Pojat jäällä -kiertue

Suomen Taitoluisteluliitto tarjoaa seurojensa luistelukoulujen tueksi pojille tarkoitetun Pojat jäällä -kiertueen, joka vierailee syksyn 2020 ja kevään 2021 aikana useassa taitoluisteluseurassa ympäri Suomen. Tarkoituksena on tuoda taitoluistelua tutuksi pojille ja saada heitä lisää lajin pariin.

Seuran luistelukoulutunnilla vierailee tapahtumapäivänä lajin miesvalmentaja ja keulakuva, joka on joko entinen tai nykyinen arvokisataustainen edustusluistelija. Päivään osallistujien on mahdollista kokeilla maksutta myös mustia taitoluistimia, vaikka omilla hokkareillakin voi mainiosti osallistua. Mahdollisuuksien mukaan seura voi järjestää jäätunnin lisäksi osallistujille oheisharjoittelua.

Kiertueen valmentajat

Ari-Pekka Nurmenkari
Taitoluistelun moninkertainen Suomen mestari ja olympiaedustaja valmentaa nykyisin useassa seurassa luistelijoita kaikissa jäälajeissa taitoluistelusta jääkiekkoon.

Ossi Kanervo
Pitkän uran sekä yksinluistelijana että jäätanssijana tehnyt Ossi Kanervo valmentaa jäätanssijoita Helsingin Luistelijoissa.

Jussiville Partanen 
Jussiville Partanen kilpailee edelleen jäätanssissa parinaan Arina Klinovitskaya. Hänet muistetaan myös Cecilia Törnin parina.

Taitoluistelusta harrastuksena

Luistelu on jokaisen suomalaisen perustaito, joka kehittää muun muassa koordinaatiota, voimaa ja tasapainoa. Luistelukoulussa aloitellaan alkeista: opetellaan liukumaan, kaatumaan ja jarruttamaan.

Taitoluistelun harrastajat oppivat usein musikaalisiksi, ilmaisukykyisiksi ja hyviksi keskittyjiksi. Monista lajissa opituista taidoista on hyötyä paitsi urheiluharrastuksessa, myös opinnoissa ja myöhemmin työelämässä.

Laji sopii mainiosti harrastukseksi niin pojille kuin tytöille. Luistelemisesta innostuneet pojat nauttivat usein terän varassa temppuilemisesta kovan vauhdin siivittämänä sekä itsensä haastamisesta. Yksi monipuolisen lajin hienouksista on lisäksi mahdollisuus ilmaista itseään musiikin tahdissa. Taitoluistelua voi harrastaa vain oppiakseen luistelun perusteet ja teränkäytöllisiä kikkoja, mutta jos kilpaileminen kiinnostaa on siihenkin oivat mahdollisuudet koulutettujen valmentajien johdolla.

Toivotamme pojat tervetulleiksi kokeilemaan!

Kiertuepaikkakunnat

ma19.10.Helsingin Taitoluisteluklubi, HelsinkiOssi Kanervo
ti3.11.Mäntsälän Jäätaiturit, MäntsäläJussiville Partanen
la7.11.Porvoon Taitoluistelijat, PorvooJussiville Partanen
su8.11.Etelä-Vantaan Taitoluistelijat, VantaaAri-Pekka Nurmenkari
ma23.11.Kuopion Luisteluseura, KuopioOssi Kanervo
2021
ma11.1.Seinäjoen Taitoluistelijat, SeinäjokiOssi Kanervo
ke27.1.Helsingin TaitoluisteluakatemiaAri-Pekka Nurmenkari
la6.2.Turun Riennon Taitoluistelu, TurkuAri-Pekka Nurmenkari
su 7.2.Rauman TaitoluistelijatAri-Pekka Nurmenkari
la13.2.Espoon Jäätaiturit, EspooOssi Kanervo
su 7.3.Helsingin Luistelijat, HelsinkiJussiville Partanen
su14.3.Kookoo Jäätaiturit, KouvolaJussiville Partanen
su21.3.Hämeenlinnan Taitoluistelijat, HämeenlinnaJussiville Partanen

Lisätietoja antaa valmennuspäällikkö Satu Niittynen

_________________________________________________________________________________________________