C Music Factor:n “Gonna Make You Sweat” -kappaleeseen (2 min 30 s), mutta sitä voi luistella myös osittain tai kokonaan omiin musiikkivalintoihin.

Lisätietoja seurakehittäjältä