Nuorten maajoukkuevalinta

päivitetty 3.3.2021

Nuorten maajoukkue on Suomen Taitoluisteluliiton valmennusryhmä, joka on tarkoitettu alle 16-vuotiaille lahjakkaille luistelijoille. Valinnat ryhmään tehdään vuosittain yhdeksi kilpailukaudeksi kerrallaan.

Nuorten maajoukkueella on leirityksiä Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä säännöllisesti kauden aikana. Nuorten maajoukkueen toimintaa koordinoi valmennuspäällikkö Satu Niittynen ja leirien valmennuksesta vastaa Nuorten Olympiavalmentaja Nuriya Pirogova yhdessä vaihtuvien apuvalmentajien kanssa. NMJ-leirityksissä käytetään hyödyksi myös useiden muiden eri alojen asiantuntijoita. Ryhmään valittavien luistelijoiden iän tulee olla alle 16 vuotta (kilpailukauden alkuun 1.7.2021 mennessä ei ole vielä täyttänyt 16 vuotta; luistelijan tulee olla syntynyt 1.7.2005 tai sen jälkeen).

Nuorten maajoukkueen valintaleiri pidetään Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä 25.-27.5.2021.

Valintamenettely
Nuorten maajoukkueen valintaleirille kutsutaan ikärajan puitteissa olevia luistelijoita seuraavien kriteerien mukaisesti:

  • Kilpailuissa osoitetut osaamisnäytöt kausilla 2019-2020 sekä 2020-2021
  • Leireillä osoitetut osaamisnäytöt (NPR, yläkoululeiritys)
  • Kaudella 2020-2021 NMJ:een kuuluneet ikärajan puitteissa olevat luistelijat saavat automaattisesti kutsun valintaleirille
  • MJ:n starttileirille kutsutut luistelijat eivät osallistu NMJ valintaan. MJ starttileiriltä luistelija voi tulla nimetyksi myös NMJ:een

Valintaleirille ei voi erikseen ilmoittautua, vaan luistelijat saavat henkilökohtaisen kutsun STLL:n toimesta.  Kutsut lähetetään maaliskuun lopussa.

Valintaleirin jälkeen yksinluistelun lajityöryhmä tekee esityksen Nuorten maajoukkueeseen ehdolla olevista urheilijoista, ja liittohallitus vahvistaa valinnat.